K 2. narozeninám Flow popřeje Oliver Koletzki

K 2. narozeninám Flow popřeje Oliver Koletzki

12. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Rok 2012 je v Roxy ve znamení samých narozeninových oslav. Krom samotného klubu, který letos slaví 20 let existence, to samé čeká také klubovou noc Flow rezidentů Romana Raie a Fattyho M. Jejich speciálním hostem se navíc při té příležitosti stane berlínský sympaťák Oliver Koletzki, který se do Roxy vrací prakticky rok od svého společného vystoupení s partnerkou Fran.
Majitel labelu Stil Vor Talent, který mezi své největší oblíbence počítá jména jako Jean Michel Jarre, Pet Shop Boys, Depeche Mode, DJ Shadow nebo Zoot Woman, se muzice a jejímu produkování věnuje už od nějakých dvanácti let, kdy programoval hip hopové beaty na C64. Z hip hopu a C64 ale brzy přešel na Amigu, break a synth-pop. Když mu bylo osmnáct, začal se krom produkování zabývat také DJingem. Jako první si podmanil domovský Braunshweig a v roce 2000 následoval přesun do Berlína, kde studoval hudbu ale také bujarý noční život německé metropole undergroundu.

»»» Soutěž o vstupy na Flow «««

Tak jako každý, i Oliver začínal v menších klubech a barech. Zásadní zlom, který nastartoval Oliverovu pohádkovou kariéru přišel v roce 2005, kdy Koletzki vydal v nákladu 500 kusů svou nahrávku Der Mückenschwarm. Shodou okolností se jedna z kopií dostala také k techno ikoně Svenu Väthovi, který Der Mückenschwarm vydal na svém labelu Cocoon Recordings. Ze skadby, která je dnes již považována za naprostou klasiku, se rázem stala nejprodávanější techno nahrávka roku 2005 a Oliver byl prestižním Groove Magazine zvolen jako nováček roku.



Tentýž rok se Oliverovi splnil další z jeho velkých snů - založit si vlastní label. Ten dostal název Stil Vor Talent (Neber se moc vážně, pozn. red.) a Oliver ho zasvětil pomáháním na světlo novým jménům elektronické scény od minimal techna, přes groovy house až po pop music. "Odjakživa jsem chtěl mít možnost dát talentovaným lidem stejnou šanci, jako jsem měl já a poskytnout jim platformu, kde by mohli vydávat svou muziku. Cokoli na Stil Vor Talent vydám se mi ale musí líbit, musí to mít kvalitu, to je nejvyšší priorita ze všech," vysvětluje Koletzki filosofii labelu, kde doposud vyšlo na 65 nahrávek včetně Oliverova prvního autorského alba Get Wasted (2007), nejprodávanějšího techno hitu roku 2008 3 Tage Wach a popem ovlivněných alb s celou řadou hostů včetně Oliverovi partnerky Fran Grossstadtmärchen (2009), Lovestoned (2010) a letošní novinky Grossstadtmärchen 2, kde hostují např. Jan Blomqvist, Jake the Rapper, Axel Bosse nebo již zmiňovaná Fran.

Ať už je to práce label managera, producenta, DJe nebo frontmana kapely (od roku 2009 má Oliver společně s Fran a několika dobrými přáteli vlastní kapelu The Koletzkis, s kterou je podobně úspěšný jako se svou sólo tvorbou), Koletzki všemi svými aktivitami prokazuje široký hudební záběr, talent a především pracovitost.



Právě díky těmto vlastnostem se z prakticky undergroundového producenta a muzikanta stal skutečnou hvězdou. Hvězdou, která dokáže skvěle spojit electro-popovou estetiku s klubovou atmosférou, ví, jak uhranout publikum v takových klubech jako je londýnský Fabric nebo berlínský Watergate či na festivalech typu MELT! a při tom si zachovat pokoru a otevřený přístup k věci.

"Hudbě se věnuju už takřka dvacet let a v podstatě celou tu dobu dělám totéž - přes týden muziku skládám a poslouchám a o víkendech hraju v klubech. Jen je to teď na trošku jiné úrovni než kdysi," komentuje Oliver s klidem svou veleúspěšnou kariéru.

Koletzkiho výjimečnost budeme moci zakusit znovu i my 23. března na druhých narozeninách klubové noci Flow, kde Oliver představí mimo jiné druhé, velmi povedené pokračování alba Grossstadtmärchen. Těšte se tedy na na takřka pohádkovou hudební cestu plnou nakažlivé energie a mísící v sobě vlivy electra, house, techna, hip hopu nebo soulu, která vás okouzlí a nedá vám spát.

www.roxy.cz

Dodal: Roman Horinek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW W/ OLIVER KOLETZKI

Pátek 23. 3. 2012
Vstup: 200/300
Vystupují:
OLIVER KOLETZKI, Roman Rai & Fatty M, Ondrej Psyla & Zjook
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika