Sting zavítá v pondělí do Prahy

Sting zavítá v pondělí do Prahy

20. 06. 2012  |  Autor: J.N.  |  Komentáře (0)
V pondělí 25.června do Prahy přivalí Gordon Matthew Thomas Sumner. Dobře, to nezní tak bombasticky. Napíšu raději, že se v O2 aréně rozzáří reflektory nad Stingem. Tenhle zpěvák a skladatel vyprodal Kongresové centrum již v únoru, což ho natolik dojalo, že se rozhodl do Prahy co nejdříve vrátit.
Sting se na hudební scéně pohybuje tak dlouho, že nějak blížeji ho představovat je jako vysvětlovat Hendrixovi, co je to kytara. Takže v v krátkosti: Sting svou hudební kariéru zahájil s kapelou The Police, která do hudební historie zatloukla klíny megahitů jako: Wrapped Around Your Finger, Roxanne nebo Every Breath You Take. Svým ojedinělým zvukem a využíváním tehdy zcela okrajových žánrů ( ska, reggae)zaujala publikum a otevřela cestu mnohým kapelám, které by si bez nich jen těžko hledaly cestu k širšímu posluchačstvu ( Bob Marley např.)

Kdyby zůstalo jen u toho, pořád to bude nesmazatelný zápis. Po oficiálním rozpadu kapely v roce 1984 ale Sting více než úspěšně pokračoval v sólové dráze. O tom, že to nebyla nastavovaná kaše, svědčí vitríny plný hudebních cen. Má jich doma tolik, že kdyby to byli cínoví vojáčci, může s nimi rekonstruovat bitvu tří císařů u Slavkova.

Kromě řadových alb si občas odskočil k filmu a spáchal další oceněné skladby k filmům jako Demiliton Man ( stejnojmenný cover původně od The Police)nebo Tři mušketýři (hudebními kanály až k otravnosti omílaná „All For Love“).

Co se herecké kariéry týče, jeho výraznou tvář zneužili ve svých opusech takoví režiséři jako David Lynch (Duna), Terry Gilliam (Dobrodružství Barona Prášila)nebo sezónní Madonnin manžel Guy Ritchie (Sbal prachy a vypadni).

Na co se ale můžeme v pondělí 25.6. těšit?
Předpokládaný playlist zahrnuje jak hity od The Police: Demolition Man, Driven to Tears, Every Breath You Take, Next to You, tak hity ze Stingovi sólové dráhy: Englishman in New York, I Hung My Head, Sacred Love, Shape of my Heart, The Hounds of Winter nebo romantickou Desert Rose.



Sestava by měla být totožná s posledním vystoupením, které bylo plně podřízeno hudbě. Bez doprovodných projekcí a dalších obezliček, kterými jiní rockoví dinosauři maskují vadnoucí hudební invenci a slávu.

U Stinga se ničeho podobného bát nemusíme. Svými promyšlenými, poetickými texty, chytře a působivě poskládanými harmoniemi a rytmy, stále podmanivým hlasem a výborně se doplňujícími doprovodnými muzikanty, dokáže zaujmout i bez ohňových efektů a doprovodné show.

Je prostě na co se těšit.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: STING

Pondělí 25. 6. 2012
Vstup: 1 090 - 1 790 Kč
Vystupují:
Sting
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika