Tipy na koncerty v srpnu

Tipy na koncerty v srpnu

01. 08. 2012  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Předtím, než se naplno rozjede podzimní sezóna, ve které je opravdu na co se těšit, je tu srpnový warm-up. A stojí za to. Baroness a The Static Age představí novou desku. Markéta Irglová vystoupí s Duke Special na Vyšehradě. No a o duelu měsíce se snad ani nemusím zmiňovat. Více v následujícím přehledu koncertů.
3. 8. Baroness (Strahov 007)
Tihle Amíci vydali nedávno novou desku s názvem Yellow & Green, která má 18 tracků a jen tak se neoposlouchá. Nejen kvůli délce. Zpočátku se album tváří dost metalově, jenže pak se to celé uvolní a člověk si tam najde, co chce: stoner, psychedelie a heavy, těžší spodní proudy i vyloženě chytlavé kytarové linky (Mtns.). Klucí kolem Johna Baizleyho se k tomuhle mixu, který „už není o tunách decibelů a basových linkách hraných na kytaru“, propracovávali několik let a shodou okolností s touhle novou plackou zavítají zkraje srpna taky na strahovskou Sedmičku.



5. 8. Nite Jewel (Strahov 007)
Kolem docela čerstvé desky se točí taky další koncert na strahovské Sedmičce – přijede Ramona Gonzales aka Nite Jewel z L.A. Pro všechny, kteří trpí, podobně jako já, synth-popovou přecpaností, nevolností a vyrážkou, je tu dobrá zpráva. RG zpívá na nové desce tak, že jí je rozumět a její hlas není utopený někde vzadu za tunou zvukové mlhy. A hlavně: už nemumlá. Proto věřím, že na ni přijde na Sedmičku víc jak deset lidí.



8. 8. Markéta Irglová + Duke Special (Vyšehrad)

Valmezačku Markétu Irglovou není třeba představovat. Na Vyšehradě bude osmého hrát ze svojí poslední desky Anar, s sebou přiveze P. Wilsona, který si říká Duke Special. Narodil se v Severním Irsku v Lisburnu, hraje na piano a na kabaretníka by ho asi nikdo na první pohled netipoval. Netypická severoirská písničkářská duše, Duke předskakoval třeba Van Morriseyovi a Snow Patrol, teď obsadí s Markétou Vyšehrad. Výjimečný večer.

15. 8. The Afghan Whigs (LMB) vs. Foo Fighters (O2 Aréna)
Battle měsíce. Ve stejný den vystupují v Praze The Afghan Whigs Grega Duliho a Foo Fighters Dave Grohla. O posledně jmenovaném vznikl, zcela po právu a správně, nedávno film (nedejte se zmást tím, že v názvu filmu figuruje „pouze“ jméno jeho kapely), Greg zase v květnu po 13 letech ohlásil návrat na koncertní pódia: a je strašně dobře, že vedle Říma, Porta, Bruselu, Tel Avivu, Sydney a New Yorku zavítá také do Prahy. Abych to vyvážil, Foo Fighters si na poslední desku Wasting Light pozvali pana Butche Viga, který přiložil pořádné poleno pod kotlíček s Grammy za nejlepší rockový počin. Kdo touží po zestárlém Vigovi, který  v kostěných brýlích podivného tvaru opravdu vypadá jako čaroděj, nebo Krisi Novoselicovi, baskytaristovi Nirvany, může je vidět ve zmiňovaném bijáku. Náramná podívaná.

Takže 15. srpna mají všichni zasvěcení velké štěstí a ještě větší smůlu. Budou se prostě muset rozhodnout. A bude to bolet.



4. 8. Slingshot Dakota + The Static Age (Café Na půl cesty) / 6. 8. Light Asylum (Strahov007) / 14. 8. Cornell Campbell & Half Pint + Far East Band (LMB) / 22. 8. Bush (LMB) / 31. 8. Beatsteaks (MeetFactory) / 31.8. All Time Low (Palác Akropolis)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika