Pjoni & Ink Midget a WWW za pár dní v Roxy

Pjoni & Ink Midget a WWW za pár dní v Roxy

09. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už příští středu 11. dubna vystoupí v pražské Roxy kultovní WWW a veletalentované slovenské duo Pjoni & Ink Midget. Stane se tak v rámci koncertní série Departure, tedy projektu, v jehož rámci renomované kapely a muzikanti představují své méně známé, ale za to pořádně talentované kolegy.
Ještě než si obě kapely odbudou v ROXY své první letošní pražské koncerty, pojďme se podívat na zoubek dvojici sotva osmnáctiletých studentů, které pozornosti fanoušků alternativy nedoporučují pouze WWW, ale také celá řada hudebních odborníků.

Adam Matej aka Ink Midget, který je synem hudebního skladatele Daniela Mateja a Jonatán Pastirčák aka Pjoni, potomek faráře, spisovatele a výtvarníka Daniela Pastirčáka, se na svůj stále relativně nízký věk pohybují na hudební scéně už překvapivě dlouho. Ještě než přičichli temné experimentální elektronice, jež je pro jejich tvorbu charakteristická nyní, realizovali se v - dle jejich slov - "rockově kabaretním projektu" Tucan, kde hrál Adam na bicí a Jonatán na cello.



S tím se představili mj. už v roce 2006, tedy ve věku pouhých 12, resp. 13 let v televizním pořadu Ladí neladí, přičemž jejich tehdejší tvorba byla přirovnávána ke kapelám jako Bez ladu a skladu, The White Stripes, Dresden Dolls nebo Deep Sweden. Během následujícíh let akustické nástroje postupně doplňovala elektronika, aby je nakonec prakticky úplně vytěsnila. A právě někdy tehdy vznikli Pjoni & Ink Midget, jejichž debutové split EP (strana A - Pjoni, strana B - Ink Midget) z roku 2010, vyvolalo na čs. scéně oprávněné nadšení.

Na otázku ze závěru článku odpovídá mimo jiné zařazení Pjoni & Ink Midget na první místo v loňském přehledu Musicserveru pojmenovaném Top 40: Nová česko-slovenská jména i fakt, že Adam s Matejem jsou vítanými a vysoce ceněnými hosty na řadě hudebních festivalů (např. Pohoda nebo Sperm Festival) i v českých, slovenských nebo polských klubech.

Není se tak čemu divit, že "smutný tanec veveričiek s kvapkou čierneho mlieka", jak svou tvorbu charakterizují Adam s Jonatánem, učaroval i kultovním WWW, kteří si společně s Pjoni & Ink Midget zahráli už několikrát.

Důležité ale samozřejmě je i to, aby zajímavé a pozornosti hodné kapely podporovali rovněž hudební fanoušci. Proto - libujete-li si v alternativním hip hopu a experimentální elektronice dalece přesahující naše hranice – neměli byste ve středu 11. 4. v ROXY rozhodně chybět!

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEPARTURE

Středa 11. 4. 2012
Vstup: 160 Kč / 230 Kč
Vystupují:
WWW + Pjoni & Ink Midget (SK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika