Kanadská senzace Austra opět v Praze

Kanadská senzace Austra opět v Praze

15. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Necelý rok po velmi úspěšné koncertní premiéře se kanadská vokální diva Katie Stelmanis společně s vlastní kapelou Austra vrací do Prahy. V MeetFactory vystoupí v neděli 27. května.
Katie Stelmanis zaujme procítěným vokálem, který vypilovala původně jako studovaná operní pěvkyně. Kombinace až viktoriánského hlasového projevu a soudobých elektronických samplů definuje hudební styl kapely Austra označovaný jako temný pop. Dodatečné adjektivum „indie“ pak charakterizuje trendy osmdesátkový zvuk, který dodává vyznění Austry další – nostalgickou – dimenzi.



Loni v květnu Austra vydala debutovou desku Feel It Breaks, která ji téměř okamžitě vynesla na nebesa současné nezávislé scény a prakticky přes noc ji proslavila. Pražský koncert v září v MeetFactory se pak stal vydařenou domácí premiérou, který potvrdil, že charisma a dovednosti Katie s kapelou na podiu nezaostávají za studiovými nahrávkami. Letos v květnu se Austra posilněná úspěchy vrací do Evropy a na stejném místě představí loňské album ve speciální úpravě, což může být pokušením i pro ty, kteří první koncert nepropásli.

„Sobotní vystoupení jejího eklektického cirkusu byl opravdu silný zážitek. Austra si solidně zaplněnou MeetFactory dokázala rychle získat a koncert neměl jediný slabý moment.“ psal server indiemusic.cz po loňském vystoupení. Přijďte se na vlastní smysly přesvědčit, že spíše introvertní Katie Stelmanis si dokáže posluchače přesvědčivě podmanit.

www.austramusic.com

Dodal: Tereza Škoulová, PR MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AUSTRA

Neděle 27. 5. 2012
Vstup: 290 Kč / 390 Kč
Vystupují:
Austra + Katie Stelmanis
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika