Festival Alternativa 2012

Festival Alternativa 2012

08. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Je to už neuvěřitelných 19 let, co se příznivci takzvané „jiné hudby“ sešli na prvním ročníku festivalu Alternativa, díky kterému se české publikum dočkalo takových jmen, jako byli např. Esplendor Geométrico, Test Dept., John Zorn, legenda hnutí Rock In Oposition Univers Zero, Hector Zazou, Yoshida Tatsuya, Phil Minton či Lydia Lunch.
Kromě zvučných zahraničních jmen vystoupila na festivalu Alternativa za ta léta i řada vynikajících českých muzikantů. Návštěvníci si užili spoustu mezižánrových projektů často vytvořených přímo pro festival a poznali vynikající umělce, do té doby u nás neznámé. Během uplynulých 19 ročníků to bylo na 600 nejrůznějších projektů ze všech koutů světa, které měly jedno společné: jiné hudební uvažování a hledání nových cest a tvůrčích postupů. A to ať už jim inspirací byla tradiční hudba, nové technologie či třeba zvuky na první poslech zcela nehudební.

Letos nabídne Alternativa neobyčejná dobrodružství, odvážné nápady, zajímavé experimenty i nečekaná setkání už podvacáté. V pestrém programu představí od 16. do 24. listopadu projekty mladých i zkušených hudebníků, přinese novinky, stejně jako zabrousí i do historie.

Na scéně Unijazzu v Kaštanu se kromě tradiční přehlídky začínajících projektů Malá Alternativa mohou diváci těšit na zavedená jména české hudební scény, jako jsou Drama Jacqua, Richter & syn a Kora et le Mechanix.

V unikátním funkcionalistickém prostoru Studia hrdinů Veletržního paláce vystoupí legenda experimentální scény nazývané krautrock – německá skupina Faust.

Během tří festivalových večerů v hudebním klubu HooDoo se mohou návštěvníci těšit na velmi různorodý program, jak jsou ostatně na festivalu Alternativa zvyklí. Jen namátkou: saxofonista Urs Leimgruber a perkusista Roger Turner představí své nové CD The Pancake Tour, vynikající ruský hráč na dechové nástroje Sergej Letov vystoupí v duu s Joe Karafiátem, Opening Performance Orchestra vytvořili za použití tzv. fraction music novou verzi skladby Milana Knížáka Broken Music a jako hosta si přizvali autora samotného, festivalovému publiku již známý Australan Anthony Pateras představí svou skupinu Thymolphthalein, s projektem Octopus přijede jedna z nejznámějších současných polských experimentátorek Anna Zaradny a na závěr se představí vynikající britské uskupení The Remote Viewers.

Čítárna Unijazzu pak nabídne doprovodné akce, a to například dokumentární záznam prvního ročníku festivalu Alternativa 1993 či výstavu fotografií Karla Šustera z předchozích ročníků festivalu.

Přijďte si užít svátek mimořádných hudebních zážitků.

www.alternativa-festival.cz

Dodal: Unijazz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ALTERNATIVA 2012

Sobota 24. 11. 2012
Vstup: 250/350 Kč
Vystupují:
Anna Zaradny (PL) Cremaschi/Heenan/Vrba (USA/Ger/CZ) Gurun Gurun (CZ) The Remote Viewers (GB)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika