Me And My Drummer zavítají do Akropolis

Me And My Drummer zavítají do Akropolis

10. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
EuroConnections představí jednoho z nejzajímavějších zahraničních nováčků roku 2012, berlínské duo Me and My Drummer. Soubor, který hudební magazíny řadí k největším překvapením letošních festivalů, si budou moci návštěvníci Paláce Akropolis vychutnat 27. září.
Zpěvačka a klávesistka Charlotte Brandi a bubeník Matze Pröllochs připomínají v mnohém tvorbu Florence And The Machine či Bat for Lashes. Jejich debut „The Hawk, The Beak, The Prey“ si vysloužil oslavné recenze v magazínech New Musical Express či Rolling Stone. Debutový singl You´re A Runner už několik týdnů rotuje ve vysílání českého Radia 1, slovenského Radia FM, ale také v britském BBC Radio 1 či hudební televizi MTV. V roli předkapely se představí domácí skupina Photolab.

Me And My Drummer: já a mé emoce
Berlín je hlavním městem techna, proč by se tam ale nemohl urodit i zajímavý alternativní pop jako třeba ten, který hraje dvojice Me And My Drummer. Zpěvačka Charlotte Brandi a bubeník Matze Pröllochs vzali klasický formát popové písně, zbavili ho všech klišé a nadbytečných ozdob a zůstal jim jen skeleton odřený na samotnou dřeň emocí. Z jejich debutového singlu You're A Runner a alba The Hawk, The Beak, The Prey nejsou nadšení jen v Německu, ale sbírají pozitivní ohlasy i z Británie nebo zámoří.



Německá dvojice se potkala na prknech divadla v Tübingenu, kde působili v komparzu a kapele. O přestávkách spolu jamovali a začali snovat plány o vlastní kapele. Určitě za to může i místo, kde se potkali, v jejich písničkách Me And My Drummer je pořád cítit jistá teatrálnost, k níž patří patos či zjitřené emoce. Charlotte Brandi je přesně tou zpěvačkou, která se umí do písní vložit a s brutální upřímností vyzpívat všechny svoje strasti. A není tak důležité, jestli hudební podklad připomíná triphopové nálady ala Portishead či Lamb (skladba The Wings) nebo barokní electro-pop ve stylu Florence + The Machine (skladba Heavy Weight). Když už jsme u těch vzorů, tak Me And My Drummer zmiňují jména jako Micachu And The Shapes, Beach House, Ella Fitzgerald nebo M.I.A. Všichni trochu výstřední a usazení mimo škatulky, vždy ale prezentující svoji hudbu s takovou vervou, že jim můžete věřit každé slovo, které jim vyjde z úst.



Velkou pozornost na sebe Me And My Drummer strhli už díky debutovému singlu nazvanému You're A Runner a zájem o ně se rozhodně neomezoval jen na německy mluvící části Evropy. Píseň, které dominují soulově zastřený hlas Charlotte a vzdušné perkuse Matzeho pustila ve svém pořadu na stanici XFM britská DJka Mary Anne Hobbs a zaznělo i z éteru BBC Radio 6, recenzi na singl pak otiskli v časopise NME. Svoje debutové album The Hawk, The Beak, The Prey nahráli pod dohledem producenta Tobiase Sieberta (Klez.e, Delbo) a deska posluchače vede trnitou cestou mezi electro-popovými sladkostmi i hořkými momenty melancholického indie rocku.

„Jsme oba silné osobnosti a proto je mezi námi neustálé napětí,“ vysvětluje Charlotte. „Právě to ale dodává naší hudbě náboj,“ doplňuje Matze a přiznává, že při živém vystoupení se spojují všechny nitky jejich hudby plné emocí i potlačené agrese. Paláci Akropolis to Me And My Drummer předvedou 27. září při jejich české premiéře.

Role předkapely se zhostí pražští Photolab, kteří se na EuroConnections vrací po čtyřech letech. Dreampopová kapela v čele se zpěvačkou Magdalenou Šalamounovou a kytaristou A.M. Almelou mezitím odehrála desítky koncertů a jejich hudba zněla třeba z filmů Pusinky nebo Lidice. Letos také konečně po šesti letech existence vydali svůj dlouhohrající debut Hollywood and Snuff, na kterém míchají náladové, melancholické písničky se záblesky energetických erupcí a silným vlivem filmové hudby.

www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Čtvrtek 27. 9. 2012
Vystupují:
ME AND MY DRUMMER (DE) + PHOTOLAB (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika