Kizzah hostem dalšího Spitfire!

Kizzah hostem dalšího Spitfire!

17. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Řijnový díl je ve znamení Holandska a k tomu patří zejména patřičná porce kvalitního hardstylu. O ten se postará ostravský George Crusher, Ian Rai, který rozjížděl i první Spitfire vůbec, ale hlavně jeden z headlinerů slovenský Kizzah.
Nebude nouze i o pořádnou hardcore část a to speciálně pod vedením dalšího headlinera ze Slovenska a tím je Hogar. Tento dj má vytříbený smysl pro výběr tracků, které se vyznačují hlavně svojí různorodostí, takže se opravdu nudit nebudete. Závěr patří tradičně našemu rezidentovi Toshovi.



Rozhovor - Kizzah

Jak ses vlastně k hardstylu dostal?

Ještě dávno, koncem 90 let mě dost chytala elektronická hudba, která měla původ v Německu, Itálie Nizozemí a ostatních západních státech. Sice jsem nevěnoval pozornost konkrétnímu stylu hudby, líbily se mi hlavně pravidelné energické basy a chytlavá melodie a tu jsem našel v dance a trance hudbě, pak došlo i hardtrance. V letech 2002-2003 se výrazně formoval a dostával do podvědomí nový styl hudby, nyní známý jako early nebo oldschool hardstyle. Já osobně jsem se tehdy dostal přes P2P software u kámoše a tehdy mě ta hudba opravdu do slova a do písmene dostala.

Jak je to s HS a HC scénou u vás na Slovensku?
Hlavní problém na naší slovenské scéně je, že nechodí na party stejní lidé jako na začátku. Lidé se po čase obměňují a tím pádem i logicky nedochází k výraznému nárůstu počtu lidí na party. Djů na Slovensku bych mohl napočítat na prstech mých rukou a organizátory hardstyle akcí na jedné. Možnosti pro lidi jsou také tím pádem velmi chabé.

Myslíš, že hardstyle má v České republice a na Slovensku budoucnost?

Každý styl může mít šanci a budoucnost i u nás, ale je to o tom, aby se tento styl více dostal do podvědomí lidí. Je to energická euforická party hudba a člověk na to, aby tento styl hudby pochopil a dokázal se zaposlouchat a užít si ji, se potřebuje otevřít a nemít předsudky.

Co říkáš na zahraniční HS a HC scénu?

Za poslední dobu mě velmi překvapilo Rakousko, kde existují eventy jako City of Hardstyle, Heroes Of Hardstyle a nedávno Scantraxx 10 years. Tyto halovky jsou totálně vyprodané a atmosféra na nich se dá přirovnat k žádným jiným západním státům.

Máš oblíbeného hardstyle interpreta a proč?

Těch je mnoho, žádný konkrétní není, každý z mých oblíbených producentů má něco do sebe svou tvorbou a každá tvorba má svůj jedinečný feeling a story.

Tvůj největší hudební zážitek?

Asi určitě naposledy Scantraxx 10 years v Rakousku, to byl nejlepší zážitek ever. Ještě si dovoluji vzpomenout Pleasure Island 2010 v ČR.

Proč myslíš, že jsem si tě na Spitfire vybral?

Tak pevně věřím, že jen pro samé dobré věci (smích). Osobně mě pozvání na hraní velmi potěšilo, protože se do Prahy vracím vždy s velkým nadšením. Party v Praze je vždy pro mě velkou výzvou zažít něco jiného s úplně jinými lidmi a hlavně jim nabídnout něco trošičku jiného, než jim nabízejí domácí djs.

Co plánuješ na Spitfire předvést?

Každopádně se budu snažit, aby lidé během mého hraní neseděli , ale bavili se a užívali si to spolu se mnou.

Nějaký vzkaz pro partypeople?
Těším se opět po delším čase na setkání s českými dji a fans a věřím, že bude nenormální zábava do svítání. Uvidíme se tam!

LINE-UP

21:00 - 23:00 Ian Rai
23:00 - 00:30 George Crusher
00:30 - 02:00 Kizzah (SK)
02:00 - 03:30 Hogar (SK)
03:30 - 05:00 Tosha
05:00 - 06:00 LAST STANDING DJS

www.touster.cz

Dodal: Karel Pražák alias Monty
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPITFIRE!

Sobota 20. 10. 2012
Vstup: 50 Kč
Vystupují:
Ian Rai, George Crusher, Kizzah (SK), Hogar (SK), Tosha
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika