Rozhovor s Herákem k Jupí.Landu

Rozhovor s Herákem k Jupí.Landu

10. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
V rámci připravované hardtechno akce Jupíland nám byl zprostředkovaný rozhovor s jedním z hlavních slovenských aktérů, Herákem.
Takže začneme první otázkou, představ se, kolik ti je odkud jsi a jak dlouho se věnujes DJ-ingu?
Vystupuji pod jménem Herak, je mi 20, a pocházím z Košic. Hraní se věnuji cca 3 roky. Mimo muziky studuji na Technické univerzitě v Košicích. Baví mě hokej a jeden online fotbalový manažer :))

Na to že hraješ tři roky je tvoje jméno docela známé, pořádáš i vlastní velké akce. Jak ses k tomu dostal a s kým vším sis zahrál?
Dostal jsem se k tomu celkem přirozeným způsobem. Tady v Košicích se v době, kdy jsem začal hrát, nedělali žádné větší parties. Byl jsem členem agentury Trinity a Triplex-u, ale odtud moje cesta vedla k working pro. Working pro organizovala velmi úspěšné parties Supa Gate a tam jsem si vlastně, jestli to tak můžu řict, poprvé přičuchnul k velké mase lidí a hrál pro ně. Při tom jsem viděl, jak se dělají parties, co všechno za tim je, o co všechno je třeba se starat atd...samozřejmě, když jsem se pustil do organizování sám, tak jsem velmi rychle vystřízlivěl a zjistil, že to, co jsem věděl bylo nic. Přineslo mi to kopec nových a neprobádaných problémů, s kterými se snažím vyrovnat :-)
Zahrál jsem si už např. s Ranierim, Arkus P, Spy, Henrik B, Jay Denham, Christian Wunsch, Pedro Delgardo, Thomas Krome atd atd...

Hraješ hardtechno a v poslední době hlavně schranz...jak jsi se dostal zrovna k tomuto stylu, co jsi hrál předtím a oslovují tě v současné době i jiné styly?
Tak abych to upřesnil, já hraju v první řadě hard techno. Přiznám se, že slovo schranz moc v lásce nemám a schranz beru jen jako slovo, které opisuje to co dělám a aby si mě uměli lidi zařadit. K tomuto stylu jsm se dostal úplně normalně. Nikdy jsem si nekupoval desky jen s jedním stylem ale surfoval po netu a poslouchal releasy a co se mi líbílo tak hop ho do košiku :)) Potom na party můj set šel od těch klidnějších tracků až k total hard brutal techno :) Po těchto zkušenostech jsem velmi rychle zjisitl, že to je to co chci, a že právě ty poslední minuty mého setu dali lidem to co jsem já vždy chtěl. No v současné době mě oslovuje hlavně deep house...nevím, zda je to normalní, ale tak mám ho velmi rád a když ti mám říct pravdu, celý den u mě doma můžeš slyšet jen to :)

Hraješ třeba taky už nějaké svoje kousky na parties?
Určitě. Snažím se do svého setu zakomponovat co nejvíce svojich vlastních tracků a testuju je rovnou na lidech :)) I kvůli tomu momentálně používám technologii Final Scratch, která mi velmi snadno toto umožní :)

Jak se ti pracuje s final scratchem?
No tak kdyby ses mě na to zeptal na začatku, kdy jsem s ním začínal hrát, tak by jsem tě poslal do prdele i s tím FS :)) Potom jsem však zjisitl že to má sice nějaké mouchy ale ne takové, které by se nedali odstranit :) Všechny plusy mají i svoje zakonité minusy (motto dne), FS nevijímajíc, ale postupem času jsem si na to zvykl a chyby odstranil :)

Kolikrát jsi hrál v ČR? Je tu jiné publikum než na SR? A jak se těšíš do Olomouce na Jupí.Land
U vás jsem hrál bohužel jen jednou a to bylo někdy minulý rok v Karlových Lázních v Praze. Publikum se mi líbílo a nějak jsem to nesledoval, jestli jsou jiní nebo ne...fakt nevím :-) Vím však jedno, že nějak zvlášt jsem nepocítil, že bych byl někde jinde než na Slovensku :))
Na Jupi.Land se strašně těším!!!! Fakt! Nemůžu se dočkat, kdy konečně dostanou moraváci, to co si zaslouží a že se opět potkám s Mariem a dám si s nim Slivovicu !!!

No tak doufam ze si das slivovici i s nami :-)
Tomu věř :-)

Fajn...vzkázal bys ještě něco lidem, kteří se na Jupí.Land chystají? Jaký set od tebe můžou čekat a na co se mají těšit?
Můžou se připravit na typické hard Herak techno, které se jim budu snažit předat pro mě tím nejsprávnějším způsobem. Tvrdě, rychle, nekompromisně!

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

13. 05. 2006 | 21:05:08
+0 | -0
pfmmm, te je moc dobrej!!! se vyzna typek!!! :-)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika