Kabaret Caravan Palace roztančí Roxy

Kabaret Caravan Palace roztančí Roxy

07. 01. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Do Česka se po roce vrátí francouzská electro-swingová kapela Caravan Palace. Její první vystoupení v Česku na open air festivalu v Tróji bylo tak skvělé a strhující, že je pořadatelé koncertního konceptu Conference pozvali na první klubové vystoupení u nás. Uskuteční se 15. května v klubu Roxy v Praze.
„Na každém vystoupení se snažíme zachovávat to, proč jsou naše koncerty tak strhující, to znamená nebojíme se rozdávat energii a divoce řádíme po pódiu. Ale díky novým skladbám jsme získali další možnosti, které nám dovolují vytvořit ještě uvolněnější atmosféru,“ řekl loni houslista Hugues Payen MF DNES. Loni na jaře Caravan Palace v Praze odstartovali turné k aktuální desce Panic, bude více než zajímavé sledovat, jak show vymazlili po desítkách odehraných koncertech po celé Evropě.



Caravan Palace se dali dohromady coby trio v roce 2005 díky společné vášni pro jazz manouche a založením kapely také dali vzniknout novému hudebnímu stylu swing elektro. Parádně míchají energický koktejl elektronické hudby s přídechem foxtrotu a charlestonu, to vše okořeněné nápaditými samply a hlasem zpěvačky Colotis Zoé, která působí jako by do kapely přišla ze světoznámého kabaretu Moulin Rouge. Raketově stoupající popularita nové těleso velmi rychle vynesla z pařížských klubů na velká pódia známých evropských festivalů.

První album nazvané podle kapely Caravan Palace vydali v roce 2008. Prodalo se ho 150 tisíc kopií, což potvrdilo status vycházející hvězdy nezávislé scény a Caravan Palace odjeli první celoevropské turné. Druhá studiová deska Panic vyšla loni v létě po náročné diskuzi uvnitř kapely. Její členové vedeni houslistou Huguesem Payenem si uvědomili, že musí ještě zapracovat na zvuku kapely, upustit od dlouhých sól a dát muzice elektroničtější a dynamičtější nádech.

Každý sám sebe připravil několik nápadů a postřehů, co by se mělo změnit a výsledek stojí za to. Základní rytmus prvního alba zmutoval do sofistikovaných, pestrých beatů, odkazujících na Massive Attack a vizionáře z Ninja Tune. Album Panic co do počtu prodaných kusů si vede ještě lépe než první album a Caravan Palace s deskou znovu projeli Evropu. V polovině května českému publiku předvedou, jak s repertoárem umí naložit v klubu.

www.roxy.cz

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MONDAYS IN NIGHTPHUNK

Pondělí 15. 4. 2013
Vystupují:
Make My Heart Explode, iSing, Black Lion djs: Lucas Hulan & Lumiere, Alex Neivel & Pat Heart (Just Like That)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika