Iva Frühlingová ve středu na Flédě

Iva Frühlingová ve středu na Flédě

11. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
12. dubna se na brněnské Flédě zastaví zpěvačka Iva Frühlingová v rámci svého aktuálního turné k desce Baby Doll. Iva je známá hlavně tím, že dokázala nejprve se svojí hudbou doslova dobít žebříčky francouzských a belgických rádií.
Do povědomí široké veřejnosti se dostala také díky filmu Filipa Renče na motivy románu Michala Viewegha Romány pro ženy, kde zazněl mimojiné jeden z jejích největších hitů La Muerte. Ten najdete na prvním albu Litvínov pojmenovaném po rodném městě této modelky a zpěvačky. Svoji aktuální desku Baby Doll nahrávala v bratislavském studiu producentů z Creative Music Hall. V současné době vystupuje s česko-slovenskou kapelou, pozornost na sebe ale strhává svým jednak dobře vypadajícím zevnějškem, jednak ve svém žánru hodně přesvědčivým projevem. I přesto, že její songy mají písničkářský charakter, nejedná se o statické vystoupení.

Za loňský rok byla nominována hned ve dvou nejznámějších českých soutěžích – jako Objev roku na Českém slavíkovi a jako Zpěvačka roku při udílení cen Anděl Allianz za rok 2005. I přesto, že v poslední době strávila hodně času v České republice, většina textů je znovu ve francouzštině a důvod je jednoduchý: Ivě Frühlingové jdou prostě líp od ruky. Na druhou stranu si dokáže vybrat dobře i své spolupracovníky, mezi které patří třeba bratři Orffové. Nová deska je oproti té první podle kritiků daleko více plná emocí, místy si vás údajně získá, i když nerozumíte ani slovo francouzsky. Pokud chcete mít hudební rozhled a Ivu jste ještě na živo neviděli, pak nesmíte ve středu na Flédě chybět.

Vstupné: 150 / 190

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika