Jon Kennedy na Vinyl United

Jon Kennedy na Vinyl United

14. 11. 2012  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Pod hlavičkou festivalu United Islands, který nám přináší hudbu po celý rok, se konala v sobotu v pražském Yes Clubu party s názvem Vinyl United a hostem Jonem Kennedeym. Přinášíme pár slovo k tomuto večírku okořeněných o dvě videa.
Příjemný klub Yes, zajímavý old school koncept postavený na zvuku vinylu, usměvavá Miss B, precizní Mersi a Tuco, světoznámý producent, dj a bubeník Jon Kennedy a hudba bez limitů. Chtělo by se křičet hurá. Klidně třikrát, nakonec ani jednou. Kolem půlnoci na vstupu nikdo avizovaný vstup nevybírá, hlavou mi zní první Jonův singl „Tell Me How You Feel“ a odpověď při pohledu na turisty u stolů, kteří přišli vyloženě na Jona jen stěží, je velmi složitá. S pivem v ruce a především skvělou hudbou linoucí se z pod rukou Miss B, je ale nakonec přece jen jasnější.

Navzdory tomu, že hudební fajnšmekři Yes club v inkriminovanou sobotu minuli, pokouším se si tuhle party užít. Rozjetý set Báry aka Miss B, postavený na klasikách á-la Chemical Brothers v breakbeatovém kabátku ani nedává jinou šanci, Až si říkám, že hrát v druhé půli noci pro již značně rozjetý, v tomto případě pomyslný, dav, odstřelí nás až na měsíc. Abych byl konkrétnější, zazněl třeba Aquasky a jeho Outta Control.

Tu a tam se na parketě objevilo pár nadšenců a snažili se vykřesat atmosféru hodnou této noci. Místy, např. při předávání žezla Miss B Jonovi za zvuků songu Freestylers - Cracks (Ctrl-Z remix) feat. Belle Humble, se to i dařilo. Jon Kennedy má v poslední době k Praze velmi blízko a znova jej slyšet v dj setu můžete již tento čtvrtek 15.11. v Cross Clubu v rámci akce More Than Hip Hop. A i na ten došlo během noci sobotní. Jon zpočátku držel taneční tempo nastolené Miss B a postupně přešel do svých typických downtempových vod. Hip Hopovou část následoval old school výběr skladeb, za všechny jmenujme např. Eple od Royksopp. Tempo bylo jako na houpačce, do dnb po reggae. Jon tak nabídl pestrou směs svých hudebních inspirací i vlastních zvuků, které utvářejí jeho bohatou diskografii. Letos ji završil v pořadí pátým albem Strenghten the Roses, které bylo příčinou důsledku v podobě party Vinyl United. Party, která se navzdory nízké účasti, nakonec povedla, minimálně po hudební stránce. Jon je totiž velmi pohodový týpek, který neváhal ztratit úsměv a dobrou náladu za žádnou cenu.

Přikládáme dvě videa z této noci, kdy v prvním můžete slyšet příjemnou Miss B a v druhém pak skvělého Jona Kennedyho. Vzhledem k minimu světla na stagi v Yes Clubu mají videa spíš „ilustrativní rozměr“. Jako představa, jakáže hudba se hrála, ale poslouží.

Miss B


Jon Kennedy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VINYL UNITED

Sobota 10. 11. 2012
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
John Kennedy (UK) dj set, Miss B, Mersi, Tuco
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika