Be Twenty s Boys Noize

Be Twenty s Boys Noize

21. 10. 2012  |  Autor: YannD  |  Komentáře (1)
Pražská Roxy slaví aktuálně své dvacáté narozeniny. A že je to výročí významné, slaví je po celý týden. Prvním dnem oslav bylo pondělí a v jeho čele, kromě cihlového oslavence, stál berlínský producent Boys Noize, jehož do útrob klubu následoval početný dav party chtivých partypeople.
Dvacítka na krku a Boys Noize za mixem. Party ve velkém stylu, s vůní nostalgie i příslibů dalších nejméně dvaceti let. Z každého místa, ke kterému se dokutálel váš pohled jakoby na vás křičela všechna ta jména, která Roxy prošla a dávala tak najevo, že i ona mají podíl na faktu, že Roxy můžeme s klidným svědomím říkat klub nejlepší nebo přímo legendární, byť jindy by takové tvrzení vyznělo jako fráze, která nikoho nevzruší natož aby ho nalákala na nějaký bod programu. Je nasnadě co v případě pondělí 15.10. zafungovalo více, zda fakt dvaceti let odkroucených na adrese Dlouhá 33, či jméno Boys Noize. Nakonec ale dost možná obojí. Poněvadž atmosféra tohoto večera byla jiná, než na jiných, rovněž vydařených, akcích. Chvíli mi přišlo, jakoby se celý tenhle experimentální prostor vrátil o hezkých pár let zpět, kdy dekorace pomalu padaly na hlavu, hudba byla vším, rána byla zatraceně krutá a otázky z čeho ten dj vlastně hrál apod. byly prázdné. Možná to bylo víc chtěné než skutečné, ale jí to tak cítil a jsem si jistý, že jsem v tom nebyl sám. V tom vnímání času, jak sakra rychle letí a jak je sakra dobře, že Roxy je tu stále s námi. Možná je to i tím, že historie celého prostoru je mnohem delších než oněch Roxy Twenty let. Možná je tady nad námi, někde mezi Roxy a Nodem duch místa, který na to vše se špekem v ruce a sluchátkama na krku, dohlíží.


Video by Tomáš Zimolka

Alexander Ridha aka Boys Noize všemu napomohl především tím, jaký zahrál set. Set „ridhovsky“ energický, místy uvolněný, jindy ostrý jako pila, co se s ní řádilo kdesi v Texasu. A přesně tohle je zárukou dalších pár let života Roxy. Sety, které nepustí lidi z parketu, show, které lidi baví a oni se kvůli toho vrací. Boys Noize do toho šlápl po skvělém rozjezdu v podobě WWW a Kazet o patro výše, kdy to všichni prostě a jednoduše už chtěli. I díky tomu jej vítaly ruce nad hlavou a od prvních mixů bylo jasné, že tuhle jízdu zastaví až úplný konec. Divokost celé show dokresluje utržená cedule s jmenovkou klubu, co kryje spodní část dj pultu. Když už k tomu došlo, byla škoda, že Alexander je původem z Hamburgu a ne ze Skotska. Dámy v prvních řadách by měly mnohem zajímavější projekci, než tu co se odehrávala na led stěně za Ridhovými zády. Disko koule lebka, která se kroutila kolem své osy, odkazovala na první Boys Noizovo album Oi Oi Oi (2007), které spolu tím druhým (Power – 2009) tvořilo kostru set listu, např. song Jeffer, z druhého zmíněného. Třetí deska Out of the Black je natolik čerstvá, že na přímý hraní ještě nestačila úplně vychladnout. Přesto i na ní došlo. Například skladbami Merlin nebo XTC – hláška „ecstasy“ kdykoli ji z nějakého tracku slyším, na mě působí přímo magicky. Čím to asi bude. Velký aplaus samo sebou přinesly remixy hitovek z dílny Duft Punk (Da Funk) a Chemical Brothers (Swoon).

boys noize

Ty dvě hodiny utekly stejně rychle jako těch dvacet let, které této noci předcházely. Dvě hodiny a dvacet let euforie z parties a koncertů, které dokázaly dostat tisíce lidí do varu. Další povedená noc, kterou si může Roxy odškrtnout a než odlepí tužku od papíru, už může koukat po dalších. Minimálně týden oslav jich přinesl hned několik. K pondělí ještě dodejme, že na atmosféře celé noci se masivně podílela projekce na LED stěnu, kterou v Roxy tak často nevidíme, parádní světla, protentokrát i vcelku dobrý zvuk, byť místy přebasovaný a v neposlední řadě našláplý chill out a skvělý Tvyks v závěru. Aktuální sound holt naší v minulosti zakořeněné Roxy sluší. Jen víc takových nocí a Roxy tady bude ještě dlouho. Až mi to cestou domů přišlo chvílemi neuvěřitelný. Techno sound obutý v elektru není vyloženě mým šálkem čaje. Chvílemi jsem si připadal jakoby mě někdo zavřel do plechový krabičky s hromadou střepů, hřebíků a všemožných cetek a pustil ji z pořádné výšky na zem. Přesto to tu noc zafungovalo. Může za to Roxy a její spirit a Boys Noize a jeho precizní práce s mixákem. A pak taky spousta dalších prkotin, které když se sejdou, funguje to vždy.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE TWENTY W BOYS NOIZE

Pondělí 15. 10. 2012
Vstup: 330 Kč / 400 Kč
Vystupují:
Boys Noize (Boys Noize Records, GER), Smack, Tvyks, Pavel Bidlo, Yannick, Dan Walterstein, Josef Sedloň, Biodan, Chris Sadler
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
500ml
24. 10. 2012 | 00:55:30
+0 | -0
LEGENDARY !! ;)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika