Rozhovor s Charlesem Sieglingem (Technasia)

Rozhovor s Charlesem Sieglingem (Technasia)

06. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Charles Siegling připravil mix CD Technasia k poslednímu číslu časopisu Xmag, kterému tímto za poskytnutý materiál děkujeme a Vám přejeme příjemné počtení.
Se svým kolegou Amilem fungujete jako Technasia už spoustu let. Co bylo vaším společným vrcholem?
Asi bych měl nejdříve zdůraznit fakt, že jsme stále spolu i po 10 letech intenzivní spolupráce a to přesto, že jsme nebyli vždy tak populární jako nyní. Je opravdu těžké dělat to co chceš v téhle hudební brandži, protože musíš neustále dávat pozor na to s kým spolupracuješ, musíš pracovat s prodejností desek, mít dobrou booking agenturu atd. A to všechno tě zdržuje od vlastní produkce. Společně jsme ale byli vždycky dost silní na to projít špatné i dobré časy a držet si svojí tvář.

Na CD, které jste připravili pro Xmag jste použili skladby z vašich labelů Technasia, Sino, nebo Star Tracks. Jak vznikal projekt vydavatelství Technorient?
Když jsme před 10 lety s Technasií začínali, chtěli jsme držet všechny naše nahrávky pod jedním vydavatelstvím, ketré se taky jmenovalo Technasia. Po pár letech nám přišlo, že je ten pravý čas postarat se taky o nahrávky našich kolegů (John Thomas, Renato Cohen, Joris Voorn, Steve Rachmad…), tak jsme vytvořili celou tu strukturu Technorient, jako takovou základnu pro produkci a vydávání nahrávek všech těch lidí, kteří tak mají mnohem více času na vlastní produkci a tolik potřebný klid na práci. Je to vlastně takový hudební management všech zúčastněných umělců, který funguje na kamarádské a osobní spolupráci a musím říci, že funguje skvělě a neustále se aktivity rozrůstají.

technasia

Už delší dobu spolupracuješ s Dave Clarkem. Co pro tebe tahle spolupráce znamená?
Jasně, Dave je celkem zvláštní člověk. Není s ním úplně jednoduché spolupracovat, ale musím říct, že jeho silnou stránkou na druhou stranu je právě to, že je ohromně upřímnej. Hodně lidí si myslí, že je arogantní, ale já to vnímám tak, že je opravdu strašně přímej. Specielně v době, kdy spousta umělců se chová mezi sebou hodně neupřímně, líbí se mi, že on se o takové věci nestará. Koneckonců celou dobu si i ve své produkci bez sebemenšího kompromisu dělá naprosto co chce, a právě proto ho tolik lidí má rádo a obdivuje. Navíc má v sobě hodně toho typického sarkastického britského humoru, takže pro mě je vždycky radost se s ním potkat. Je to můj oblíbený DJ a producent…

Připravujete nové album Popsoda. Co na něm můžeme očekávat?
Bude na něm spousta hostů. Dave Clarke, Joris Voorn, John Thomas, DJ Nasty a DJ Godfather. Je tam taky skladba „2 The Floor“, kterou jsme udělali s Fletch Flexem, rapperem z Detroitu. To bude taky první singl z celého alba a vyjde v dubnu. Je tam taky pár zpívaných skladeb, který zpívám se svojí manželkou Fei Wang, která pochází z Číny. No a krom toho všeho samozřejmě asi pět typických Technasia techno hitů. Na tomhle albu je slyšet mnohem více náš rozsah produkce. Od downtempa, přes house a Chicago ghetto beats po hard techno. Celé album prostě krásně pluje a teď právě dokončujeme prolínání jednotlivých tracků za pomoci všemožných zvuků a dalších vychytávek, které udělají nové album hodně barevné.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika