Royal Republic v Praze s albem Save the Nation

Royal Republic v Praze s albem Save the Nation

03. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přesně po roce se vrací do Prahy oblíbená švédská kapela Royal Republic, aby představila fanouškům druhé studiové album Save The Nation, které vyšlo 24. srpna. 46 koncertů, 14 zemí, 1 mise! Tak zní podtitul masivního evropského turné, v rámci kterého se kapela zastaví také 10. října v pražském Lucerna Music Baru.
Již debutové album Royal Republic s názvem We Are The Royal zaznamenalo ve světě velmi pozitivní reakce. Například britský časopis Kerrang! napsal: „Úžasná věc! ....zvuk, který v sobě spojuje energii The Hives s melodičností Rancid“. A časopis Classic Rock tvrdí, že je "velmi snadné zamilovat se do Royal Republic". Jejich nejznámější singl z první desky Tommy Gun dosáhl ve Švédsku dokonce na platinové ocenění.

Kapelu založil v roce 2007 ve švédském Malmö charizmatický zpěvák Adam Grahn. V hudbě Royal Republic najdete garage rock, ostré kytarové riffy a melodické refrény, to vše podané s maximálním nasazením. Od vydání první desky absolvovali Švédové více jak 350 koncertů a po celé Evropě i mimo ní.

Jako předkapela se představí irská rocková parta Kopek, která v minulém roce objela Spojené státy s kapelami jako Papa Roach, Hinder a Seether. Basista Brad Kinsella jejich hudbu popisuje: „Nemáme žádný módní triky, prostě jdem na pódium a hrajeme. Inspirujeme se hodně v muzice 60. a 70. let. Žádný samply, žádný blbosti.“ Do Prahy dorazí s novým albem White Collar Lies, které zaznamenalo velký úspěch v USA a singl Love is Dead se objevil na soundtracku k filmu Saw 3D.



musicbar.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ROYAL REPUBLIC

Středa 10. 10. 2012
Vstup: Předprodej: 250 CZK, na místě: 350 CZK
Vystupují:
Royal Republic
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika