Recenze gramofonu Omnitronic DD - 5250

Recenze gramofonu Omnitronic DD - 5250

14. 03. 2006  |  Autor: EL Tachud  |  Komentáře (0)
Velký krok firmy, u které se mi vždy ježily vlasy na hlavě. Ale protože mé Vestax PDX – 2000 dosloužily při záplavách řekou Vltavou, rozhodl jsem se pro domácí použití nahradit tyto gramofony novými.
Zhruba před dvěma roky přišel na trh gramofon DD – 5250. Velký krok firmy, u které se mi vždy ježily vlasy na hlavě (a to moc vlasů nemám :o). Ale protože mé Vestax PDX – 2000 dosloužily při záplavách řekou Vltavou, rozhodl jsem se pro domácí použití nahradit tyto gramofony novými. Do kapsy bylo hluboko a tak jsem hledal, ptal se, informoval se. Kamarád, který v té době již delší dobu hrál na omnitroniky a poměrně je vychvaloval, my doporučil ať je zkusím. Dal jsem se poprvé přesvědčit a firmu omnitronic otestoval. Vzhledem k tomu, že ten kamarád je vyborný Dj neměl jsem důvod nevěřit mu. Zakoupil jsem již zmýněné gramce.

Při prvním ohledání uměly přesně to samé co mé staré Vestaxy, dokoupil jsem k nim kvalitní Stanton přenosky a učil se hrát na extra silném gramofonu (4,5kg na cm čtvereční, to je více než dvakrát tolik, než má klasické železo od Technicsu). Ze začátku to byl malý šok, ale dobrý Dj hraje na to co je a ne rozmazleně trpí na Technics. Zvykl jsem si poměrně rychle.

Design gramofonů je velice zdařilý a na stole mezi mixem vypadají „stříbrné desky“ opravdu skvěle (pro mne kazí dojem jen malý nápis omnitronic, který nemám opravdu v lásce). Jsou udělány velmi kvalitně s patřičnou váhou, která je profesionálnímu náčiní vlastní.
Krom standardních funkcí je osazen S ramínkem, jež si můžete velmi přesně nastavit dle potřeby. Dále je vybaven nastavením rychlosti startu i brzdy, pitch kontrolerem přepínatelným mezi 10, 20 a 78 procenty rychlosti a má dvě start/stop tlačítka. Zapíná se vzadu, kde má konektory na velmi kvalitní stíněné kabely, které patří k balení.

Jak se na něj hraje ? Mno, jak jsem řekl jde trochu o zvyk, ale šikovnému tyhle gramce odvedou velice kvalitní práci a nemusí se na ně stydět hrát žádný Dj. Díky silnému motoru se k rovnání rychlosti musí využít trochu více síly a citu, ovšem gramce si drží svou rychlost a reagují přesně jak potřebujete.

Firmě omnitronic se povedl opravdu husarský kousek a postavili gramce, které se směle vyrovnají ostatním zavedeným značkám. I po dvou letech mohu říci, že s nimi nebyl sebemenší problém. Mohu vřele doporučit všem, kteří chtějí profi nádobíčko a nechtějí za něj dávat nekřesťanské tvrdě naspořené koruny (dnes se da pořídit kolem 11tis., což za gramofon konkurující gramofonům dvakráte dražším je krása). Ovšem doporučuji pouze tyto gramce, protože ostatním produktům firmy stále nevěřím ani „nos mezi očima“ :o)

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika