FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pálavské vinobraní v Mikulově

Pálavské vinobraní v Mikulově
22. 08. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Mikulov je atraktivní centrum historických a přírodních památek a díky své poloze u hranic i místem mezinárodního cestovního ruchu. Je výjimečné také bohatou sezónou kulturních akcí – od jara až do svatomartinského vína zde téměř o kterémkoliv víkendu probíhají slavnosti, soutěže a festivaly.
Scházejí se tu výtvarníci, klavíristé, připomenuta je i židovská kultura, prostor je věnován mezinárodní gastronomii, mnoha hudebním žánrům a samozřejmě i folkloru. Neopakovatelnou atmosféru všem těmto událostem poskytuje zámek se svými zahradami i starobylé centrum města. Samozřejmě, že všech těchto příležitostí se účastní mikulovské víno a sezóna vrcholí Pálavským vinobraním. Koná vždy o prvním zářijovém víkendu, letos 7 – 9. 9. a má skutečně bohatou návštěvnost.

Historické centrum, zámek, amfiteátr i nedaleký Kozí hrádek nabízejí program pro všechny generace a různorodé zájmy. Na zámku probíhá Národní výstava vín mikulovské podoblasti s doprovodným programem pro veřejnost, například soutěž Malý sommelier nebo Mistrovství rozeznávání vůní ve víně. Netradiční propojení historické zahrady, ušlechtilých koní a vynikajících vín s multimediální projekcí nabízí představení Osedlaná vína.

pv

Celé město ožije vinařským městečkem a historickou tržnicí, pro děti se pořádají dílny s tématikou řemesel i soutěže, například ve střelbě kuší a házení podkovou. Tradičně se akce účastní plejáda populárních interpretů všech žánrů – letos můžete živě vidět Čechomor, Chinaski, No name, Ready Kirken, Davida Kollera, Katarínu Knechtovou a nestárnoucí Lenku Filipovou nebo Petru Janů. Vystoupí i řada cimbálových muzik a dechovek, vynikající bude nepochybně i koncert Spirituál kvintetu.

Velká podívaná je nepochybně historický průvod s královnou Chantal Poullain nebo souboje rytířů na Kozím hrádku. Pro veřejnost jsou otevřena mnohá místní vinařství a pořádají prohlídky a degustace. Krásy babího léta na Pálavě je možné vidět i z ptačí perspektivy – hosté mohou využít letů vrtulníkem.

Podrobný program i aktuality jsou na webu www.palavske-vinobrani.cz a pokud si chcete užít vína a burčáku bez obav o řidičský průkaz, využijte propojení akce s Českými drahami. Kapacita stanových městeček je dostatečná, ubytování v hotelech a penzionech okolí si rezervujte co nejdříve.

Dodal: Lenka Křivánková, Mikulovská rozvojová, s.r.o.

PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ

Pátek 7. 9. 2012 až Neděle 9. 9. 2012
Vystupují:
Čechomor, Chinaski, No name, Ready Kirken, David Koller, Katarína Knechtová, Lenka Filipová, Petra Janů a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |