Report z Hed Kandi v Mecce

Report z Hed Kandi v Mecce

19. 09. 2012  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Hudební vydavatelství a party koncept Hed Kandi slaví v letošním roce 10 let svého působení na ostrově Ibiza. Při té příležitosti se koná a konalo několik oslavných akcí nejenom na Ibize, ale i v jiných městech a státech světa. Jedním z nich se stala v sobotu 15. 9. i pražská Mecca.
Koncept značky Hed Kandi zavítal do České republiky po dvou letech. Změnilo se jak místo, kde se akce koná, tak pořádající agentura. Zajisté si ještě pamatujete, že předchozí dvě vydání proběhla v roce 2010, v holešovickém klubu SaSaZu a pořádající agenturou byla společnost United Music. Nedalo by se přímo říci, že by se tyto akce nesetkaly se zájmem publika, ale naplnit SaSaZu tak, aby vypadalo opticky plné, to je prostě velmi těžký úkol. Dle mého názoru se akce typu Hed Kandi hodí spíše do menších klubů, což si možná řekli i noví pořadatelé, společnost Pgroup, kteří mají nyní akce Hed Kandi pod svými křídly a celý koncept přemístili do nově zrekonstruovaného klubu Mecca.

Dost bylo minulosti, pojďme nyní do současnosti podívat se na to, jak se vlastně Hed Kandi v novém prostředí povedla. Já osobně jsem do klubu dorazil až kolem jedné hodiny v noci a byl jsem mile překvapen. Před klubem byla fronta čítající cca. 20 lidí a již u vstupu byla vidět Hed Kandi výzdoba. Po vstupu do hlavního sálu klubu jsem pak mohl vidět různě pověšená loga Hed Kandi, svítící lampy a mnoho dalších „vychytávek“, které vám neustále připomínaly, na jaké párty vlastně jste.

Za mixážním pultem se již usmíval sympatický britský DJ Andy Norman, kterého svými vokály doprovázela živě zpěvačka Katherine Ellis, rovněž z Británie. Kdo by tyto dva protagonisty neznal, pak by si měl doplnit hudební vzdělání. Katherine Ellis totiž patří k jedněm z nejznámějších zpěvaček v oblasti house music vůbec a za svou kariéru spolupracovala již s nespočtem hudebních producentů. Za všechny jmenujme například Rogera Sancheze a track Lost, Soul Avengerz a track One Luv, Freemasons a track When you touch me a v neposlední řadě Marka Knighta a track Insatiable. To je jen krátký výčet toho, co má tato zpěvačka za sebou. Andy Norman pak je jakýmsi reprezentantem Hed Kandi po celém světě. Věčně usměvavý černoch, který sice již má něco odehráno, ale Hed Kandi bez Andyho Normana, by prostě nebylo Hed Kandi.

Musím říci, že jsem měl trošku obavy z toho, jak se podaří klub zaplnit, vzhledem k tomu, že o několik ulic dál se odehrávala masivní trance party Above and Beyond. O to víc jsem byl překvapen, když jsem viděl skoro plný klub Mecca ve kterém se nacházelo zhruba 800 lidí. Co mě také velmi překvapilo, byla hudba, kterou Andy a Katherine prezentovali. Osobně totiž nejsem zastáncem současného trendu progressive house typu Afrojack, Avicii, Swedish House Mafia, atd. Pro mě je důležité, aby hudba měla melodii a kdo z vás někdy slyšel nějakou radiovou show Hed Kandi nebo byl na některé z jejich akcí, musí uznat, že je to úplně něco jiného. Slyšet jsme tak mohli například legendární track od Ruff Driverz Presents Arrola – Dreaming, který svým vokálem doplnila právě Katherine. Při poslechu si určitě vzpomenete na film Kevin & Perry Go Large, z jehož soundtracku píseň pochází. Pro mě tento track znamená jednoznačně vzpomínku na dobu, kdy jsem teprve přicházel taneční hudbě na chuť. Track je znám především díky neuvěřitelné kytarové melodii, která se jím line od začátku do konce. Následoval další track z toho soundtracku, nezapomenutelná píseň od Fragma – Tocas Miracle. Andy a Katherine ovšem neprezentovali jen starší tracky, ale i svou novější produkci, zazněl tak například track Paul Morrell & Katherine Ellis - That Ain't The Way. Osobně musím říci, že Katherine Ellis svým zevnějškem působí velmi přísně, na druhou stranu svým nekompromisním přístupem dokázala přítomné party people vyhecovat na nejvyšší možnou míru.



Party opravdu gradovala, což umocnily i nejrůznější konfety a bezpočet nafukovacích balonků Hed Kandi, které poletovaly hlavním sálem. Překvapením pro mě ovšem byl track od Red Carpet – All right. Tuto legendární píseň jsem na párty neslyšel již několik let a tak jsem si, stejně jako většina přítomných v klubu, a stejně jako Katherine Ellis, od strdce zazpíval ta známá slova: „…its gonna be alright, tonight…“ :-). Pokud se Vám zdá, že Andy Norman a Kathrine prezentovali jen starší tracky, tak se vám to nezdá. Skutečně tomu tak bylo a bylo hezké vidět, jak se lidé dokážou bavit i na starší hudbu. Nikde přeci není napsáno, že by DJ bezpodmínečně musel hrát jen ty nejnovější songy. Například track od Shakedown - At Night v remixu od Kid Creme, který zazněl ke konci setu Andyho Normana, rozhodně patří mezi synonyma pro Hed Kandi. Tento legendární track dokáže roztančit i mojí babičku a věřte, že té se jen tak něco nelíbí.



Na úplný závěr Normanova setu zazněla další legenda, a sice track od Laurenta Garniera – Man with the red face. Nemusím snad zdůrazňovat, že tento track a v něm obsažený saxofon, dokázali publikum rozdovádět tak, že jsem si v jednu chvíli myslel, že Mecca spadne. Úžasný závěr úžasného večírku.

Musím na tomto místě poděkovat organizátorům, že se nebáli oživit myšlenku Hed Kandi parties v Čechách a doufám, že i plánovaná akce v únoru 2013 se setká se stejným úspěchem, jako ta zářijová. Osobně jsem byl velmi spokojen s reakcí publika na staré tracky, na to, jak byl klub vyzdoben a hlavně zaplněn. Myslím si, že společnost Hed Kandi v České republice důstojně oslavila svých 10 let působení na party ostrově Ibiza.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HED KANDI

Sobota 15. 9. 2012
Vstup: 190,- / 590,- / 1590,-
Vystupují:
Katherine Ellis live (UK) Stuart Ojelay (UK) P@co MarcoS Pierre Marco
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika