Miss Kittin v Roxy

Miss Kittin v Roxy

16. 05. 2012  |  Autor: YannD  |  Komentáře (4)
Květnový díl Flow opět patřil něžnému pohlaví, tentokrát reprezentovanému Francouzkou Miss Kittin, a opět skončil se skóre vysoko nad průměrem. V reportu naleznete i 2 videa z této podařené noci.
Flow je vcelku mladá noc, zvláště porovnáme-li jí třeba s takovým Climaxem či se zlámanou nocí Bush. Měřítko času je však někdy zkreslující a o kvalitách noci Flow nevypovídá téměř nic. Je to taková malá nepřímá úměra. Za krátký čas, vysoký kredit. Tohle dítko Romana Raie a Fattyho M je tak alespoň částečnou zárukou, že v naší kotlině tu a tam uslyšíme jméno světového formátu. Oběma se daří kočírovat tuhle noc na ostré hraně, kdy na straně jedné je riziko přehnané invence slibující hudební orgasmus hudbofilům, ale taky nízkou návštěvnost Roxy, a na straně druhé recyklaci kdysi snad zajímavých jmen, slibujících vysokou návštěvnost, ale taky mizerný hudební zážitek. Že taková jména, která tohle dokáží vybalancovat existují, nám pánové slibně dokazují a stalo se tak i v sobotu 12.5. Jedním z těch jmen byla Caroline Hervé aka Miss Kittin, květnový host Flow.



Miss Kittin je takovej John B v sukních. Kérka na ruce, v tý druhý mikrofon, electroclashová minulost a vokální projevy jsou přímými vodítky k tomuto tvrzení. Jen s tím rozdílem, že John B je v tomhle punksportu o pár kol výš. V Roxy držela Miss Kittin svou divokou část vcelku na uzdě a mnohem více než řádění za mixem, se věnovala mixu samotnému. Vzhledem k tomu, že její ofiko start na hudební scéně se datuje do kulatého roku 1995, neleze se ani divit. Sedmnáct let na drivu ubere ať chceme nebo ne. Ve finále to ale vůbec nevadilo, protože hudebně byla tu noc Miss Kittin přesně tam, kde jí narvaná Roxy chtěla mít. V poloze příjemných a hutných beatů, tepajících aktuálním soundem, co do všech světových stran vypouští Berlín a coby meka elektronické hudby, tak diktuje jakže to má znít. Aby se ale nezapomnělo, že Miss Kittin je z francouzského Grenoblu, neopomněla svůj set okořenit svými originálními prvky. Ať už hlasovými, kdy zpěv střídá decentní řev, tak tanečními kreacemi minimalistického stylu, s rukou stále na mixu. Její tetování zářilo z pod paprsků světel podobně jako projekce a zvuk hýbal s lidmi pod ní na place jako vítr se stébly vysoké trávy kdesi hluboko v lese.



Byla to zvláštní noc. Roxy byla plná přesně tak jak by měla být. Vše fungovalo jako přesné hodiny odpočítávající její hrací čas, dav se evidentně bavil. I bezprostřední reakce, které jsem stačil zaregistrovat, byly pozitivní jako úsměvy odcházejících od baru se svou objednávkou v ruce. Při pohledu z balkonu na dav dole a Miss Kittin přímo proti mně, mi ale přišlo, že tahle noc měla ambice a hlavně potenciál nakopnout atmosféru ještě o stupeň výš. Přesně tam, kde nebude „jen“ vydařenou nocí, která se povedla, ale nocí která všechny posadila na zadek a zůstane nezapomenutá sakra dlouho. Je to ale jen povzdech z marnosti, tahle noc byla dobrá a Miss Kittin má stále co nabídnout. Čekal vlastně někdo něco jiného?...
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MISS KITTIN @ FLOW

Sobota 12. 5. 2012
Vstup: 200 Kč / 300 Kč
Vystupují:
Miss Kittin, Roman Rai, Fatty M, Matty B, Ondrej Psyla & Zjook, VJ: Pexi
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
victim
05. 08. 2012 | 23:30:10
+0 | -0
vic takovych, male jsem tuhle party neprezil ,)) mate se umet bavit chlapci a ne postavat v zadu na baru nebo zevlit u saten.. na parkete to horelo od zacatku do konce ..my lidi vi o cem mluvim ..vzdyt je to tak snadne ,)


21. 05. 2012 | 23:06:37
+0 | -0
tak obcas to je lepsi obcas horsi...ale to co predvedli na noci s Miss Kittin to melo i do horsiho hoooodne daleko...
oldclubber
19. 05. 2012 | 06:46:02
+0 | -0

robyn

no to si zjistil brzo..to je od prvního dílu téhle noci.Nebyl jsem samozřejmě na všech,ale když jsem zavítal tak to je vždy děs běs do headlinera.mám naprosto stejný pocity a chvílema jsem se i styděl co si musí ty všechny stár myslet,že jsme slezli ze stromu..


17. 05. 2012 | 21:07:52
+0 | -0

kluci zklamali

jako do vystoupeni miss kittin absolultni hudebni nuda, stokrat vomletej takrka jednolitej techhouse...pro me do 2 naprosto unyla nudna tuctova diskoska.....
SOUTĚŽTE
FLOW, 12.5. Roxy
2 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika