Spartaque: Nezáleží na tom odkud jsi

Spartaque: Nezáleží na tom odkud jsi

08. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po sedmi měsících se do České republiky vrací jeden z nejlepších ukrajinských djů a producentů Spartaque. Ten nám poskytl zajímavý rozhovor, ve kterém jsme si povídali například o jeho denním režimu, začátcích, ukrajinské scéně a řeč přišla také na festival Kazantip.
Ahoj Vitalii, po sedmi měsících budeš opět vystupovat v České republice a tentokrát bude tvým cílem zbořit naše hlavní město a klub Yes. Co si vůbec o českých partypeople myslíš?
Pamatuji si na svou poslední party v České republice, která byla jednoduše skvělá. Mám hrozně rád české clubbery a na Prahu se opravdu moc těším!

Navštívil jsi někdy naše hlavní město jakož to obyčejný turista?

Vím, že Praha je nádherné a okouzlující město, ale nikdy jsem neměl tu čest. Toto bude má premiéra. Jedinou zkušenost s vaším hlavním městem jsem měl na letišti, ale to asi není moc na to abych mohl soudit, jak na mne toto město působí. Na druhou stranu jsem viděl spoustu obrázků a slyšel jsem o ní od mých přátel, takže to bude pěkně zajímavý výlet!

Spartaque plays at IAMT Party, Forsage



Jaké byly tvé začátky? Pročetl jsem si několik zajímavých článků o tvé osobě, ale téměř ve všech případech startovaly rokem 2005, kdy jsi se představil na naše poměry opravdu velikém eventu. Ale co bylo předtím?

Předtím jsem byl chlapec, který byl ponořen ve své vlastní hudební produkci. Celý můj volný čas jsem doma makal na muzice a mé první počiny byly, co se stylů týče, takový Elektro Funk. Byl jsem B-Boy a měl jsem sen slyšet svou muziku na největším světovém B-Boy kontestu Battle of the Year. Mé prvotiny měly tedy nalomené beaty a elektrorobotické hlasy a vokály. Po nějaké době jsem přešel k rovným house-tech linkám a začal jsem pracovat na tomto modelu, jehož výsledky vlastně znáš i ty.

Co tvoje první vystoupení. Byla nějaká tréma nebo jsi si party užil na plné obrátky?
Byl to opravdu ale opravdu velký event. Největší kontest pro ukrajinské dje, který se jmenoval Jeans dj Parade. Poslal jsem do této soutěže svůj mix, který mne posunul do finale v mém městě. No byl to úlet, tancovalo na mne cca třicet tisíc lidí. Na jednu stranu jsem měl trochu obavy a byl jsem vystresovaný, na druhou jsem se na tu masu hrozně těšil. Jednoduše neuvěřitelná zkušenost…

No, třicet tisíc partypeople je slušná masa lidí. Pro kolik jsi hrál nejvíce?
Pro více jak padesát tisíc lidí. Ohromná party na hlavním náměstí v Kievě, které se jmenuje Náměstí nezávislosti. Opravdu jsem si ten gig užil. Myslím, že můžu úplně klidně hrát pro tolik lidí. Je to jenom o tom, jak si to nastavím uvnitř sám sebe a mě takovéto eventy hodně naplňují a hezky se u nich zrelaxuji. Super feeling a nepopsatelná atmosféra. Musíš si to někdy vyzkoušet!

Jaká je v současnosti situace na poli elektronické scény na Ukrajině?
Pár let zpět to bylo daleko lepší, ale špatná ekonomická situace v naší zemi nám moc úrody, alespoň co se klubové kultury týče, nepřináší. Já si nemohu stěžovat, ale spousta mých djských kolegů mi říká, že v této době hrají na méně úspěšných eventech než tomu bylo v minulosti. Doufám, že tato horská dráha opět nabere ty správné obrátky a vše se zlepší.

Spartaque – Supreme Radioshow


Klub nebo větší event?
Na tom nesejde. Je to jen a jen o lidech a feelingu. V tomto rozdíly nehledám, ale samozřejmě můžeš narazit na špatného promotéra. Naštěstí se mi to za uplyných 5-6 let nestalo (smích).
Roky 2008 a 2009 pro tebe byly velmi úspěšné. Během nich jsi vyhrál hned tři ceny v kategoriích – best track, best radio show a best dj ve vaší zemi.

Jaké to bylo?
Bylo to super a byl to výsledek mé tvrdé práce. Čtyři roky jsem držel první místo v žebříčku top ukrajinských dj’s a nechci se o tento post s nikým dělit ani nadále (smích). Makal jsem každý den téměř non-stop a doufám, že budu mít ještě spoustu úspěšných let v mém budoucím životě.

Je těžké být profesionálním djem na Ukrajině? Máš velkou konkurenci?
Docela jo, ale moje práce není zaměřena jen na Ukrajinu. Mám spoustu práce také v Rusku, Latinské Americe, v Indii nebo Evropě vůbec. Profesionální djing je zajímavá práce, kterou si užíváš každý den a nezáleží na tom odkud jsi.

Co fenomén jménem Kazantip? Spousta partypeople z Čech na tento velkolepý event pravidelně vyráží a opravdu ho milují…
Je to magické místo, ale pozor na zdraví (smích). První den je super, druhý je parádní, třetí je ok a čtvrtý den už začínáš přemýšlet, že bys nejradši vyrazil domů a zrelaxoval se. Pátý den se chceš nejradši zresetovat a pak opět naskočíš a užíváš si mejdanu (smích)! Jednoznačně jeden z nejzajímavějších mejdanů, které stojí za to navštívit!

Tvůj tip na relaxaci mezi vystoupeními?
Makám 24 hodin v týdnu. Je to tvrdá práce, ale zároveň můj koníček a droga. V pondělí, úterý, středa a čtvrtek jsem v kanceláři. Od pátku do neděle jsem na cestách. A v pondělí zase do kanceláře. Moje manželka s mou prací trochu bojuje, ale našel jsem cestu jak to zvládnout. V současnosti mi pomáhá s managováním IAMT labelem a mým bookingem. Takže spolu trávíme daleko víc času, máme daleko méně hádek a konfliktů (smích).

9.11. se představíš na speciálním eventu s názvem Loony House v Yes klubu. Co si pro nás připravíš?
Spoustu svých nových tracků a to nejlepší, co skrývá můj recordbag, samozřejmě. Hrozně se na toto vystoupení a výlet těším! Yes klub rozbijeme (smích)! Doufám, že poznám nové přátele. Ukrajinští a čeští clubbeři mají stejný funky mód, takže to bude určitě úlet!
Díky moc za fajn rozhovor a budeme se na tebe v pátek těšit!

Kompletní informace o Spartaqueovi naleznete na: http://www.spartaque.com/
Více informací o eventu Loony House naleznete na: https://www.facebook.com/events/202390343224290/?fref=ts

Dodal: David Hodák, Yes Club PR Management
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPARTAQUE VS DA FRESH

Pátek 9. 11. 2012
Vstup: 180 Kč
Vystupují:
SPARTAQUE vs DA FRESH, Michael J. Subgate Finidi Sony Vega & Hydrophonic Tibiza Mole JB Flesh Augusto Nemis
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika