Minimal People se zahraničním headlinerem

Minimal People se zahraničním headlinerem

15. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Promotéři party Minimal People začínají bookovat zahraniční jména. Prvním zahraničním hostem bude polský dj Pablo Rouve. Můžete se těšit na pestrou variaci minimalu, minimal techna i tech-housu. Dále vystoupí ostravský Marco Biary. Rezidentka Sonja se o parket postará po polském headlinerovi a před ním vystoupí Segment. Začátek akce bude pod vedením ruského Van Vegy.
Pablo Rouve (PL)
DJ a producent Pablo Rouve, vlastním jménem Paweł Wadowski, jeden z nejvýznamnějších zástupců polské elektronické scény. Pablo s tojí za řadou hudebních akcí v Polsku a je také majitelem velmi aktivního labelu Minimalistyczni_E, který pravidelně vydává hudbu předních polských i zahraničních interpretů.

Svůj djský styl a lásku k elektronické hudbě získal Pablo Rouve mimo jiné také během svého šestiletého pobytu v Nizozemí. Zde hrál v klubech v Amsterdamu, Rotterdamu a Leidenu, spolupracoval s holandským labelem „Trancentral rec.“ a jeho sety hrálo nizozemské internetové radio Greenline Radio.

Jako nejvýznamnější vystoupení své kariéry sám Pablo hodnotí Sunrise Festival 2006 (Elected by the Sun), Sunrise Festival 2007 a Q-Day on the streets of Amsterdam, kterou navštívil více než milion lidí.

pablo

Rozhovor - Pablo Rouve

V České republice jsi už několikrát hrál, ale přesto pojďme začít tím, že tě krátce představíme. Takže, kdo je vlastně Pablo Rouve?
Jmenuji se Paweł Wadowski, jsem DJ, producent a majitel labelu Minimalistyczni_E. Zde podporujeme a vydáváme nadějné a kvalitní skladby, které stojí na opačném pólu hudební scény než je pop. Pablo Rouve je pak někdo, kdo se snaží najít něco nového a inspirujícího. Jeho cílem je hrát i tvořit hudbu na nejvyšší možné úrovni, cítit naplnění a radost z toho, že může předávat hudbu lidem.

Jak vidíš polskou taneční scénu? Je zde stále nejoblíbenější trance nebo se sem už dostal minimal tech house, který je v současnosti mainstream v zahraničí?

Současná polská scéna je rozdělená. Na některých parties v Polsku se hraje dobrá muzika, z toho mám radost. Ale bohužel pořád ještě převažuje trance. Najde se tu spousta lidí, kteří dokážou ocenit dobrý minimal, tech house, ale oproti trance je to minoritní záležitost. S tím souvisí i to, že tu najdete jen pár klubů, kde se tenhle “techy" styl hraje. Cítím však, že se věci už pomalu mění a doufám, že se časem budeme moci v Polsku pochlubit kluby na světové úrovni.

Vzpomeneš si na nějaké dobré tech house a minimal akce u vás?

Podle mě prochází hudba v Polsku krizí. Je opravdu těžké jmenovat nějaké party věnované pouze tech house, většinou se hrají radiové hity a pop nebo world music. Většina polských akcí je ve stylu trance a house. Myslím, že Polsko ještě nedospělo tak daleko, aby se zde naplno poslouchal tech a minimal.

Několik let jsi žil v Nizozemí. Ovlivnila tě nějak holandská scéna, cítíš nějaké vlivy ve svém djském stylu a produkci?
Ano, samozřejmě! Zažil jsem tam spoustu profesionálních vystoupení a díky tomu jsem si minimal a tech house zamiloval. Myslím, že v mé tvorbě můžete cítit nějaké prvky minimalu a tech. Právě teď pracuji na CD albu, které jsem nazval “ Minimal trip”. Půjde o kolekci minimalu, tech house, progressive, deep a dalších žánrů, díky nimž bude výsledek opravdu unikátní.

V Polsku řídíš label Minimalistyczni_E. Kterého interpreta bys zde rád jednou vydával?
Minimalistyczni_E je pro mě symbolem minimalu, ale současně zde chci dát prostor deepovým, progressive a tech house, minimalovým věcem. Upřímně řečeno, nebráním se žádnému stylu. Nejdůležitější je, aby byl track originální a něčím jedinečný. Aby měl něco, co mě upozorní, že je výjimečný. Úplně se však nebráním se ani drum 'n' bass, dubstepu a jungle.

V pátek 18. května přijedeš do Prahy na akci Minimal People. Můžeš prozradit, na které tři nejlepší tracky se od tebe můžeme těšit?
Na každé vystoupení se připravuji průběžně, takže v tuhle chvíli na to neumím odpovědět. Když někde hraji poprvé, tak často nakonec dle atmosféry akce měním své původně připravené skladby. Hledám, co bude fungovat v daný moment lépe. A proto nemůžu prozradit nic dopředu, někdy dokonce překvapím i sám sebe, protože moje sety si nikdy neplánuju na 100 % předem. To ostatně zjistíte sami. Takže přijďte a uslyšíte! A určitě to bude stát za to…

Facebook event

Dodal: Karel Pražák alias Monty, Minimal People
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINIMAL PEOPLE

Pátek 18. 5. 2012
Vstup: 50 Kč
Vystupují:
Pablo Rouve (PL), Sonja, Marco Biarry, Van Vega, Segment
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika