Ikony novodobé grime music míří do Roxy

Ikony novodobé grime music míří do Roxy

04. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už více než čtyři roky uběhly od vystoupení grimeových legend Roll Deep v klubu Roxy. Od té doby se britský pouliční grime do Roxy nevrátil, to se však změní už 13. dubna, kdy na druhé pokračování party Disorder dorazí hned tři velmi důležité postavy novodobé grime music – Lil Nasty, Marger a dj Logan Sama!
Oba MCs v minulém roce navštívili Prahu a o jejich vystoupeních se dodnes mluví v superlativech. Nyní je máte možnost vidět poprvé společně na jednom velkém pódiu, navíc za doprovodu možná toho úplně nejdůležitějšího DJe celé grime scény.

LIL NASTY



Člen kultovní N.A.S.T.Y. Crew a vlastní bratr neméně legendárního Marcuse Nastyho, který zmíněné uskupení před lety založil ještě před tím, než z něj začaly vycházet hvězdy jako Kano, D Double E, nebo Jammer. Lil Nasty se uvedl na scénu koncem roku 2007, kdy ho vzal do Tim Westwood show na BBC 1Xtra další z jeho slavných bratrů – Griminal. Oba tehdy sotva osmnáctiletí MCs tam předvedli nezapomenutelný show case, na který dodnes vzpomínají grime fans po celém světě. Nedlouho na to vydal Nasty své očekávané CD Hungry Season, na kterém se objevil hit U.F.O., který vyprodukoval Rude Kid. Po vydání dvou pokračování free EP Rock N Rolla se nyní čeká na jeho debutové album Nasty By Nature. Ještě před tím se však Lil Nas chystá 30. dubna vydat mixtape Why So Serious, ze kterého je zatím venku banger Green Goblins, se kterým vypomohli Marger a Lady Leshurr. Nasty tak veze do Prahy velkou várku nových bomb a podle jeho vlastních slov se opravdu máme na co těšit.

MARGER



Jeden z nejproduktivnějších umělců tzv “new wave” grime music, který je navíc známý svou až neobvyklou samostatností, to je Marger. Okolo roku 2009 se o něm začalo hodně mluvit ve spojitosti s jeho tehdejším parťákem Rivalem, když se na Youtube začaly objevovat freestyle videa z londýnských ulic, ve kterých oba zmínění MCs rapovali back2back. Následoval jejich společný hit Gun Reload, který doproválel i videoklip ještě před tím, než se oba protagonisté stihli pohádat a přestali spolupracovat. Marger má na kontě mixtape Flow Food následovaný třemi EPs – Kushwave, Sneaky a Cheeky a nyní pracuje na svém albu. Je leaderem týmu Kushwave a na grime scénu přinesl videoklipové hity jako Grime Ting, My Ting nebo novější This Year a Goons (featuring Scrufizer & No Lay). Margerův přednes je neskutečně chytlavý, texty promyšlené, hooky úderné. V momentě, kdy v klubu zazní jeho pověstné “Itz..,” okamžitě přichází rewind. Neni divu, že když se setkali s Lil Nastym na radiu Kiss 100fm u Logana Samy, označil ho Nasty za nejlepšího MCho nové vlny.

LOGAN SAMA



V úvodním odstavci použitý výraz “novodobá grime music,” není u Logana úplně přesný. Tento člověk byl totiž u zrodu celé věci, proto se dá ve spojení s jeho jménem bez přemýšlení používat slovo “legendární”. Začínal v roce 2002, kdy se nově vznikajícímu žánru ještě ani neříkalo grime. Tehdy míchal na dnes již celosvětově uznávaném pirátském rádiu Rinse.fm, později, roku 2005 se přesunul na veřejnoprávní stanici Kiss 100, kde působí dodnes. V jeho pondělní show se živě předvedli snad úplně všichni grime MCs, a není se co divit, že jeho obliba sahá až za hranice žánru, který svou prací dlouhá leta pomáhal budovat. Logan navíc šéfuje dvěma labelům – Adamantium a Earth 616, vydal a hostoval několik mixtapů, v uplynulé době také smíchal CD Boy Better Know – Tropical 2. Rozhodně vám doporučujeme shlédnout několik energií nabitých videí z Loganova pořadu, na stejnou energii se totiž můžete těšit už 13. dubna live v pražské ROXY.

Hvězdy z UK doplní residentní Smack, dále na hlavní stagi vystoupí DJs Tuco, Chik, Freezer, Stifler, Dirty Little Toaster a Norman Bates a VJovat bude ROTS. Navíc vás čeká ještě druhá stage s Drymanem a Wbwoyem. Takže na viděnou už 13. dubna v ROXY!

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DISORDER

Pátek 13. 4. 2012
Vstup: 150 Kč / 200 Kč
Vystupují:
Logan Sama (UK) MCs: Marger (UK), Lil Nasty (/UK), Smack CZ) Chic, Freezer, Tuco, Dubsteblog Djs, Dryman (A51) & Wbowoj (A51)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika