Expresradio oslavilo 10 let svojí existence

Expresradio oslavilo 10 let svojí existence

16. 02. 2012  |  Autor: Misha  |  Komentáře (0)
V pražském klubu Retro se konala narozeninová párty k oslavě deseti let existence Expresradia v českém éteru. Na oslavu 10. narozenin byly pozvány kapely Charlie Straight, Tata Bojs a PSH. Vstupenky byly beznadějně vyprodané již několik dní dopředu a nás zajímalo, jak taková oslava narozeni vypadala.
Expresradio je moderní hudební rádio zaměřené na specifika metropolitního regionu, zaměřuje se na současné hudební trendy se stylovým rozsahem od kytarového popu přes současnou taneční hudbu až po urban music. Hraje kvalitní hudbu, ale zároveň nerezignuje na hitovost a odráží skutečně aktuální dění ve světě. Zároveň si zakládá na tom, že mnoho skladeb hraje v českém éteru jako první. Posluchač Expresradia má díky tomu přehled o tom, co je v současné hudbě skutečně "in" a je "napřed" oproti posluchačům standardních komerčních stanicí.

Za dobu vysílání Expresradia se v jeho éteru vystřídalo mnoho známých jmen, například R. Ondráček, M. Pokorný, L. Bouček, L. Něrgešová, B. Slezáček a mnoho dalších. V současné době na Expresradiu působí například duo DJ´s Orion a Trafik, kteří mají svou vlastní show Black Star. Expresradio vysílá kromě kvalitní hudby také mnoho hudebních speciálů, jako jediné komerční rádio má pořad pro gay komunitu - pořad Gate, brána do světa gayů a leseb.

Přestože Expresradio působí v českém éteru již 10 let (nejprve vysílalo ze studia na Strahově a před pěti lety se stalo součástí největší mediální skupiny v ČR, Mafra a.s.), nebyly začátky zas tak úplně jednoduché. Expresradio přišlo na svět z ničeho nic a zaujalo snad všechny normální lidi, co mají rádi kvalitní a dobrou hudbu. Okamžitě se mu dostalo podpory i od muzikantů. Jenže, ve výzkumu poslechovosti Expresradio vykazovalo nulovou poslechovost. Expresradio se proto rozhodlo reagovat a vyhlásilo kampaň Jsem nula, poslouchám Expresradio, která vyvrcholila neskutečně úspěšným Koncertem pro všechny slušný nuly.

Dnes, po deseti letech existence již má Expresradio svoji stálou pozici v českém éteru, ale stále je to pořád stejné rádio pro „normální lidi“ a oslava 10. narozenin toho byla důkazem.

Narozeninového mejdanu, který se konal v poměrně komorním prostředí Retra, se účastnili Charlie Straight, Tata Bojs, PSH, DJ´s Expresradia a hlavně fanoušci těchto kapel a posluchači rádia. Vstupenky byly beznadějně vyprodané již několik dní předem a o tom, že v klubu bude opravdu narváno, nasvědčovaly davy lidí tlačících se před klubem. Časový lineu i z toho důvodu nabral hned ze začátku téměř čtyřiceti minutové zpoždění. Čekání na vystoupení si návštěvníci mohli zpestřit konzumací akčních drinků, jednohubek a nebo cukrovou vatou. Mimochodem, byla fakt moc dobrá!

Průvodci večerem byli samotní moderátoři Expresradia, takže jsme měli možnost spojit si známé hlasy také s obličejem.

Ovšem zdlouhavé čekání stálo za to, kluci z Charlie Straight se na podium vrhli s verou, která jim je vlastní. A zpěvák Albert Černý, klasicky oblečený ve svým oblíbených červených kalhotách a bílém tričku, se nezastavil ani na okamžik. Během svého krátkého vystoupení zahráli několik písniček z debutového alba She's a Good Swimmer, ale také singl Coco z připravovaného alba Someone With a Slow Heartbeat. Písničku Upside down si s nimi zazpívalo celé Retro.

Po krátké přestavbě se na podium objevili dlouho vyvolávaní hanspaulští chlapci Tata Bojs. Atmosféra byla naprosto skvělá. Opět převažovaly písničky z jejich aktuálního alba Ležatá osmička, jako například Opakování, Papírovka, Usínací, Hořká čokoláda nebo Homo Demo. Písničku Světová si s nimi na podium přišel zazpívat Vladimír 518, který je také kmotrem celého alba. Ale nechyběly další oblíbené hity, singlovky Elišce, Pěšáci a Attention Aux Hommes, což znamenalo rozbouření publika na maximum.

Večírek se ale táhnul až do rána, noční mejdan odpálili PSH a narozeninovou party pak zakončili DJ´s Groovyluvah, Jayyare & Frank Lucas.

Byla to svým způsobem obyčejná oslava, ale nebyl to kýč a atmosféra byla fakt super, přestože se proplétat davem lidí nebylo zrovna jednoduché.

Expresradiu na závěr popřeji minimálně tolik příznivců a doufám, že se sejdeme dříve než za dalších deset let.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EXPRESRADIO 10. NAROZENINY

Čtvrtek 16. 2. 2012
Vstup: 169 Kč
Vystupují:
tata bojs, psh, charlie straight, jayyare, frank lucas, groovyluvah
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika