Reportáž z Above & Beyond Group Therapy

Reportáž z Above & Beyond Group Therapy

19. 09. 2012  |  Autor: DjDkDave  |  Komentáře (0)
O uplynulém víkendu proběhla v pražském klubu SaSaZu party Group Therapy Prague za účasti ikon trancové scény Above & Beyond. Vedle nich vystoupili djs Mr. Pit, Oliver Smith a zástupce české scény N-Rico. Jak to na této klubovce vypadalo se dozvíte z následujícího reportu.
Do klubu jsem dorazil někdy kolem 11. hodiny. Tou dobou byl v plném proudu set dje a producenta Olivera Smitha. Po krátkém rozkoukání a zaposlouchání se do jeho hudebního projevu jsem pochopil, že dostal za úkol připravit půdu pro hlavní hvězdy večera a tudíž se jeho set nesl na vlnách hodně pomalého BPM, až jsem měl chvílemi chuť jít si zdřímnout. Na parketě bylo sice relativně plno, ale většina lidí se jen tak pohupovala a kromě posledního songu se rozhodně nedalo hovořit o nějaké nadupané atmosféře.

ab

Po Oliverovi však v publiku doslova „bouchly saze“ a na scénu nastoupili Above & Beyond, kteří začali podstatně energičtěji a probrali většinu obecenstva v klubu. Atmosféra se naprosto změnila a bylo znát, že si jejich „skupinovou terapii“ přišlo poslechnout hodně jejich fandů. Set byl vynikající - to, co jsem od nich před akcí očekával, splnili doslova do puntíku a přidali k tomu ještě několik pomyslných třešniček na dort. Dá se říci, že to pro mě osobně byl snad nejlepší set, který jsem od této dvojice doposud slyšel (minimálně na území ČR)! Zahráli spoustu výborných songů jako například BT – Flaming June, dále pak jejich pecky Alchemy, Sun & Moon, Love is not Enough, With Your Hope, Thing Called Love a mnoho dalších. Svůj set doprovázeli psaním hesel a vzkazů na projekci. Atmosféra postupně gradovala a na závěrem sklidili hlasité ovace. Důkazem toho, že měli v klubu hodně svých skalních fandů, kteří přišli především na Paava a Jona, byl i fakt, že po skončení jejich vystoupení zhruba třetina lidí odešla.

Po Above & Beyond přišel za mixák rozsekat publikum Mr. Pit. Jeho set byl velice energický a hodně mi připomněl set Leona Boliera (taktéž v SaSazu). Šlo o Pitovu premiéru u nás a rozhodně nezklamal, ba naopak, zahrál nad očekávání výborně. V jeho setu zazněli pecky jako Markus Schulz - Digital Madness, W&W – Shotgun, Markus Schulz vs. Elevation - Finish Line, dále pak jeho vlastní tracky Sky Traffic, River of Hearts, It Is What It Is a spoustu dalších výborných songů.

ab

Po Mr. Pitovi vstoupil na stage jediný zástupce české taneční scény na této party Dj N-Rico. Jeho set začal tam, kde ten Pitův skončil, a byl taktéž pořádně našlápnutý. Bohužel mi po zhruba 30 minutách jeho setu už došla síla a pomalou chůzí jsem se odebral do postele. Z toho, co jsem z N-Ricova setu stihl zaslechnout, musím zmínit výborné tracky Richard Sebastian – Delusional a Khomha vs. Markus Schulz & Elevation - The Dark Knight Behind Finish Line v Maicuss Mash-upu.

Co říci závěrem? Asi především to, že šlo po hudební stránce o jednu z nejlepších klubovek v SaSaZu. Co se organizace týče, tak bych vytknul především otravnou umělou mlhu, kterou skutečně nemusím. Dále pak až příliš velkou tmu (pokud tedy zrovna neblikaly stroboskopy). Snad k nám v budoucnu ještě někdy Above & Beyond zavítají opět do klubu, sedí jim to tam totiž naprosto dokonale!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ABOVE & BEYOND GROUP THERAPY

Sobota 15. 9. 2012
Vstup: 490 Kč - 690 Kč, na místě 790 Kč, VIP 1 990 Kč
Vystupují:
ABOVE & BEYOND OLIVER SMITH MR. PIT N-RICO
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika