Rustie přiveze jednu z nej desek loňského roku

Rustie přiveze jednu z nej desek loňského roku

18. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už za týden, v soboru 24. března si v pražské Roxy odbude na party Beatcase svou tuzemskou premiéru jeden z nejzajímavějších mladých producentů současnosti Rustie! Z jeho svěžího soundu, v němž mísí dubstep, crunk, r&b, house, grime či glitch jsou paf jak hudební kritici, tak laická veřejnost.
Není se čemu divit. Rustieho produkce bere dech svým inovativním zvukem i energií, která z ní prýští. Loňský debut Glass Swords, jež vyšel na prestižním labelu Warp Records je pak skutečný masterpiece!

Je těžké si vzpomenout, kdy naposled znělo nějaké album tak příjemně nově…Glass Swords je bláznivá, party-rocking šelma a opravdová klasika 21. století," rozplývá se nad deskou Mixmag. Americký Pitchfork, který dal Glass Swords skvělé hodnocení 8.0 pro změnu píše: "Když budete za pár let hledat ztělesnění pop-elektroniky roku 2011, Glass Swords budou deskou, na níž ji najdete v té nejčistší formě."

Chválou nešetří ani domácí média. "Tohle album, s obřími skleněnými vibrátory na obalu, zní jak epičtější verze Hudsona Mo. Pompéznost zabalená do místy fakt šílených synťáků. Takhle nějak by možná zněli Muse, kdyby chtěli, aby je hráli na Rinse FM," píše Petr Pliska na Newmusic.cz.

"Rustie je bezmála jedním z největších talentů na taneční scéně – a adrenalinová jízda Glass Swords je toho důkazem… Glass Swords je průhlednější než sklo a nenajdete zde ani smítko skelné vaty. Diamantová deska pro čistý hudební plezír a jeden z nejlepších setů, jaké kdo letos namíchal – a tvrdím, že zlaté časy ještě nenastaly. Díky Rustiemu vypadá budoucnost zas o něco lépe," neskrývá své nadšení Jan Bárta z Radia Wave.



Zapomínat ale samozřejmě nemůžeme ani na britský Guardian, který Glass Swords ocenil prestižní cenou Guardian First Album Award a jemuž Rustie, vlastním jménem Russell Whyte prozradil, že hudba je jeho nejoblíběnější formou komunikace: "Neřekl bych, že jsem vyloženě plachý, ale nejsem extrovert a muzika je pro mě tak tím nejlepším způsobem, jak se vyjádřit."

Kluk, který začínal na Beatles a Hendrixovi, z nichž přešel na Michaela Jacksona, zpíval ve školním sboru a díky Nirvaně a Pearl Jam se naučil hrát na kytaru, Guardianu zároveň prozradil, že v jeho muzice hraje velkou roli zkušenost z divokých mejdanů a kaleb s kamarády.

"Pařením jsem asi ztratil dost času, který jsem místo toho mohl věnovat muzice. Na druhou stranu znám ale spoustu lidí, kteří nedělají nic jiného, než že skládají a produkují hudbu a jsou věčně zalezlý doma. Když pak poslouchám jejich muziku, mám pocit, že díky jejich odříznutí od pořádného nočního života v ní něco důležitého chybí…," vysvětluje svou teorii Rustie.

"Znáte ten skvělý pocit, když jdete ven? Tak přesně tenhle druh euforie se snažím znovuoživit na svých nahrávkách," dodává Rustie. Že mu to jde víc než skvěle, dokládají jak výše citované reakce prestižních hudebních médií, tak samotné Rustieho hraní. Šanci okusit ho vůbec poprvé naživo v ČR budete mít v sobotu 24. března v ROXY. Asi netřeba dodávat, že půjde o party, kterou byste si určitě neměli nechat ujít….

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BEATCASE W/ RUSTIE

Sobota 24. 3. 2012
Vstup: 150/200
Vystupují:
Ghonzales (roxy prague) & Tuco (beatcase, Meanbucket), guest DJ: Smack(A51), Chill out: Alex Neivel (Just Like That, Russia), Alex Kulemin (Russia), VJ: Shivaki
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika