Departure představuje Dub Artillery

Departure představuje Dub Artillery

22. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Druhý díl koncertního projektu Departure, v jehož rámci renomované kapely a muzikanti představují své méně známé, ale za to pořádně talentované kolegy, proběhne v pražském klubu Roxy již příští týden, ve středu 29. února! Jak už jistě víte, role \"uvaděčů\" do hudebních výšin se tentokrát ujali populární Fast Food Orchestra.
Obšírně představovat tuhle ska-reggae partu asi netřeba. Pojďme se tedy místo toho blíže seznámit s jejich hosty - dub-reggae partičkou Dub Artillery.

Sedmičlenný "dělostřelecký" ansámbl se dal dohromady v Praze v listopadu 2006, kdy základ nynější sestavy tvořili členové dnes již nehrající kapely Jahmusic. Jejich atmosférické dub-reggae zaznělo poprvé veřejně v létě 2007, kdy si Dub Artillery odbyli svou koncertní premiéru na komorním fesťáčku Léto na Šafranici.

Od té doby odehrála formace, jež se prezentuje výstižným mottem více než 80 koncertů a po právu se etablovala jako jedna z nejlepších tuzemských skupin ve svém žánru.

Sestavu Dub Artillery, kteří letos oslaví 5 let na scéně stým koncertem, tvoří perkusionisté Balú a Ludvík, bubeník Pája, basák Thomas, klávesák a zpěvák Sorbák, charismatická zpěvačka Nina a kytarista Michal, který zastává funkci kapelníka.



Právě Michal se zároveň - jako správný kapelník - zhostil role mluvčího kapely, když přišla řeč na to, že si Fast Food Orchestra zvolili jako své hosty právě Dub Artillery. "Velmi příjemně nás překvapilo, že si nás vybrala tak zavedená kapela jako Fast Food Orchestra. I přes to, že se pohybují v trochu odlišném žánru, na společnou akci se rozhodně moc těšíme a hodláme si ji náležitě užít. Zvlášť když budeme v ROXY hrát pod hlavičkou Dub Artillery úplně poprvé."

A co říkají Dub Artillery na samotný projekt Departure? "Podobné akce jsou nám velmi sympatické a je rozhodně dobře, že se konají. Umožňují hudebním fanouškům rozšířit si obzory a objevovat nové kapely, k nimž by se běžnou cestou možná ani nedostali."

Pokud tedy rádi objevujete nová, neokoukaná, ale při tom zajímavá jména, rozhodně byste neměli chybět 29. února v 19:00 v ROXY, kde vás krom zajímavého dvojkoncertu podle slov obou vystupujících možná čeká i nějaké to překvápko…

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEPARTURE

Středa 29. 2. 2012
Vstup: 120 Kč
Vystupují:
Fast Food Orchestra, Dub Artillery
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika