Kim Pixa: Všem jde jen o peníze a slávu

Kim Pixa: Všem jde jen o peníze a slávu

13. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (8)
La Résistance znamená odboj. Nová party v klubu Touster je zaměřená na house, dirty electro a electro house. Tým revolucionářů bude vést David Formi, který je známý svými pravidelnými house akcemi v Chapeau Rouge. Formiho v březnu doplní Airto, Pixman a Filip Dee. V článku najdete rozhovor s s Pixmanem alias Kimem Pixou.
Tak co Kime, jak se ti daří a co je u tebe nového? Teď nemyslím tvojí práci, ale novinky ze světa obyčejného člověka a ne DJe.
Připravuji se na nový start, abych byl přesnější, stěhuji se do zahraničí! Rád vzpomínám, když jsem v polovině 90 let začínal hrát. Byla to úžasná atmosféra, lidé k sobě byli pozorní, cítil jsem lásku a jednotnost, která sbližovala každého z nás, ačkoliv jsme se třeba ani neznali! To byla hlavní energie taneční hudby! Byli jsme jeden tým.

Po těch letech se nějak vše vytratilo, společnost se zkazila. Všem jde bohužel jen o peníze a slávu. Lidi jsou zde neuvěřitelně podlézaví a agresivní. Když mě 3x tento rok fyzicky napadli, aniž bych cokoliv - komukoliv udělal, uvědomil jsem si, že v téhle zemi žít nechci!

Dokonce mě napadl opilý šéf ochranky v klubu, kde jsem měl 7 let průběžnou rezidenturu, a vedení si vymyslelo pohádky, kde vše otočili proti mně, ačkoliv jsem měl spoustu svědků. Např. v Německu a jinde ve světě by se ti tohle nestalo, ještě by ho ten den vyhodili! Zde nic!

Co si aktuálně myslíš o naší české taneční scéně a českých partypeople?
Já myslím, že tady momentálně taneční scéna již neexistuje. Je to smutné ale strašně se ty všechny věci změnily. Postrádám jedinečný umělecký um djů a producentů, vše je dnes postaveno na komerci a kamarádství. Když slyším, že si nějaký dj platí hraní, je mi z toho špatně. Stejně tak když mele jeden styl za druhým, aby hrál všude, kde může. Takový dj nemá podle mého vlastní tvář a těch tady je! Party jsou tady dost hudebně laciné a pořadatelé nehledají kvalitu, slyší jen na peníze a kamarády. Já si nepamatuji, že bych někdy někoho přemlouval, aby mi dal nějaké hraní! Jestli jsem někde hrál, tak to bylo na základě mého jedinečného zvuku a toho faktu, že si mě pořadatel vybral sám! Jsem pyšný na to, že jsem spoustu hraní odmítnul. Jsem rád, že jsem si mohl vybudovat jméno v době, kdy si musel ukázat, že je v tobě víc, než v ostatních. Dnes to již nejde, vše je podplacené!

Co se týče partypeople, bohužel se většina chová jako nemyslící stádo ovcí. Slyší na laciné tiskovky a směšné nej nej nej djské biografie, které jsou opravdu k popukání! Já jsem kvůli tomu přestal chodit na akce, protože mi nemají co nabídnout, chodím za hudbou, ne se předvádět!

pixa

Tvá dlouholetá spolupráce s DJ Wegou nedávno skončila a tím i celý projekt WeKi. Jak se teď cítíš a přibliž nám prosím důvod vašeho rozdělení?
Wega byl, je a bude pro mě vždy jako bratr. Je to skvělý člověk s neuvěřitelným citem pro hudbu a ne jen to. Jeho důstojnost, slušnost a nadhled z něho dělají osobu, ke které mám ten největší respekt! Oba nás, myslím, velmi mrzí, že WeKi skončili, ale je to další etapa našeho života. Řekl bych – vyrostli jsme! Bohužel jsme měli vzájemně na sebe méně a méně času, takže jsme se rozhodli to ukončit a jít si vlastní cestou. Wega oprášil gramofony a já se vrhnul především na produkci mých dvou projektů -Kima Pixy a Pixmana.

Kdy jsi začínal přemýšlet o sólo kariéře a proč?
Myslím, že někdy v roce 94 (smích)! Po rozdělení Weki, asi tak před rokem. Chtěl jsem zachránit značku La Pascos Records a pokračovat v hudební tvorbě. Za ten rok jsem udělal dvě alba a nespočet dalších tracků, které teď vyplavou na povrch!

Právě vyšel váš poslední release – Kim Pixa & Weki remixes. Pověz nám trochu o tom.
Je to moje rozloučení s projektem WeKi. Udělal jsem 3 remixy tracků, které jsem měl nejraději. Jsem rád, že to podpořil za ČR svým remixem např. Elektrabel a ze zahraničí hvězdy jako Deepchild, Oliver Klein, Peter Jürgens, James Harcourt. Myslím, že je to parádní release pro milovníky housu a tech housu.

pixa
Podívejte se na fotky z La Pascos Dream

Na La Résistance představíš svůj electro project „PIXMAN“. Můžeš ho čtenářům trochu představit a přiblížit?
Jako Kim Pixa jsem skončil s electrem a hraju pouze techno! Pixman je můj nový projekt, který bude právě jen o electru! Bude to ujetá hudba s ujetou postavou, na které se vyblbnu (smích). Pixmana budu směřovat stylově např. k Bloody Beetroots.

Také vím, že vystoupení na mé party bude pro tebe tvé poslední vystoupení v České republice. Kam se chystáš a za jakým účelem?
Bude to mé poslední vystoupení jako Pixman, možná, že občas přiletím a zahraju, ale to je ve hvězdách. Chystám se žít na jednom ostrově a otevřít si tam vlastní podnik, zatím nechci být konkrétnější.

Nejkrásnější zážitek na party?

Útěky z akcí, před holkama s Wegou (smích).

Nejstrašlivější zážitek na party?
Agresivní výpadky lidi na party!

Moje nová akce La Résistance má vizuálně ve znaku Francii. Co na to říkáš a jaký je tvůj vztah k této zemi?
He he, moji předci pochází z Francie, takže ji rád podpořím. Jinak si myslím, že je skvělý nápad udělat zde odboj proti nekvalitní hudbě.

Klub Touster nyní prožívá svůj boom. Proč myslíš, že tomu tak je?
Vzhledem k tomu, že jsem dělal produkčního ve dvou klubech, tak dokážu říct, že je to prací a pílí těch lidí, kteří za tím stojí! Chtějí udělat z klubu to nejlepší, co se dá a to je sakra znát! Pokud ti majitel dá plnou důvěru a prostor, můžeš vykouzlit zázraky. Ale musí to vše fungovat počínaje od barmanů po majitele. Jakmile jeden článek nedělá z přesvědčení to, co by měl, je to špatně!

Rok 2012 a konec světa. Bude, nebude?
Nebude, ale nastane změna! Lidé co pilně na něčem pracovali, zažijí úspěch! Já ho cítím jako vítězný rok, pro mne a mou hudbu!

Nějaký vzkaz pro partypeople?
Hudba je o vnitřních pocitech nechte se jimi unášet! Choďte na party za hudbou ne za reklamou!

Dodal: Karel Pražák alias Monty
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LA RÉSISTANCE

Pátek 16. 3. 2012
Vstup: 50 Kč
Vystupují:
Pixman (Kim Pixa), Airto, David Formi, Ezwell, Filip Dee
Další informace
8 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
DF
25. 04. 2012 | 11:20:06
+0 | -0
ma pravdu ten chlapec, bohuzel :(
N.e.d
25. 04. 2012 | 10:56:44
+0 | -0
lol KIM . mozna tak v spolecnosti samponku se tohle deje ... :D mazec ta ceska nevedomost
Mia
15. 03. 2012 | 10:18:06
+0 | -0
Velmi trefná poznámka ohledně vzestupu clubu Touster:)Mersi Marty:)
Nirthy
14. 03. 2012 | 16:55:51
+0 | -0

Jo

Hodne dobre receno.... Je to smutny ale je to tak jak Kim pise :(
Fany
14. 03. 2012 | 16:22:33
+0 | -0
celkem souhlas akorat party people (nepočítám ultrazrychlené jedince) tu nejací sou, držíme se zuby nehty :)
ONano
14. 03. 2012 | 14:00:19
+0 | -0
pravdu dí!
Karel
14. 03. 2012 | 13:37:39
+0 | -0

To Max:

Mluvíš o sobě, že?
Max
14. 03. 2012 | 11:46:43
+0 | -0
To je debil
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika