Živé kvety namísto Yppah na Euroconnections

Živé kvety namísto Yppah na Euroconnections

07. 01. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Yppah ruší turné a neproběhne tedy bohužel ani pražský koncert naplánovaný na 30. ledna. O náhradním termínu koncertu budeme informovat, pravděpodobně to ale bude až na podzim 2013.
Pokud jste se ale těšili především na skupinu Bratři Orffové, pak Vás nezklameme. Bratři Orffové pokřtí svůj zbrusu nový singl, který předchází vydání druhého alba a jako další kapela se ten večer představí Živé Kvety.

Bratislavská skupina Živé kvety patří už více než deset let ke stálicím slovenské alternativní scény. V jejím čele stojí písničkářka, herečka a spisovatelka Lucia Piussi, jejíž charisma a texty dodávají tvorbě skupiny originální poetiku. Historie Živých kvetů začíná už na jaře 1994, kdy autorský tandem - zpěvačka Lucia Piussi a kytarista Peter Bálik začínají svoje hledání vhodných spoluhráčů. Sestava se usazuje až ke konci tisíciletí a debutové bezejmenné album vychází v roce 2000. Od nahrávky Na mojej ulici (2003) už Živé kvety patří do okruhu kmenových kapel kultovního bratislavského vydavatelství Slnko Records, které se postaralo o jejich vrcholnou desku Sloboda (2005) nebo loňský počin Oľga, ideš svojím tempom!.

Existence Živých kvetů je pupeční šňůrou spojená s proslulým nezávislým Divadlem Stoka, v němž Piussi působila až do konce scény v roce 2006. Divadlo se v polovině devadesátých let stalo kritickou platformou vystupující proti zlovůli vládnoucího establishmentu a její hudební „odnož“ si díky nesmlouvavým textům i poněkud archaickému zvuku vysloužila srovnání s alternativním rockem normalizační éry. Mezi své fanoušky mohli počítat třeba Ivana M. Jirouse a před třemi lety doprovázeli na americké turné Pavla Zajíčka z DG 307. Byli také jednou z kapel, která se v prosinci 2011 loučila se zesnulým Václavem Havlem. „Kvety nejsou „noví Plastici“, ale rockeři, kteří „nemůžou jinak“ a podléhají síle elektrické kytary a nepříjemné pravdy“, napsal o nich v Hospodářských novinách publicista Pavel Klusák.

www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Středa 30. 1. 2013
Vystupují:
ŽIVÉ KVETY (SK) + Bratři Orffové (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika