Waltari na Trnkobraní

Waltari na Trnkobraní

23. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Další potvrzenou hvězdou na letošním ročníku Trnkobraní je kultovní finská legenda Waltari. Tato postpunková skupina je dalším důkazem žánrové neomezenosti tohoto festivalu.
Zběsilá formace s divokým frontmanem Kärtsy Hatakkou je dostatečně v našich zeměpisných šířkách známá a řadu let vyprodavá všechna svá vystoupení. Těžko hledat plodnejší a energetičtější kapelu, která od začátku devadesátých let soustavně koncertuje a přitom stíhá vydávat nové desky. Sami muzikanti nejsou omezeni žádným určujícím žánrem, když jsou na pódiu schopni odehrát od zremixovane smetanovy Vltavy až po diskotéku 80.tých let v kytarovém podání.

Kapela na přelomu roku vydala novou desku Blood Sample, se kterou sklízí opětovný úspěch a na Trnkobraní přijede v té největší síle.


Trnkobranídále potvrzuje i kapelu Vypsaná fixa
Strhující, živelné, přímočaré, energické - to je jen několik slov, kterými bývají často hodnocena vystoupení pardubické čtveřice Vypsaná Fixa.
Fixa, vedená charismatickým zpěvákem a textařem Márdim, vydala v minulém roce úspěšné album Krása nesmírná a vyrazila na dlouhé turné po českých a moravských klubech.

Pro blížící se festivalovou sezónu zařadila kapela do svého diáře i vystoupení na Trnkobraní, což pro náš festival znamená jednu z dalších premiér, neboť na Bílé Hlíně bude Fixa úplně poprvé. A věříme, že - vzhledem k současné popularitě - určitě ne naposled.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika