Nefalšovaný Grime rave v červnu v Roxy

Nefalšovaný Grime rave v červnu v Roxy

23. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po dubnovém šílenství s Lil Nastym, Margerem a Loganem se ještě před létem stihne vrátit Grime music do Roxy. Disorder Grime Takeover vol. II se uskuteční už 2. června a přivítá dva britské grime MCs a dva djs. Mikrofon budou držet Chronik a Merky ACE, o mixy a rewindy se postarají Spooky a Magic, k tomu většina A51 djs v čele se Smackem. Připravte se na nefalšovaný Grime rave!
Chronik

Jeden z nejrespektovanějších umělců Grime scény, Tempzův parťák a ten, se kterým prostě nechceš mít problém, to je Chronik. Jeho začátky sahají až do doby okolo přelomu tisíciletí, kdy byla založena crew Slew Dem, ve které dodnes s Chronikem a několika dalšími MCs působí Tempz aka Tempa T. Po nesčetných spolupracích, několika společných Slew Dem vinyl releasech solo mixtapu “Blaze More Than You” byl Chronik v roce 2007 zadržen a odeslán do vězení, ze kterého se dostal ven až koncem roku 2010. Od té doby tvrdě maká, v roce 2011 vydal masivní videoklipový hit Ring, následovaný volně stahovatelným mixtapem Free Chronik. Nyní je venku jeho další hitový singl Man In The Boot, který vyšel 14. května na labelu No Hats No Hoods. Chronik patří mezi ty MCs, kteří přijdou na rave a celá stage v tu chvíli patří jen jim, hook střídá hook, rewind střídá rewind a lidi šílí. Ne nadarmo má Chronik tak obrovský respekt od jinak neshodami přetékající Grime scény.



Merky ACE


Druhým z MCs, kteří v červnu rozsvítí ROXY bude Merky ACE. Ten je předním zastupitelem tzv. nové Grime vlny a patří k jedněm z nejaktivnějších umělců na scéně. Důkazem budiž nejen všemožné hostovačky a singly na Merkyho bandcampu, ale taky hned 8 promo mixtapů, které Merky vydal zdarma, ještě než vyšel v roce 2011 jeho dlouhohrající mixtape Blue Battlefield. Se svou crew Family Tree (Merky, M.I.K, Ego, Shif) vzal v uplynulých dvou letech scénu útokem. Snad každý zná úderné hooky ze společných bomb s M.I.K., z nichž za všechny stačí jmenovat hymnu Shutdown, u které produkci zajistil Spooky. Kolaborací udělal Merky ACE opravdu bezpočet, tou nejznámější je pravděpodobně spoluúčast na Spartan Remixu od Kozzieho a Spookyho, z novějších pak Lord Of The Mics kolaborace Park Up Pussy, nebo Spyrův Get Along Gang. Co se týče Merkyho sólové tvorby, momentálně v klubech rotují hlavně hity Catch Up a Greaze, druhý jmenovaný často v různých Dubstep remixech.



Spooky


Producent, k jehož beatům naprosto výstižně sedí pojem “hype instrumentals”. Cítit z nich můžete energii oldschool grime inster, ze kterých jakoby Spooky vyextrahoval to nejlepší a obohatil to svým typickým zvukem. Většina zná Spookyho díky Spartan Riddimu. Jeho produkce je ale mnohem rozsáhlejší. Kromě početných releasů má na svědomí celou řadu remixů a taky bootlegů. Koneckonců bootlegy Spooky vyráběl ještě před tím, než začal sám opravdu produkovat a když se mu pak podařilo prorazit, stejně na bootlegy nezapomněl a vydal nyní již třídílnou sérii free EP A Bag Of Myths. Spooky rozstříhal a předělal známé hity, často tak překvapil původní tvůrce. To je zároveň to, co činí jeho sety tak ojedinělými. Nikdy nevíte, co můžete čekat, jisté je ale ve všech případech to, že dostanete porci exkluzivity a energie.

Magic

Ještě než začal vydávat muziku, věnoval se Magic pořádání dnes již legendárních akcí Dirty Canvas. Později založil label No Hats No Hoods, který má na kontě releasy singlů jako Tempa T – Next Hype, Kozzie – Spartan, P Money – What Did He Say, nebo Chronik - Ring. Magic byl naposledy v Praze před rokem s Lil Nastym, který u něj na labelu vydal hit Nasty By Nature, jejich společnou show tehdy vidělo cca sto šťastlivců. Věci se ale daly od té doby do pohybu. Nasty před měsícem zboural Roxy a nyní se do Prahy podívá znovu i Magic!

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DISORDER - GRIME TAKEOVER VOLUME II.

Sobota 2. 6. 2012
Vstup: do 23:00 100 czk, poté 150 czk
Vystupují:
CHRONIK (UK) MERKY ACE (UK) SPOOKY (UK) MAGIC (UK) Smack, Dryman, Norman Bates, Franill, Wbwoy, Fuss, Fox Selecta
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika