Rozhovor s djem Renvem

Rozhovor s djem Renvem

25. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na party The Sound of the Netherlands se představí nizozemští djs Renvo a DiVasco, z domácí scény pak Matamar, David Justian a dj Daun. Akce se bude konat 28. 4. v pražském Yes klubu. Přinášíme vám rozhovor s headlinerem djem Renvem.
Ahoj Joeyi, tento rozhovor děláme taktéž u příležitosti k tvé návštěvě Prahy, která se bude konat 28. dubna. Tudíž má první otázka je zjevná. Byl jsi již někdy v České republice?
Abych se přiznal, nikdy jsem u Vás nebyl, nicméně se neuvěřitelně těším. Kamarádi mi říkali, že Praha je nádherné město.

Češi jsou taktéž známí za svůj ležák, který je oblíben i v tvé zemi. Ne nadarmo se o České republice říká, že je zemí piva :-) Těšíš se, až ochutnáš typické české pivo nebo nejsi příliš velký fanoušek piva?

- Haha, no zase tak velký fanoušek piva nejsem, abych pravdu řekl. Radši mám silnější drinky, jako jsou například Bacardi nebo Vodka.

Začal jsi s projektem Renvo už minulý rok. Je těžké se v tvé zemi stát uznávaným producentem? Mohl bys nám přiblížit, jak ses k tranceu vůbec dostal?
Začal jsem jako DJ už před 8mi lety. Zaslechl jsem CD kompilaci ze Sensation White a to si okamžitě zamiloval. Všiml jsem si, že DJs mixují z CDček a to mě okamžitě zaujalo. Koupil jsem si gramofon, desky a začal trénovat. Po několika letech jsem se pak dostal i k první akci, která se konala v Arnhemu. Nebylo to velké, ale mám na to krásné vzpomínky. Cítil jsem, jak si lidé užívají to, co jsem já hrál. Později jsem vyhrál velkou DJskou soutěž v Holandsku a hrál před 10 000 lidmi. Postupem času jsem nicméně pochopil, že pokud chci být dobrý, musím se i naučit skládat hudbu, takže jsem se před dvěma lety začal učit skládat produkci a po roce učení jsem se dočkal debutu na High Contrast Nu Breed pod projektem Intersonic. V současnosti ale funguji pod svým solo-projektem Renvo, se kterým mi pomáhá spoluproducent Peter Knife. Podle mě je důležité být originální, aby si tě lidé zapamatovali a vůbec nezáleží z jaké země jsi.

Jaké to bylo vyhrát onu DJskou soutěž, kterou vehementně podporoval Armin van Buuren a automobilka Seat?
Bylo úžasné být součástí této soutěže. Na začátku se přiznám, že by mě vůbec nenapadlo, že bych měl nějakou šanci uspět. Říkal jsem si, že tu je řada velkých DJů, a že já budu rád, když se dostanu do dalšího kola. Ale když jsem se dostal až do finále, chtěl jsem vyhrát. A do finále, ve kterém jsem se utkal s DiVasco jsem dal opravdu všechno. Výhrou pak byla účast na festivalu Electronic Family a kontrakt s Armada Music.

A máš Seaty rád? Jaká je vůbec tvá nejoblíbenější značka? A co třeba Škodovka?
Ano, mám. Jezdil jsem s nimi celou tu dobu té soutěže a musím říct, že mě je řídit neskutečně bavilo. A co se týče Škodovek? Nikdy jsem je neřídil. Každopádně mé nejoblíbenější značka je Audi. Doufám, že R8 si jednou budu moci přidat do své kolekce.

Tvoje hlavní deviza je tech-trance. Je to také tvůj nejoblíbenější styl? Co třeba posloucháš, když si chceš odpočinout?

Popravdě se poslední dobou snažím svůj styl trošku změnit. Nechci zapadnout jen do jednoho stylu. Chtěl bych skládat to, co mě baví hrát. A já se snažím hrát jak Electro House tak například Tech Trance. Nezáleží mi, co je to za styl, ale když se mi to líbí, budu to hrát i na akcích, abych tím potěšil dav. Často poslouchám dance. Ale nejenom trance a house, ale i dubstep nebo Indie Dance. Ale když si opravdu chci odpočinout, tak nepohrdnu ani pop music a R&B.

Co si třeba myslíš o evoluci v tranceu, která v poslední době je velice žhavá. Myslím konkrétně právě styl trouse, který se před nedávnem oficiálně potvrdil jako hudební styl. Myslíš, že je to dobrý směr pro trance?

Podle mě ano. Jsem rád, když se hudba vyvíjí. Mixování různých stylů do sebe je to nejlepší, co se muzice za posledních několik let mohlo stát. Jsme všichni jedna velká rodina, která miluje taneční hudbu, jde ven a baví se. Proč tedy vše rozdělovat do jednotlivých stylů? Pojďme se i my v tomto vyvinout a neškatulkovat styly!

Co od tebe tedy můžeme do budoucna čekat za muziku?

Momentálně pracuji na řadě nových skladeb. V příštích měsících tak vyjde pár novinek, některé i ve spolupráci se začínajícími producenty, které mám moc rád. Také bych si moc rád přál vydat vokálovou skladbu. Nyní na ní pracuji s Peterem a doufám, že do dvou měsíců bude hotová.

Závěrečná otázka bude k sobotní akci. Co si pro nás připravíš?
Budu hrát muziku, kterou mám rád. Předem si nikdy nepřipravuji můj set. Nejdříve chci cítit energii na ploše a v tu chvíli se pak rozhodnu, co budu hrát. Každopádně to bude plné energie.

Ptal se: Tomáš Novotný

Dodal: David Justian
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE SOUND OF NETEHRLANDS

Sobota 28. 4. 2012
Vstup: 100 kč /50 kč (pro Facebook uživatele)
Vystupují:
renvo (nl), divasco (nl), david justian, matamar, spark7
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika