Kalendář koncertů 5/2012

Kalendář koncertů 5/2012

29. 04. 2012  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Květen přináší nejen odlehčené sváteční úterky, ale také spoustu koncertů. V Praze vystoupí Metallica, The Lemonheads nebo Hercules and the Love Affair, v Pardubicích Čokovoko, v Brně kanadští punkeři Trigger Effect a po celé republice stovky kapel v rámci tradičních Majálesů. Níže přinášíme další komentované tipy na koncerty.
5. 5. Electronic Beats vs. Hooverphonic with Orchestra (Divadlo Archa vs. Lucerna)
Jeden z těch sobotních večerů, kdy byste se nejraději rozpůlili. Geniální cockney neurvalec Mike Skinner vystoupí se svým Dj setíčkem, kterým doprovodí nikoho menšího než pořádně vyhypovanou Grimes (Claire Boucher se svou poslední, velmi nakažlivou deskou Visions), norské ňoumy kolem génia Erlenda Oye a Woodkida z Francie. Nová deska belgických Hooverphonic od svého vydání válcuje hitparády a řekl bych, že sedmnáctičlenný orchestr na pódiu v Lucerna Music Baru bude velká zábava: ale upřímně, Hooverphonic by si vystačili úplně sami – dokázali to už nesčetněkrát…

10. 5. Gigster 2012: LUNO, Profesor Leopard, Kitchen (Palác Akropolis)
Pokud jste ještě o novém portálu s názvem Gigster neslyšeli, můžete se o něm dozvědět víc 10. května. V rámci zahajovacího večera zahraje LUNO spolu s Profesorem Leopard a oceňovaným kuchařem Kitchen.

Gigster má za cíl zjednodušit komunikaci mezi kluby a muzikanty tím, že jim poskytne platformu pro booking a prodej lístků v několika kategoriích (na čtvrteční koncert v Paláci Akropolis si můžete koupit obyčejný lístek za dvě stovky, ale také vstupenky vylepšené o desky vystupujících kapel). Gigster má zatím 25 kapel a 10 klubů, lístků na zahajovací večer se prodala jen necelá desítka, tak nezbývá jen věřit a doufat, že se projekt chytne.

7. 5. Com Truise (MeetFactory)
Tak. A další záplava elektronických zvuků v době, kterou světoznámý hudební publicista Simon Reynolds akademicky rozpitval ve své knize Retromania. Američan Seth Haley se v retro-futuristických zvucích začal šťárat v okamžiku, kdy uslyšel proslulou desku Geogaddi…a od té doby nepřestal. Svůj styl popisuje jako „mid-fi synth wave slow-motion funk“ a jeho hudba zní dost povědomě, obzvlášť pro fanoušky (nejen českých) sci-fi: poslouchat Com Truise je jako poslouchat směs soundtracku k seriálu Návštěvníci, tvorby Jarreho, Autechre a Oneohtrix Point Never. Seth před nedávnem praštil s prací kreativce v jedné reklamce a od té doby naplno ukájí svou posedlost syntezátory a osmdesátkovým funkem.



24. 5. Lower Dens (Strahov007)
Jana Hunter – typicky americké jméno. Lower Dnes – typická kapela baltimorské experimentální scény, která vystoupí 24. května na strahovské Sedmičce. A že je o co stát, dokládá jejich poslední deska s názvem Nootropics – psychedelicky líný hlas Hunterové se v úvodní Alphabet Song jakoby koupe ve slunci a navozuje téměř meditativní stavy. To, co následuje je podobně krásné, jen se to tu a tam zrychluje nebo ještě víc zpomaluje, ale pořád se nad tím vznáší jemný opar příjemného a klidného rauše. Lower Dens!



7. 5. Metallica (O2 Aréna) / 9. 5. Festival romské hudby (Akropolis) / 9. 5. Bee and Flower (Kavárna Potrvá Praha) / 11. 5. Uncle (MeetFactory) / 16. 5. Prince of Tennis (Roxy)10. 5. The Lemonheads (LMB) / 11. 5. Benga (Roxy) / 15. 5. Trigger Effect (Brno) / 18. 5. Hercules and Love Affair (MeetFactory) / 20. 5. Luno, David Koller (benefice - MeetFactory) / 21. 5. Keep Shelly In Athens (007) / 23. 5. Obits (Strahov007) / 23. 5. Buty (Fléda) / 24. 5. Euroconnections (HU/CZ – Palác Akropolis) / 27. 5. Austra (MeetFactory)


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika