Report ze Saturday Sessions z MOS

Report ze Saturday Sessions z MOS

22. 02. 2012  |  Autor: Fox  |  Komentáře (0)
Co v Londýně se sobotním večerem? S podivem, ale i tuhle otázku si tu občas kladu. Ne však z důvodu slabého programu na sobotní večer, spíše naopak. Člověk často neví kam dřív! Po mém posledním článku o záchraně  klubu Ministry of Sound jsem se rozhodla napsat reportáž ze Saturday Sessions, která je jednou z pravidelných nocí MOS.
Na této party si užijete převážně house, electro i techno a můžete vidět hostující dj hvězdy jako jsou Tiesto, Sasha, Erick Morillo, Pete Tong nebo David Guetta.

Na line-upu hlavní stage Saturday Sessions 18. 2. 2012 nebyla tentokrát až tak známá jména, ale o to zajímavější mladí talenti, jejichž hudební kariéra roste rychlostí blesku, a troufám si říct, že se mohou časem stát velice kvalitní konkurencí výše zmiňovaných. Morgan Page, Michael Woods a Nicky Romero.

Na sobotní večírky v Londýně obvykle vyrážím zhruba na půl dvanáctou. Fronta, která mne překvapila před klubem, již naznačovala, že půjde nejspíš o velkolepou akci. Fanoušci čekali na vytoužený tanec přes hodinu, což není zcela obvyklé, avšak organizace při vstupu do klubu byla dobře zvládnutá. Už kolem půlnoci bylo uvnitř zalidněno. Neváhala jsem tedy dlouho v menších sálech a rovnou se vydala k hlavní stagi si doslova vybojovat své místo. Udělala jsem dobře, taneční parket se během dvou hodin zcela zaplnil.

O kvalitní warm-up se postaral Morgan Page. Ten si získal svou pověst díky jeho vynikající schopnosti přenosu spíše popové energie na taneční parkety, převážně v podobě bouřlivých progresive houseových tracků. Jeho prodejnost a poslouchanost potvrzují nejvyšší příčky na tanečním iTunes, Beatport v kategorii progresive a Billboard Club hitparádě. Díky devíti Grammy nominacím, které získal Deadmau5 za remix Pageova tracku “The Longest Road” dokazuje také své skladatelské dovednosti. Tento americký dj žijící v LA má na svém kontě přes 130 remixů, mezi nimiž můžete najít interprety jako je Madonna (“Miles Away”), Katy Perry (“I Kissed A Girl”), Tegan & Sara (“Back In Your Head”) a La Roux (“Bulletproof”). Jak jeho úvod do opravdu povedené noci vypadal, můžete vidět ve videu níže.



Ve 2 hodiny ráno, kdy bylo tančící publikum řádně naladěno, nastoupil na scénu Michael Woods. Tohoto talentovaného dje a producenta pocházejícího přímo z Londýna jste mohli vidět například na Olympia Fashion Show v XXL clubu v Brně v únoru loňského roku a byl také hostem na narozeninách Jiřího Grednera ve Fabricu v Ostravě. Michael má na kontě mimo desítek remixů několik výborných progresive a tech-houseových tracků jako jsou "Nitro", "Midnight Run", "Dynamik", “No Access” a "First Aid". Klíčovou spoluprací, díky které během loňského roku doslova vyletěl mezi nynější sledované producentské hvězdy, byla produkce Exampelova tracku “Changed the way you kissed me”, který obsadil první příčku v červnové UK Singles Chart. Jeho hudební talent dokazuje také nominace na “Best Remixer” v International Dance Music Awards 2011. Woods, který je mimo jiné residentem Ministry of Sound, byl plný energie, kterou se mu skvěle dařilo přenášet na fanoušky. Bylo poznat, že přesně ví, na co návštěvníci MOS čekají. Tohoto londýnského sympaťáka budete moci vidět i vy na WONDERLAND “Carnival” 16. 3. 2012 v Sasazu.

Jako krátké lákadlo přidávám video z finále jeho sobotního setu.


Kolem 4 hodiny ranní, podle mých vlastních zkušeností, většina hudebních nadšenců v Česku pomalu opouští kluby a do svítání zůstává jen pár zbylých tanečních maratonců. To však v případě Ministry nečekejte. Hlavním “vysílacím” časem je 2-6 hodina ranní.
Po dvouhodinovém Woodsově setu se dostává k playerům Nicky Romero. Přestože Nicky patří v trojici sobotního večera spíše k omladině, rozhodně není producentským amatérem nebo školáčkem. Klíčem k jeho úspěchu byla skladba“My Friend” vydaná pod labelem Spinning Records, která obsadila čtvrté místo v Beatport top 100 Download Chart. Díky ní dnes spolupracuje se jmény, jako jsou Tiesto, Fedde Le Grand, David Guetta a Sander Van Doorn, kteří pravidelně zařazují jeho tracky do svých vystoupení. Nicky zahrál skvělý set, který udržel atmosféru a klub plný nadšenců progresive housu až do rána.



Produkční tým, který sestavuje line-up večírků v MOS mě tentokrát velice příjemně překvapil. Trio, které pozvali, vytvořilo dokonalou atmosféru plnou energie, na níž se jen tak nezapomíná.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika