Gipsy na Free Monday

Gipsy na Free Monday

05. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
10. dubna na Free Mondays v Roxy můžete ochutnat něco z toho, co nabídne velký květnový festival Colours of Balkan Brass. Od 19 hodin otiž vystoupí český rapper Gipsy s dalšími dvěma romskými muzikanty.
10. dubna v rámci Free Mondays v Roxy můžete ZDARMA ochutnat něco z toho, co nabídne velký květnový festival Colours of Balkan Brass. Od 19 hodin zde vystoupí vynikající český rapper Gipsy s dalšími dvěma romskými muzikanty - houslistou Vojtou Lavičkou a Petrem Surmajem, který hraje na kytaru a akordeon.

Gipsy

Party v balkánském duchu pak obstarají berlínští BalkanBeats DJs, kteří baví diváky taneční směsí cikánské hudby, etna, rocku, ska, hip hopu i kultovních pop písní z Balkánu. V Roxy se BalkanBeats DJs objeví tři dny poté, co hráli na oficiální afterparty koncertu Emira Kusturici v Berlíně. Gipsy se vypracoval na jednu z nejzajímavějších osobností české hip hopové a r´n´b scény, o čemž svědčí např. nominace na několik ocenění – Anděl 2005 či ALMA 2005. Festival Colours of Balkan Brass, který se uskuteční 9. a 10. května právě v Roxy, uvede kromě Gipsyho koncerty nejlepší srbské dechovky Boban i Marko Marković Orkestar, oblíbeného francouzsko-srbského Slonovskeho Balu, belgických Va Fan Fahre a balkánskou taneční party proslulého DJ Shantela, držitele prestižní Ceny World Music Award 2006. POZOR!!!: navíc pouze 10. dubna večer v Roxy budete moci získat dvoudenní vstupenku na tento festival se slevou – místo 550,- Kč za 490,- Kč – a zároveň čtyřdenní vstupenku na festival Colours of Ostrava se slevou – místo 600,- Kč za 558,- Kč. Generálním partnerem festivalu je Česká spořitelna.

Vystoupení Gipsyho na festivalu Colours of Balkan Brass je vyústěním spolupráce tohoto rappera s Bobanem Markovićem a jeho Orkestarem. Podobně jako loni v Praze, Berlíně a Drážďanech vystoupí na jednom pódiu s Bobanem Markovićem. Gipsy zahraje jak samostatný set, tak i společně vystoupí s Bobanem a Marko Markovićem. Zároveň je Gipsy autorem remixu jedné jeho skladby. Jak dopadne další setkání třech charismatických osobností? Gipsy.cz nehraje hip hop, jak jej znáte, je to roma hip hop: melodické refrény, cikánské kytary a housle kombinované s klasickým rapem.

BalkanBeats Berlin - DJ Soko & DJ Marko (Německo, ex. Jugoslavie). Afterparty druhý den festivalu Colours of Balkan Brass obstarají berlínští DJové, kteří si říkají BalkanBeats. BalkanBeats baví diváky taneční směsí cikánské hudby, etna, rocku, ska, hip hopu i kultovních pop písní z Balkánu. Jejich divoké party v berlínském klubu Mudd Club se staly legendou, vystupovali úspěšně v USA, Holandsku či v dalších německých městech. O jejich významu hovoří i to, že na začátku dubna jsou DJ na oficiální afterparty po koncertu Emira Kusturici v Berlíně. BalkanBeats tvoří Robert Šoko, Marko Valić a Tatjana Šoko – přistěhovalci z Bosny, pro něž byly zpočátku tyto party jediným způsobem obživy. V roce 2005 vydali kompilační CD, které se umístilo na 8. místě World Music Charts Europe. České publikum se s triem DJů mohlo poprvé seznámit na sklonku loňského po koncertu kapely Gogol Bordello v pražském Roxy.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika