Terry Francis na Humman Traffix

Terry Francis na Humman Traffix

03. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek Roxy přivítá dje Terryho Francise z Velké Británie. Toho si pražské publikum může pamatovat například z legendárního Mixu a to hlavně díky vyjímečné energii jeho setů.
Terry Francis: Jeho sláva začala stoupat poté, co vyhrál v roce 1997 v prestižní britské anketě, pořádané renomovaným časopisem Muzik Magazine, kategorii objev roku. Tak exaktní práce na mixáku udivovala veřejnost, která žasla ještě více po vydání jeho kompilace Architecture, na které zveřejnil své 4 tracky. Hladký mix deep duby house, podivných breaků, občasných techno prvků a ješte čehosi neidentifikovatelného, oplýval náladou, která na Ostrovech do té doby nezazněla. To, co veřejnost označila jako tech-house, nazývá sám Terry žertovně "houseno". Je jedním z DJs, které nelze zaškatulkovat a vždy si udržuje velmi specifický, osobní styl, který můžeme nazvat jako freestyle se silným vlivem tech-house.

Terry Francis:

Terry Francis byl v mládí silně ovlivněn funkem, soulem a discem a na přelomu osmdesátých a devadesátých let se začal věnovat house music. Po začátcích v malých klubech se usadil v proslulém Sterns Clubu, kde se stal rezidentem po boku osobností jako Colin Dale, Mr. C či Eddie Richards. Posléze přišel v jeho DJské kariéře významný mezník, kterým byl vznik pravidelné party Wiggle, legendární noci, kterou produkoval spolu s Nathanem Colesem, svého času nejlepší party v Londýně, která byla vždy beznadějně vyprodaná. Jeho další autorský počin, kompilace Architecture – Volume 2 se opět vyznačovala neuvěřitelně hladkými, čistými mixy pečlivě vybraných tracků. Z roku 2002 pak má na kontě i oficiální kompilaci klubu Fabric Fabric 2. Mimo to pravidelně vydává na těch nejznámějších labelech jako jsou Surreal, Pagan rec., Wiggle nebo Eukahouse.

Od roku 1999 si Terry Francis drží residenturu v dnes asi nejlepším klubu v Londýně, ve Fabricu, a již několik let patří mezi DJskou světovou špičku. Objel (a objíždí) vlastně celý svět, rovnocenně stojí po boku těch nejslavnějších DJs a není se co divit. Jako málokdo totiž umí to, co právě ti nejlepší umět musí – tvořit budoucnost mazáním hranic mezi minulostí a současností a vždy hrát od srdce. Vždyť mnozí si jistě ještě dnes pamatují některé z jeho tuzemských vystoupení (několikrát hrál třeba na legendárním Mixu), kdy tento sympatický tlouštík taneční parket uchvátil a "rozsekal" opravdu nekompromisně

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika