Exkluzivní rozhovor s Marco V

Exkluzivní rozhovor s Marco V

11. 04. 2006  |  Autor: George  |  Komentáře (2)
Marco V se nám povedeně předvedl na podzim loňského roku na akci TDK Time Warp a jeho vystoupení patřilo k jednomu z nejlepších té akce. Po půl roce se k nám vrací na akci Transmission, kde vystoupí s Arminem Van Buurenem a zde je rozhovor s ním.
Jako DJ jsi dost slušně vyprofilován, ale i přesto se zdá, že jsi nohama na zemi, je podle tebe lehké ztratit pojem o realitě?
Jsem moc rád, že se mohu živit tím, co začalo původně jako mé hobby. Nevidím tedy jediný důvod proč bych se měl měnit jenom kvůli tomu, že se lidem líbí moje muzika.

Tvůj styl se za posledních pár let stal o něco temnějším, ale stále je plný energie a tracky jsou velice chytlavé, čím jsi ovlivněn?
Myslím, že celá taneční scéna se vrací trochu zpátky do undergroundu a to je styl, který se mi vždy líbil nejvíc. Mnoho inspirace pro tvorbu hudby získávám hlavně při svých vystoupeních.

marco V

Jak dlouho už trvá tvoje kariéra v hudebním světě?
Přes dvanáct let dělám hudbu ve studiu a jako DJ je k tomu potřeba několik let přidat.

Jaké používáš vybavení a proč?
Ve studiu mám počítač apple a logic cubase a to mi udělá potřebnou práci, předtím jsem měl PC a cubase.

Je podle tvého názoru složité se prosadit v dnešní době jako DJ než tomu bylo třeba před pěti nebo deseti lety?
Ne, myslím že každý, kdo zrovna začne produkovat nebo se rozhodne, že bude djem v dnešní době, by hned chtěl hrát na velkých parties nebo festivalech. Všichni zapomínají, že ti, kteří hrají na velkých akcích se tomu věnují třeba deset let nebo více, tak například Tiesto pracoval téměř deset let, než si zahrál na svém prvním velkém festivalu v Holandsku.

Nezdá se ti, že v současnosti je businessu okolo tanečních parties více financí než muziky?
Určitě, ale když se podívám sám na sebe, tak i když nemáš bůhvíjakou marketingovou strategii a přesto pracuješ tvrdě, tak se to určitě podaří

Mnozí se domnívají, že stát se djskou hvězdou (obzvláště pro holky) je spíše o tom s kým se zná nebo s kým zrovna chodí než jak dobře produkuje nebo hraje. Co si o tom myslíš?
Často tomu tak skutečně je, ne vždy ten nejlepší dj hraje v těch nejlepších klubech nebo na festivalech. Je vždy dobré znát ty správné lidi, ale to neznamená, že není možné docílit svého aniž bys nekomu důležitému lezl do zadnice...

marco v

Jako producent jsi velice aktivní, když hraješ, používáš hlavně vlastní tracky?
Vždy hraju množství vlastní produkce a někdy je celý set složený jenom z mé hudby, bylo tomu tak například v loni na Sensation.

Přemýšlíš o změně svého hraní na plně digitální, jako to již udělali mnozí jiní?
Už v současnosi hraju hodně i z CD přehrávačů a přemýšlím a final scratchi. Nicméně pořád preferuji vinyl. Dobrá věc na CD nebo final scratchi je, že si s sebou můžeš přivézt spoustu muziky, pokud bych si chtěl přinést vše co mám ve svém zásobníku na CD, tak by to znamenalo 5 nebo 6 kufrů s deskami!

Jak jsi si to užil posledně na TDK Time Warp u nás v Praze?
Bylo to skvělé! Bezva párty, skvělý lidi a díky tomu, že se nedostavil dj, kderý měl hrát, tak jsem si to užil o něco déle, což je pro mě vždy dobré.

Tvůj set byl sice delší, ale lidi si to skvěle užívali, myslím, že tvůj výkon byl asi nejlepší za celou noc!
To rád slyším! Jak už jsem řekl v předchozí otázce, moc jsem si to užil!

Jaké jsou tvoje plány do budoucna v osobním životě a co připravuješ jako DJ/Producent?
Rád bych dělal někdy v budoucnosti vystupoval naživo se svým studiovým kolegou Benjaminem Batese...

Připravuješ si své vystoupení dopředu nebo to nikdy neděláš?
Vždy reaguji až na místě, nikdy předtím nevíš jaká bude noc a díky tomu, že hodně hraju, tak znám dobře všechny své tracky a tak si to můžu dovolit.

Můžeme od Marca V očekávat v Praze něco speciálního?
Momentálně pracuji na několika předělávkách věcí, které hraju a tak myslím budu mít s sebou dost nových věcí plných energie...

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
janek
13. 04. 2006 | 22:50:03
+0 | -0
ja taky. marco hral fakt skvele na TDK

13. 04. 2006 | 16:59:47
+0 | -0
tesim, tesim. tvrdsi provedeni trance je moje
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika