Koncert Coldplay již v neděli

Koncert Coldplay již v neděli

13. 09. 2012  |  Autor: YannD  |  Komentáře (1)
Již tuto neděli, tedy 16. 9., vystoupí v pražské Synot Tip Aréně britská čtveřice Coldplay. Dlouho očekávaný koncert je tak za dveřmi, v samotné Aréně již běží přípravy a vy si spolu s námi můžete zkrátit čekání pár důležitými informacemi.
Parta okolo Chrise Martina na sebe systematicky nabaluje další a další nej. Ceny, které obdrželi, z paměti nejspíš nevyjmenují ani oni sami, hity, které se nesmazatelně zapsaly do podvědomí nejen skalních fanoušků, po třetím pivu nespočítáte a koncerty, které nejsou vyprodané jsou pouhou výjimkou.

Vznik Coldplay nijak nevybočuje s klasických kolejí. Znáte to, univerzita (londýnská), dva kámoši, slovo dalo slovo, přibyli další dva, prohodili si mezi sebou basu a bicí a psal se rok 1998, když vydali první EP Safety. Tohle třískladbové EP žádný zlom nepřineslo, ten nastal až s debutovým albem Parachutes (2000), na němž se Coldplay definitivně vybarvili, a to nejprve skrze hit Yellow. O dva roky později vyšlo album A Rush Of Blood To The Head (2002), které přineslo ještě větší úspěch a ještě více hitů. Najít někoho, kdo by neznal alespoň ústřední melodii songů jako Cloks nebo In My Place, je takřka nemožné. Důležitý je fakt, že i s druhým albem se Coldplay podařilo uspět nejen u fanoušků, ale i u kritiků. Ono druhé album vůbec bývá zlomové a pro spoustu kapel i poslední. Škarohlídové by řekli, ok, do třetice jim to vyjít již nemůže. Jenže ono to vyšlo. I třetí album X & Y (2005) se setkalo s pochvalnými kritikami a opět přineslo další hitovky do party těch předešlých. Stačí uvést hesla jako Speed of Sound nebo Fix You. Z pohledu českého fanouška je zlomovým rokem, rok 2008. Nejen že vyšlo čtvrté album Viva La Vida Or Death and All His Friends, kapela konečně překročila naše hranice a poprvé se předvedla tuzemskému publiku. Bylo to v září, v O2 aréně, jak jinak vyprodané, a především to bylo dle všemožných ohlasů, vynikající.

Report z koncertu Coldplay v O2 aréně

Letos, tedy přesně po čtyřech letech, se Coldplay představí pod širým nebem, v Synot Tip Aréně. Turné se opět týká nové desky s názvem Mylo Xyloto a přiveze nám jak nové songy, tak ty prověřené, které určitě zvednou ze sedadel většinu přítomných, jako tomu bylo v O2 Aréně. Tehdy byla atmosféra vysoko nad průměrem, k čemuž dopomohl bezprostřední projev Chrise Martina a pohotové vtípky, např. proč zazněla Fix You hned dvakrát.
Koncert bude mít hned dva předskokany. Frank Ocean sice turné na poslední chvíli zrušil, Marina and the Diamonds zůstává. Místo Franka ji doplní Charlotte Aitchison aka Charli XCX – britská písničkářka, která má na kontě EP You´re the One a několik dalších singlů. Jak to Charli XCX slučí na pódiu můžete shlédnout v tomto videu.



Druhým předskokanem bude charismatická, šestadvacetiletá zpěvačka Marina and the Diamonds. Pochází z Walesu, kořeny má v Řecku a dle britských kritiků je budoucí nadějí britské scény. Na kontě má debut The Family Jewels a aktuálně již také čerstvou novinku Electra Heart.

ČASOVÝ HARMONOGRAM KONCERTU:


- Otevření stadionu: 16:00
- Charli XCX: 18:30 - 19:00
- Marina And The Diamonds: 19:15 - 20:00
- ColdPlay: 20:30

MAPKA AREÁLU:
mapa

FOTO Z PŘÍPRAVY:
coldplay
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: COLDPLAY

Neděle 16. 9. 2012
Vystupují:
Coldplay
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
laco
18. 09. 2012 | 22:14:36
+0 | -0

prazdny stadion

to je to, co me 3 dny po koncertu nejvic rajcuje...fakt bozI!!!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika