Bauchklang se vracejí do Prahy

Bauchklang se vracejí do Prahy

16. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dobrý tón. Tak lze z němčiny přeložit název rakouských Bauchklang, patřících mezi absolutní špičku současné evropské beatboxové scény. V Česku má tato vokální pětice velký počet nadšených fanoušků, kteří se mohou těšit  na další společné setkání. Uskuteční se 25. října 2012 v klubu Sasazu v rámci série Sasazu Live.
Bauchklang v polovině devadesátých let založil zpěvák a nadšenec do tehdy mladé vokální formy zvané beatbox Andreas Fränzel, který exceloval též v rakouské verzi muzikálu Jesus Christ Superstar. Společně s dalšími čtyřmi vokalisty výhradně za použití svých úst začali vytvářet hudbu, čerpající z mnoha odnoží urban music - hip hop, drum’n’bass, reggae či dub.

Společně vydali pět alb, poslední Signs vyšlo v roce 2010. Získali  za ně řadu ocenění včetně rakouské obdoby Grammy Amadeus Award  nebo celoevropské Youngster of Art Award, jejíž držitelkou je i naše operní diva Magdalena Kožená.

Těžištěm tvorby Bauchklang však zůstávají elektrizující koncerty, jimiž  si skupina získala věrné příznivce po celé Evropě, zejména ve Francii. Nadšení vyvolalo také jejich vystoupení v indické Bombaji v roce 2008, jehož záznam byl o rok později vydán i na albu a DVD.

Před Bauchklang v Sasazu premiérově zahraje domácí projekt BONUS pražského hudebníka Martina Hůly, jehož album Náměstí míru bylo v lednu 2012 vyhlášeno historicky prvním vítězem nové ceny hudební kritiky Apollo.

Vstupenky v předprodeji jsou k dostání za 340 Kč v síti Ticketpro. Na místě pak hudební příznivci zaplatí 390 Kč. Dveře klubu Sasazu budou otevřeny od 20 hodin.

www.sasazu.com

Dodal: Pavel Kučera
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BAUCHKLANG

Čtvrtek 25. 10. 2012
Vstup: 340 Kč / 390 Kč
Vystupují:
BAUCHKLANG, Bonus, DJ Robot
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika