Report z Masters of Hardcore

Report z Masters of Hardcore

09. 01. 2013  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Minulou sobotu proběhla v rakouské Vídni první velká hardcorová událost - party Masters of Hardcore s podtitulem The Arise of Austria. Pokud se chcete ve stručnosti dozvědět, jak to na letošním prvním vydání MoH vypadalo, doporučuji prolítnout následující článek.
Historicky první velkolepá hardcorová akce pro Rakousko se uskutečnila tuto sobotu 5. ledna ve velmi zajímavém komplexu Pyramide Vösendorf. Rakouská pořádající agentura GroupOne získala od holandské Art Of Dance licenci na pořádání Masters of Hardcore - The arise of Austria. Bohužel v mých očích, když dva dělají totéž, není to totéž! Ale k tomu se dostanu později.

V komplexu hal byly pro návštěvníky připravené 2 scény – Mian stage a Industrial . Každá ze zmíněných scén lákala nejedním zvučným jménem. Během večera se představily necelé dvě desítky umělců. Nechyběly locker boxy, které nahradily otravnou frontu na šatnu. Stejně tak zde byl i merchandise s produkty z dílny MoH.

Komplex Pyramidy je vcelku zajímavý prostor, na který jsem sám osobně byl velmi zvědavý. Main Stage se rakouským kolegům povedlo postavit obdobnou, jako jsem viděl na německé Syndicate. Sice byla výrazně menší, ale aspoň zapadla do konceptu. Lasery, světlomety a otočnými hlavicemi technici rozhodně nešetřili. Zbylo zde i dost místa pro stánek s občerstvením a několik barů s nápoji. Druhá Industrial Stage byla co se týče výzdoby o dost slabší. Ale na druhou stranu jsem byl zde mnohem více spokojený, co se týče hudebního obsazení a i ozvučení. I ta atmosféra zde byla o něco lepší.

Co vám budu povídat povídat, slyšet hrát na Main Stage vynikající sety od Masters Elite nebo Noize Suppressor a vidět kolem sebe jen pár zvednutých rukou, to nebylo to pravé. Sem tam k tomu pomohlo hecování Mc The Watchera, ale nebylo to ono. Hold Rakušané v sobě asi nemají toho pravého hardcore ducha.

Na druhé stagei jsem si náramně vychutnal první set od Meagashira. Na rozehřátí to bylo přesně to, co jsem očekával. Poté Negative A? To už bylo něco jiného! V jeho setu zaznělo hned několik skladeb z labelu Negative Audio, za kterým se skrývají, Negative A a Counterfeit. Z jejich společné dílny zaznělo In your face, Ritual killing nebo Present Danger. V samotném závěru zazněl i mashup Negative A & Tymon - Chase The Devil Psycho Killer. Za mě jednoznačně spokojenost! Angelo zahrál nejlépe jak uměl.

Pak jsem se rychle přesunul na první live vystoupení na hlavní stage od Masters Elite. Pod tímto názvem se skrývají hned tři top jména z mainstreamového hardcoru Angerfist, Outblast a Catscan. Nejeden fanoušek při skladbách jako je Angerfist feat MC Da Mouth Of Madness - Raise Your Fist Again, Outblast & Korsakoff - Hymn of Syndicate nebo Outblast Pride & Pain si přišel na své. V jejich setu nechyběly klasiky Angerfist & Outblast feat. Mc Tha Watcher - The Voice Of Mayhem, Angerfist - Chronic Disorder a Diss Reaction - Jiiieeehaaa (Angerfist Refix). Jejich vystoupení opravdu stálo za poslech. Dle mě se jim povedlo! Při jejich vystoupení stage praskala ve švech.

moh

Poté následoval rychlý přesun na Industrial Stage, kde si své vystoupení užívala DaY-mar! Ta mě přímo potěšila trackem na radost Waldhaus - A Journey Through Time. No a pak už sázela jednu lámaninu za druhou. The Sickest Squad se nenechali zahanbit. A to co předvedli, pro mě bylo jedno z nejlepších vystoupení na této akci. Z posledního alba Opera prima zahráli Burn Ur Face, IN72, New Shit. Nevynechali ani jejich bootleg Shadowlands Terrorists - Shadowlands Anthem. Prostě a jednoduše -vystoupení se jim povedlo na 1*.



V průběhu jejich vystoupení jsem si na chvíli odskočil na Main Stage, pozdravit kamaráda z Itálie Stefana a poslechnout si jeho produkci. Noize Suppressor předvedli jedno z nejlepších vystoupení, co jsem od nich slyšel za poslední rok. Jejich nové album bohužel nenaplnilo mé očekávání, a tak jsem byl rád, že nehráli pouze nové skladby, ale došlo i na starší produkci. Bassdrum Bitch, Addiction, Fucked Up, Scream like I scream, Fingerz, HC to the Brain, Push It, Nobody Likes a Circus of Hell. Kluci díky! Dostal jsem přesně to, co jsem očekával.

Podívejte se na záznam z jejich vystoupení:


Konec dobrý, všechno dobré! A jak jinak zakončit akci, než na stage, kde hraje Opa Drokz! Takže nastal jeden z posledních přesunů na Industrial Stage, kde jsem konečně na vlastní uši slyšel Our Song od Drokz & Day-Mar. Drokz nikoho nešetřil, jak u něj bývá zvykem. A z partypeople doslova a do písmene vyždímal zbylou energii. A přesně tak by to mělo být.

Jeden trestný bod organizátoři v hodnocení přeci jen obdrží. A to za nedostatečně zásobený bar s jídlem. Aby v 5.00 již neměli řízek, hot dog a ani toust, to by se na akci se známkou MoH nikdy stát nemělo! Ovocného salátu se člověk opravdu moc nenají. Po hudební stránce jsem byl absolutně spokojen, jen ten zvuk na hlavní stage mohl být o něco lepší. Jinak vše bylo tak jak by mělo. Další díl z konceptu Masters of Hardcore proběhne v sobotu 13. dubna a ponese podtitul The Conquest of Fury. Proběhne, jako již tradičně, v komplexu výstavních hal v holandském městě Den Bosch.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MASTERS OF HARDCORE

Sobota 5. 1. 2013
Vstup: Regular € 39, VIP € 71,50, Golden VIP € 165
Vystupují:
Masters Elite Live (Angerfist, Outblast & Catscan) Noize Suppressor Live Dyprax Day-Mar Drokz Re-Style Negative-A State of Emergency The Sickest Squad Live I:Gor Live Nitrogenetics Megashira MC Tha Watcher
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika