FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Přeštěnické slunce rozsvítí Jahcoustix

Přeštěnické slunce rozsvítí Jahcoustix
16. 05. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) K prázdninové pohodě se rozhodli přispět pořadatelé přeštěnického Open Air Musicfestu další hudební lahůdkou. V nabitém lineálu se objeví jedna z hlavních osobností německé reggae scény – zpěvák Jahcoustix.
Jahcoustix, který má za sebou stovky vystoupení nejen v Evropě, ale také ve Spojených státech nebo v Karibiku, právě propaguje svůj aktuální singl World Citizen. Hitovou skladbu nazpíval společně s další hudební ikonou Shaggim. Jahcoustix prožil velkou část svého života poněkud kočovným způsobem. Dlouhá léta žil v Mexiku, Libérii, New Yorku, Keni a Egyptě. A právě ve zdejší kulturách našel inspiraci pro svou tvorbu. "To je můj smysl života ... jít ven a cestovat daleko ... a dělat hudbu pro všechny národy této jedinečné země."



Natočil pět studiových alb (poslední Crossroads bylo nejprodávanějším německým reggae albem roku 2010), vystoupil na řadě prestižních festivalů (např. Montreux Jazz Festival nebo polský Woodstock) a také absolvoval celosvětové turné společně s reggeae zpěvákem Gentlemanem. V roce 2010 absolvoval nezapomenutelné West Africa Tour po sedmi afrických zemí. Již zmiňovaný singl World Citizien byl napsán pro sociální nadaci s názvem "Think Big", která podporuje mládežnické projekty, jako například "We Are World Citizen". Jahcoustix a Shaggy napsali titulní píseň na podporu myšlenky světového občanství. Veškeré příjmy z prodejů jsou investovány právě do projektu Think Big.

Dále se na festivalu objeví se francouzská hardrocková parta Bloody Mary, české stálice Vypsaná fixa, UDG, Imodium, Tleskač, Jaksi Taksi, Pipes and Pints hudebními anděly ověnčení Pub Animals nebo Prague Conspiracy. Další známá jména na festivalu jsou Doga, Airfare, Goodfellas, O5 a Radeček, Matahari, Totální nasazení a spousta dalších.

Program začne již ve čtvrtek 19. července úvodním festivalovým dnem pod názvem Jonášův plácek v nedalekém Milevsku. Tento vstupní program je spojen s dobročinnou sbírkou pro Domov tělesně postižených ve Zběšičkách. Hlavní část festivalu pak proběhne v pátek a v sobotu na tradičním místě v Přeštěnici. Stejně jako v minulosti i letos budou z Milevska připraveny autobusové spoje. Festival bude zakončen nedělní afterparty v Domě kultury v Milevsku. Celá akce je součástí Milevského hudebního léta.

www.openairmusicfest.cz

Dodal: Josef Kašpar
PŘEŠTĚNICE

PŘEŠTĚNICE

Čtvrtek 19. 7. 2012 až Neděle 22. 7. 2012
550 Kč, jednodenní 300 Kč
Vystupují:
jahcoustix bloody mary please the trees vypsaná fixa udg tleskač pipes and pints miloš novotný doga jaksi taksi prague conspiracy imodium pub animals bags goodfellas covers for lovers airfare civilní obrana o5 a radeček totální nasazení ticho de pre cupé band hand grenade the snuff escape 2 the jungle my sky five o´clock tea enter a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |