Předvánoční koncert Floex a Sonority

Předvánoční koncert Floex a Sonority

28. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Děsíte se toho předvánočního kolotoče, který se začínám pomalu, ale jistě roztáčet už teď? Nechte se pozvat na jedinečný koncert v intimním prostředí Klubovny 2. patro, který se ponese ve znamení jemné, ale silné ambientní hudby.
18. prosince odehraje Floex svůj poslední letošní koncert, který si od vydání poslední desky Zoria získal přízeň mnoha fanoušků a uznání snad všech hudebních kritiků. Půdu mu připraví ambientní producent Sonority v live setu, kterého bude citlivě svým zpěvem a hrou doplňovat britská violocelistka Lucy Fillery. Lahůdky domácí hudební scény zasazené do krásného prostředí Klubovny 2. patro, to bude jeden z posledních koncertů United Islands české spořitelny v roce 2012.



Floex patří mezi nejvýznamnější hudebníky na české scéně a úspěchy přicházejí i v zahraničí. Album Zorya, které vydal Tomáš Dvořák alias Floex vloni na podzim, způsobilo docela slušný poprask. Nejenže bylo nominováno na obě nová ocenění, které si vytvořily dvě "party" hudebních publicistů, tedy Apollo a Vinyla, ale navíc získalo, což je historický unikát, hned dvě žánrové ceny "komerčnějších" Andělů - totiž v kategoriích elektronická hudba a alternativa. A to nemluvíme o tom, že by klidně mohlo figurovat jen s malou trochou snahy udělujícího kolegia i v kolonce jazzové. Veleslavné vydavatelství Ninja Tine dlouho zvažovalo, jestli tuto desku vydat a to je pro hudebníky pocta už samo o sobě. Do povědomí se Floexova hudba dostala už v roce 2001 díky debutové desce Pocustone, která spojovala v té době relativně izolované styly jako je nu-jazz, elektronická hudba i soudobá vážná hudba. Pocustone byl také velice pozitivně přijat kritikou, a to nejen v České republice (Cena Anděl 2001, nominace na Evropskou cenu nezávislých vydavatelství Qwartz). Deska je rovněž zmiňována v anketách nejdůležitějších titulů posledního desetiletí na české scéně.



Elektronický alchymista Sonority ve své živé produkci míchá melodické plochy s táhlými softwarovými výkřiky, na které se lepí nepředvídatelné sekvence ruchů, tónů a zvuků. Ovlivněn je mimo jiné i projekty jako Boards Of Canada, Clark, Daedelus, Akufen či Funkstörung. Objevují se u něj prvky IDM, click´n´cuts, mikrosamplingu, breakbeatu, house, ambientu a drill & bassu. Sonority vystupoval na akcích vedle Telefon Tel Aviv, Jon Hopkins, Murcof, Milanese, Josh Wink, Bushwacka, Daedelus či Nathan Fake.

Lucy Filler Murphy je violoncellistska původem z Velké Británie, která v České republice působila a hostovala s kapelami jako Deep Sweeden, Colourfactory nebo Ohm Square. Kromě hry na violoncello působí také jako textařka a hudební skladatelka krátkých filmů a animací, včetně oceněného filmu Julese Pfiefra „Bark George“. Jako violoncellistka a vokalistka se objevila na mnoha domácích nahrávkách.

Dodal: Marie Jelínková, United Islands
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOEX A SONORITY FEAT. LUCY FILLERY

Úterý 18. 12. 2012
Vstup: 150 Kč v předprodeji
Vystupují:
Floex, Sonority, Lucy Fillery
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika