David Lynch představuje Chrystu Bell

David Lynch představuje Chrystu Bell

08. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Písničky, které hladí jako modrý samet, jsou jako projížďka po ztracené dálnici a také v sobě mají zběsilost v srdci budou ke slyšení 10. října v kině Aero. V pražské premiéře zde vystoupí americká šansoniérka Chrysta Bell, jejíž debutové album This Train produkoval slavný režisér David Lynch.
Mistr surreálných filmových vizí a fatální žena za mikrofonem posluchače společně pozvou do zakouřeného baru na konci času, kde vládne úzkost, dekadence i šílenství.

Chrysta Bell uhranula Davida Lynche už na konci devadesátých let a on ji slíbil, že bude její pěveckou kariéru a písně formovat stejně jako přistupuje ke scénáři a svým hercům. Při prvním setkání hned v Lynchově domácím studiu natočili první skladbu Right Down to You a Bell si také později zazpívala na soundtracku k jeho snímku Inland Empire. Vysněné společné album ale následně vznikalo celých čtrnáct let, přesně jak si to vyžaduje pracovní styl perfekcionistického režiséra. „Potřebovala jsem dospět a získat nějaké životní zkušenosti, které by se promítly do písní,“ říká Bell, která se za tu dobu stihla vdát, rozvést a přestěhovat se z rodného Austinu do San Francisco.

Čekání se ale vyplatilo. This Train je vybroušený klenot, který přenáší magickou atmosféru Lynchových filmů do smutných písní s nádechem šansonu, jež v sobě mají melancholii Portishead i glamour elegancí Lany Del Ray. Skutečným pokladem je ale svůdný hlas Chrysty, která se pod režisérovým vedením proměňuje v jeho archetypální hrdinku fatální ženy, pro níž jsou muži ochotní i vraždit. „Chrysta Bell vypadá jako sen a Chrysta Bell zpívá jako sen. A je to sen, který se má naplnit.“ prohlašuje David Lynch o zpěvačce, která svoji kariéru v posledních letech spojila se skupinou Black Book Angel, jejíž členové ji do Prahy přijedou doprovodit. Na letošní podzim chystají debutové album.

Večer zahájí workshop na téma propojení hudby a filmu, v jehož úvodu Chrysta Bell promluví o spolupráci s Davidem Lynchem. V druhé polovině se bude debatovat o tvorbě hudebních videí s trojnásobným držitelem ceny Emmy - režisérem Dutchem Rallem, který v doprovodné kapele Chrysty Bell hraje na kytaru a je autorem uhrančivých klipů k jejím písním, které nedávno vyšly na DVD. Po skončení koncertu následuje promítání filmu Davida Lynche „Zběsilost v srdci“.

chrystabell.com/

Dodal: Petra Ludvíková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: CHRYSTA BELL

Středa 10. 10. 2012
Vystupují:
Chrysta Bell
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika