Profily headlinerů dubnové Bassinfection

Profily headlinerů dubnové Bassinfection

15. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (4)
Party BassInfection se nezadržitelně blíží a my Vám přinášíme profily těch nejdůležitějších jmen, které vás zde čekají. Pořadatelé využíjí celý prostor továrny a na 6 pódiích tak v rámci jednoho večera vznikne jeden velký hudební cirkus, na němž se během 12 hodin potká na 40 zahraničních i domácích hudebních projektů.
Hudební záběr bude jako obvykle opravdu velmi široký - od drum and bassu, přes dubstep, jamajské reggae, hip hop, dub až po živou jihomoravskou cimbálovku a stánek s domácí slivovicí. Víc informací můžete načerpat na domovské stránce.

BLACK SUN EMPIRE (BSE rec., Obsessions rec. / NL)
Zrod legendárního producentského tria se datuje od roku 1997, kdy se pod vlivem tehdejších temnějších vydavatelství (např. Virus, No U-Turn, Prototype) pouští do tvorby svých prvních demo nahrávek. V té době tito pánové jistě netuší, co všechno mají ještě před sebou…

Za první výrazný milník v hudební kariéře BSE lze považovat první „zářez“ na anglickém kultovním labelu DSCI4. Vlastní label je pak již jen otázkou času - vzniká Black Sun Empire recordings (v roce 2002), které se rychle profiluje mezi elitní vydavatelství v rámci světové drum and bassové produkce.

Udržení nejvyšších pozic o dva roky později BSE kvitují albem „Driving Insane“, které je z dnešního pohledu považováno za klasiku žánru. BSE ale nezůstávají spát na vavřínech, následují další alba, především Cruel & Unusual, které Black sun empire v roce 2005 vynáší na vrchol popularity (v tomto roce vzniká mj. také sesterský label Obsessions, který pomohl vydat tvorbu českého neurofunkového producenta číslo jedna Rido).

Velký zájem publika vzbuzuje i třetí album nazvané "Endangered Species" z roku 2007, jež kromě BSE obohacují top producenti jako Noisia, Jade, Optiv a State of Mind a zejména vznik již třetího labelu - Shadows of the Empire. Objevují se na něm totiž tracky jako "Cold Crysis" a "Hyper Sun" ve kterých BSE ukazují, že mají „flow“ i ve zcela odlišném hudebním žánru – velké dosud příliš neprobádané zóně pojmenované dubstep!

2010 je ve znamení návratu ke kořenům, dochází ke vzniku prozatím posledního alba - Light and Wires. Comeback k dnb není zcela konzervativní, prosakuje v něm u Black Sun Empire tolik oceňovaný důraz na inovaci v současných možnostech zvukového pojetí, která je projektu tolik vlastní. Právě díky inovaci a charakteristickému těžkotonážnímu soundu BSE za posledních 15 let získávají obrovskou podporu a respekt napříč elektronickou taneční scénou.



HALLUCINATOR (Mindsaw, Modulate rec. / IT)
Hallucinator je severoitalský drum and bassový projekt, za nímž stojí producenti Luca Lodi (Nk) a Simone Sighinolfi (Sygo ex S.M.O.K.E). Jedná se o temnou, ale zároveň extrémně energickou fúzi drum and bassu, grindcore a hardcore, která se díky své originalitě a technické kvalitě dostává na pomyslný vrchol v rámci „darkside“ dnb. To dokládá např. zájem světoznámých hudebních časopisů K-Mag, Twisted Knowledge nebo brněnské Bassinfection na níž vystoupí v ČR vůbec poprvé!

Hallucinator na současnou dnb scénu přinášejí něco zcela nového. Při jejich vystoupení dokážou uvést publikum do pořádného šoku svou brutální vizí dnb, kterou ocení každý milovník zlámaných beatů, který není „omezen“ striktním zaměřením na liquid;)

Co se tvorby týče, Hallucinator prozatím vydal své tracky pod respektovanými labely jako Melting Pot, Assimilate nebo Mindsaw and Modulate Recordings. Je propojen také s uskupením Guerrilla Funk. Jako DJs si doposud stačili zahrát po boku takových jmen jako Noisia, Ed Rush, Audio a mnoha jedinečných projektů jako BSE či Machine Code.



DONNY (Barcode, Prspct rec. / UK)
Christopher Don, který je na dnb scéně známý pod pseudonymem Donny začínal jako bubeník. Cit pro rytmus však přerostl v lásku k elektronické hudbě a zejména drum and bassu. Netrvalo dlouho a jeho talentu si v roce 2006 všiml Mindrush recording, kde Donnymu vyšel první úspěšný vinyl.

Další spolupráce se známým labelem Barcode napomohla a rozvíjela jeho vlastní směr v „dark side“ drum and bassu. Další masivní tracky již jen upevnily Donnyho kladnou reputaci na poli tohoto subžánru dnb. Jako potvrzení jeho kvalit lze uvést např. druhé album pro label Barcode – „The Fucking Offensive”, které je svým provedením a čistotou zvuku naprosto precizní.



CERN (Renegade Hardware, Syndrome Audio rec. / NZ)
CERN je výzkumná laboratoř, zkoumající chování zrychlených částic v časoprostoru. CERN je ale také novozélandský drum and bassový projekt, který se díky tvrdé práci, originalitě a specifickému „soundu“ dostal nejen na špičku novozélandské, ale postupně také celosvětové drum and bassové scény.

Za přibližně 10-ti letou existenci stihl Cern vydat mnoho úspěšných releasů (za všechny zmiňme krutopřísný drtič parketů „True talk“ nebo naopak pohodový track „Shuddervision“), vyhlášené jsou také kolaborace s producenty jako Loxy, Nymfo, Phace, Misanthrop nebo Concord dawn.

Cern svou invenční produkcí dokáže zaujmout (jak mě, tak tebe;)). Jeho charakteristický zvuk pochválil např. Ed Rush nebo dokonce legendární nadžánrový Laurent Garnier.



MC COPPA (UK)
Na dubnové Bassinfection doprovodí hlavního headlinera (BSE) MC a vokalista MC Coppa. Tento „master of ceremony“ již přes deset let neúnavně spolupracuje s předními DJs a producenty dnb, breakbeatu či dubstepu po celém světě od Číny, Ruska, Singapuru až po Aš. Mezi zvučná jména spolupracující s tímto nadaným vokalistou se řadí např. Roni Size, Ed Rush & Optical, Current Value, Cooh, Noisia, Futurebound & Matrix nebo Dieselboy.

Když se MC Coppa neučastní světových festivalu např. Sziget festival, Giles Peterson´s WorldWide festival v Singapuru, X-Live festival v Malajsii tak propůjčuje svůj hlas mnohým labelům a producentům jako Kruder & Dorfmeister´s, G-Stone label, Basement Freaks, Freestyle Records UK apod. Jeho velkou předností ve vokálních doprovodech je cit porozumět muzice, Coppa patří mezi MCs, kteří ví, kdy přidat lyriku a kde zas hudbě přenechat pole působnosti.



BLACKOUT JA (JAM/UK)
Christopher Hendricks aka Blackout Ja vyrůstal v hudebně založené rodině v Portlandu na Jamajce. Zásadní vliv na něj mělo matčino působení v kostelním sboru, otcův soundsystem „Universe“ a dědovo časté preludování na saxofon.

Vzhledem k úspěchům na „domácí půdě“ později odchází do Kingstonu a rozjíždí profesionální kariéru muzikanta, kde se mu naskytuje možnost spolupracovat s mnoha významnými producenty, za všechny zmiňme např. Sly and Robbie!

Dnes žije ve Velké Británii a snaží se prostřednictvím reggae muziky bojovat proti útlaku a bezpráví. Do povědomí stále širšího okruhu fanoušků se dostává nejen zásluhou jeho „conscious“ lyrics, ale také díky ultimativnímu hlubokému ragga hlasu s potenciálem kazatele.

Během své kariéry se stačil objevit na podiu vedle takových hvězd reggae scény jako Macka B, Buju Banton, Julian Marley, Sizzla aj. Několikrát také účinkoval na festivalu Sting - největším a nejrespektovanějším reggae festivalu na Jamajce.



RIDDIM TUFFA (UK)
Producentské duo Riddim Tuffa pocházející ze skotského Edinburghu se v rámci své tvorby inspiruje zejména osmdesátými roky jamajské reggae/dancehall scény. Kombinací analogových elektronických hudebních nástrojů s nejnovějšími technologickými možnostmi zvukového aranžmá vzniká v podání Riddim tuffa svěží zvuk, který se pevně drží kořenů původního digital dancehallu, zároveň jej ale posunuje tím správným směrem.
Riddim tuffa sound stihl do dnešní doby vydat několik maximálně zajímavých vinylů. První se zrodil v roce 2010 s názvem „Tell Them Again“ (ve spolupráci s El Fatou), v roce 2011 se objevily další „Kill Them Out“ a „Nice Time Riddim“ a také koprodukční release s projektem Dreadsquad & Tenor Fly „Sweet Thing“.

SIDE9000 (Owntempo rec. / CZ)
Pokud vás baví současná elektronická hudba, jen těžko jste mohli nereflektovat škatulku zvanou dubstep. Ta se k nám dostala někdy v druhé polovině prvního desetiletí současného století a u jejího zrodu stálo pouze několik hudebně osvícených osobností. Jednou z nich byl i DJ a producent, jehož hudební ID se vztahuje ke kultovní Kubrickově Vesmírné odysei - Side 9000.

Dubstep se již dávno neřadí k okrajovým avandgarním žánrům, ale Side9000 nezakrněl a stále se snaží zkoumat bohatství hudebního vesmíru. V současné době od něj můžete slyšet fůzi na pomezí dubstepu, globálního bassu, inovativního jukeu a razantního ghetto techna. Díky svému labelu Owntempo rec., na němž vychází část té nejprogresivnější hudby v České kotlině, stále patří k tomu inovativnímu, co lze v naší zemi slyšet.
Jeho tvorbu neoceňují pouze čeští hudební gurmáni, ale i redaktoři zahraničního tisku, jako treba časopisu Knowledge. Během své dosavadní kariéry si zahrál vedle jmen jako Headhunter, Scuba, Mark One, Coki, Rusko, Skepta, Goth-Trad, Joker, Ramadanman, Cooh, Current Value. Na Bassinfection uslyšíte jeho produkci plnou perkusí, subbassového zvuku a energických rytmů. Protřepanou, porádně promíchanou.

Více informací na:
http://www.facebook.com/events/243538322397328/
http://www.bassinfection.cz

Dodal: DJ Kotlyk
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 20. 4. 2012
Vstup: do 22 hod. za 330,- Kč // po 22 hod. za 380,- Kč
Vystupují:
Black Sun Empire (NL) & MC Coppa (UK), Hallucinator (IT), Donny (UK), Cern (NZ), Sayko b2b Soldik, Vaczech b2b Mercur, Helmut, MC Blackout Ja (JAM / UK), Riddim Tuffa Sound (UK), Fyah Sound, 4021, Liquid A, Wicked Sound, NTKZ, Gramod, Bam Bam
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lukas
27. 03. 2012 | 22:02:27
+0 | -0
nojo, ten termin neni ideal, ale BI srdcovka, a ten lineup je proste neodolatelnej, muheeheeehe ;)) bude to k.rva kruty
ddnnbb
27. 03. 2012 | 15:33:43
+0 | -0
hc line up!
Tereza
19. 03. 2012 | 11:14:41
+0 | -0
Proč to musí být stejný termín jak pražská Therapy sess.,sakra ?!
mara
17. 03. 2012 | 14:59:50
+0 | -0
uoou! tak to je opravdu velký, nebudu chybět :-)) moooc skvělý line up
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika