LaDiDa: I v zahraničí to občas stojí za ...

LaDiDa: I v zahraničí to občas stojí za ...

20. 12. 2012  |  Autor: Karel Prazak  |  Komentáře (0)
Poslední díl klubovky Minimal People v tomto roce bude výjimečný hned několikrát. Naposledy zde vystoupí rezidentka Sonja, která se s nocí po 1,5 roce rozloučí. Svůj poslední set zde odehraje před speciálním hlavním hostem, kterým bude její vzor - první česká djane Ladida, s níž vám nyní přinášíme exkluzivní rozhovor.
Ahoj Lindo, pověz mi, co je v tvém djském životě nového?
Od září mám hodně hraní a skoro všechny party byly super. Teď se těším na hraní ve Frankfurtu v klubu U60311 tento pátek 21.12.2012 a v lednu pak do Belgie s Joey Beltramem. V Belgii budu nahrávat nové EP. Mám radost , že vzrostl počet posluchačů radioshow Dance Extravaganza na Evropě 2, kde mám 2.rokem rezidenturu.

Myslím, že mnoho partypeople by zajímaly tvé začátky. Když se podíváš do historie, co tam vidíš?
Vidím přes tisícovku úžasných parties a festivalů, několik world tripů , kde jsem poznala různé kultury, přátele, úspěšně vydané tracky, adrenalinové zážitky, spoustu legrace..



Naše taneční scéna si prošla velmi různorodou cestou. Jak bys charakterizovala scénu tenkrát při tvých začátcích a nyní?

Tenkrát to bylo inovativní, pokaždé euforické , měla jsem štěstí, že jsem vystupovala s předními světovými djs, od kterých jsem získávala zkušenosti. Pamatuji si několikadenní taneční maratony, kdy jsme do klubu přišli v pátek a odcházeli v pondělí .... teď mám za sebou 17 let hraní a cestovaní. Baví mě to stále stejně, jen ty regenerace po parties trvají déle ;).

Když se podíváš do zahraničí, přiznejme si, že je česká scéna tak trochu pozadu. Myslíš si to také? Jak se podle tebe liší naše parties od těch zahraničních?
Každá party je unikátní, i v zahraničí to občas stojí za prd, ale nezaznamenala jsem tam problémy s technikou jako v ČR. Smlouvat s DJem , aby hrál z cd, když normálně hraje z gramofonů a vymlouvat se, že nejde sehnat určitý mixážní pult, je trapné. ČR je malá země a nemá tak bohaté hudební kořeny v taneční hudbě. Proto nemůžeme mít takovou scénu jako má Německo, Itálie, Španělsko nebo Jižní Amerika. Přesto se občas i u nás zadaří a pár skutečně povedených akcí se tu za rok uskuteční. Jsem za to ráda.



Na Minimal People si zahraješ již podruhé, ale v létě to bylo spíše v rámci Minimal People Stage na Cinda Open Air. Jak se těšíš do klubu Touster, kde má tato party svojí základnu a jaké dojmy sis odnesla z letního vystoupení?

Minimal People měli nejlepší soundsystem na Cindě a Marko Nastic mi řekl, že by raději hrál právě na Minimal People stage než na té hlavní. V Tousteru jsem už jednou hrála a bylo to ok.

Mohla bys nám popsat tvůj aktuální sound a co plánuješ do budoucna?
Nějakou dobu raději neříkám jaký styl hraju, protože ten „crossover“ zvuku je velký. Mám ráda a líbí se mi skladby s hutnou basou s dobrým grovem a nějakými zajímavými neotřelými zvuky , aranžemi...do budoucna moc neplánuju. V lednu hraju v Belgii a těším se, že tam nahraju nějaký nový track . V 1. čtvrtletí 2013 se chystám vydat remixy Mundo EP.

Nějaká šílená nebo zajímavá vzpomínka za tu řádku let, co hraješ, by se našla?
Těch bylo…Někdy v 97 v Chorvatsku mě cestou do klubu zatkli, takže jsem místo hraní strávila noc ve vězení. Ale bylo to spíše politické, ráno po soudu mě pustili. Šla jsem s promotérem se aspoň podívat do klubu , tenkrát tam přišlo asi 500 lidi , ale ty jsem bohužel neviděla. Na jednom stole ležela hromada dárků a dopisů od kluberů.

Co ty a Vánoce? Máš je ráda nebo ne?
Mám ráda vánoční atmosféru a vánoční party. V prosinci mám hodně vystoupení. Odpočívám až v lednu ;).

No a jak budeš slavit nový rok?
Letos nepracuju, podle situace možná i na horách.

Vzkaz pro partypeople?
Přeju všem šťastné vánoční svátky a těším se na vás! :)

Díky moc Lindo a těším se 28. prosince v klubu Touster!

Facebook event: www.facebook.com/events/387585867984773/
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINIMAL PEOPLE

Pátek 28. 12. 2012
Vstup: 80 Kč
Vystupují:
Ladida, Taada, JB, Segment, Sonja, Eagle, Marty Fish, Mylo, Rio, Shaity
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika