Interview se Simonem Dalem

Interview se Simonem Dalem

19. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Meccamix je týden před svým dubnovým dílem plný aktivit, mezi které patří i další interview s londýnským moderátorem a djem Simonem Dalem. Pokud Vás londýnská scéna zajímá, určitě doporučujeme.
Jsi součástí obrovské rozhlasové stanice - londýnského KISS 100, řekni mi něco o jejích aktivitách, jací umělci & DJs pod vás spadají a jaké celebrity chodí na KISS AWARDS?
KISS100 je čistě taneční městská hudební stanice. Díky této skvělé kombinaci na stanici vystupují umělci a Djové jako třeba Mariah Carey, Sean Paul, Usher, Dave Morales, Danny Rampling, Dave Mothersole, Paul Van Dyk, Armand Van Helden.... A seznam residentních DJs radia Kiss čítá jména jako Tall Paul, Judge Jules, Dave Pearce anebo Steve Smart....

Jaké akce KISS FM pořádá?
KISS FM má prsty v těch největších na světě, mezi něž patří třeba Homelands, Creamfields, Miami Winter Music Conference, Love Parade, Glastonbury a nekonečný seznam obřích klubových akcí. V neposlední řadě je londýnské KISS FM zodpovědné za největší ceremoniál v oblasti Dance & Urban Music, jednoduše zvaný THE KISS AWARDS.

Jaké taneční show u vás může posluchač slyšet? Máte známou Saturday Show, ale jak si ve skutečnosti stojí třeba v porovnání s tou nejznámější anglickou show na BBC 1 Peta Tonga?
Ta, o které mluvíš, se jmenuje „Floorfilliers with Steve Smart“ a předtavuje skutečně tvrdou konkurenci jakékoliv podobné show, která běží proti ní. Steve Smart dokáže zahrát perfektně vybalancovanou směs komerčnějších pecek a promixovat ji se skutečně dirty house zvukem, a to každou sobotu od 20.00. Srovnávat Tongovu show s čímkoli jiným je velmi obtížné, protože tato je dlouhodobě spojována s národní identitou a Pete operuje s takřka bezedným rozpočtem BBC, a tak si prostě může dovolit daleko víc než kdokoli jiný.

Jsi ze známé herecké rodiny, jaké bylo tvé dětství? Tvůj táta je celosvětově známým hercem, můžeš představit některé z filmů, kde hrál? Vzpomeneš si na některou veselou příhodu spojenou s tímto a stejně tak – jaké těžkosti tě v průběhu dospívání potkávaly?
Pokud jsi synem slavného otce, neobejde se to s oběma stranami mince. Na jedné straně to přitahuje holky, na druhé se ti pak lehce stane, že zjistíš, že se s tebou chtějí vyspat právě jenom kvůli otcově slávě. Taky se musíš smířit, což je zvlášť v průběhu dětství velmi obtížné, že tvůj rodič je vlastně jen napůl tvůj, protože stejně tak patří komukoliv, kdo po něm na ulici chce fotku, autogram nebo třeba jen několik minut jeho času. Jinak můj táta hrál otce Jima Robinsona v seriálu „Neighbours“, a pak hodně hrál v amerických seriálech jako Pohotovost, Akta X a dalších ( které u nás neběžely pozn.r. ) jako West Wing, 24, The OC, NCIS a celoveřerních filmech třeba s Harrisonem Fordem v „Detektivové z Hollywoodu“, Piercem Brosnanam v „Když se setmí“ a celou řadou dalších.

Myslíš si, že fakt, že jsi celé dospívání strávil vlastně v soukolí showbusinessu, ti pak také pomohl s kariérou DJe?
Zcela jistě mě obohatilo být svědkem jak rychle může zmizet lehce nabitý úspěch v tomto prostředí, pokud to člověk nebere dostatečně zodpovědně a s respektem. Opravdu jsem zažil stovky lidí, kteří totálně přestali kontrolovat svoje ego a velmi rychle se po nich slehla zem. Toto se snažím mít stále na vědomí a považuju za velké privilegium, že mohu dělat to, co dělám, cestovat po světě, hrát hudbu, dělat rozhovory a ještě za to brát peníze !!! Pokud budu pokračovat v respektování toho, co dělám, potrvá to i nadále.

Co považuješ za svůj Djský vrchol?
Za svůj největší Djský počin, na který jsem opravdu pyšný, považuju opening set na Love Parade v Severní Anglii v červnu 2005 pro 40,000 lidí, což byla neuvěřitelná akce a hladina adrenalinu v mém těle dosáhla asi nejvyšší úrovně.

Co tvoje práce pro rádio? Jak vypadá tvůj obyčejný den?
Hlavně musím říct, že jsem opravdu vděčný za vysílací čas, vstanu kolem sedmé, a pak jdu po Oxford Street do budovy KISS FM přímo v centru Londýna. Vypiju kafe, přečtu si noviny a jdu na ranní show, která začíná v devět a končí kolem oběda po 12.00. Večer buď někde hraju anebo si jdu prostě jen někam sednout.

Jak bys popsal styl hudby, který hraješ?
Na rádiu hraju mix komerčních pecek s housem, v klubech pak - dirty, bassline-heavy HOUSE MUSIC, BABY!!!

Více o dubnovém Meccamixu zde

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika