Industrialyzer v rozhovoru

Industrialyzer v rozhovoru

21. 01. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ricardo Rodriguez alias Industrialyzer bude hlavní hvězdou páteční akce Minimal People v pražském klubu Touster. V krátkém rozhovoru Ricardo odpovídá na otázky týkající se převážně jeho dosavadní tvorby a hraní.
Ahoj Ricardo. Zaprvé jsem ti chtěl poděkovat, že sis udělal čas na rozhovor. Víme že jsi majitel labelu Codeworks a dalšího Advanced Intelligence,povez nám,co tě vedlo k založení dalšího labelu a proč zrovna tento název?

Advanced jsme vytvořili společně s Cisco Ferreira (The Advent), abychom na něm mohli vydávat trochu jiný druh skladeb, které by se do žánru Codeworks nebo Kombination Research nehodily. Jméno Advanced Intelligence vzniklo vlastně tak, že jsme hledali slova, která začínají "AD IN" (ADvent INdustrialyzer). Takže nás prostě napadlo Advanced Intelligence. Label je teď na čas pozastaven, ale brzy na něm zase vydáme nějaké novinky.
 

S parťákem Ciscem Ferreirou (The Advent) tvoříte dlouhodobou dvojici. Jak ses k němu vůbec dostal a pamatuješ si,kdy poprvé jste se setkali?

Poznali jsem se v Holandsku..The Advent hrál v jednom malém klubu v Amsterdamu. Dostal jsem šanci se sním setkat ještě před jeho vystoupením, tak jsem se ho zeptal na email...po nějaké době posílaní tracků,jsem konečně dostal šanci vydat svůj první track. Neuplynula dlouhá doba a naše první skladby byly na světě...

Industrialyzer

Další otázkou bych se chtěl zeptat jeden fanoušek, proč zrovna "Industrialyzer" ? Jestli to má nějaký význam,nebo tě to napadlo jen tak...

V době když techno bylo stále velká věc,každý hrál tvrději a já se poohlížel po jménu,které by mohlo vyslat do světa poselství...proto mě napadl Industrialyzer. Nyní to zní trošku tvrději vzhledem k tomu jaká je dnes scéna.ale vážně nechci změnit tvář se kterou jsem začínal.takže jsem vyrobil logo "INDY"..je to zkratka jména a nezní tak agresivně.

Tvoje posledni EP na tvém domácím labelu Codeworks nese název - "Over Mode EP". Pověz nám k tomu něco více...jak dlouho jsi na něm pracoval etc. Podle čeho pojmenováváš své tracky?

Over Mode EP bylo hotovo dříve než za 2 týdny..pracoval jsem na několika ostatních skladeb ale nebyl jsem s tím ůplně spokojen.tak jsem začal s novým projektem..poté následovaly Over Mode a Memory Remains skladby. ohledně jmen,protože byl velký humbuk okolo konce světa rozhodl jsem se pro název nesoucí jméno s tou souvislosti "Memory Remains". Co se týče druhé skladby,pořád vzpomínán na staré dobré časy Techna, proto zrovna "Memory Remains"..

dj Industrialyzer

Moje další otázka bude trošku navazovat na předešlou...zajímalo by mě, na čem teďka momentálně pracuješ, jak sám tak s The Adventem?

Vždy pracuji na něčem novém.a když dostaneme nabídku na vydání EP nebo remixu, tak jsi jednoduše jeden vybereme a uděláme ho :-)

Čas od času dostávají producenti chuť udělat po nějaké době album. Co ty? Nepřemýšlíš o něm také?

Ano, chceme jako  "The Advent & Industrialyzer" udělat tento rok album. Chceme to udělat na dvě části, s tím že první vyjde u Cisca na Kombination Research a poté na mém domácím labelu Codeworks...

Vím, že jsi po dlouhé době produkoval pouze na sluchátkách,jaký je tvoje momentální vybavení studia?

Popravdě moc toho nepoužívám..Jednoduše Laptop,Albeton a několik pluginů a také jsem si konečně pořídil po několika letech studiové monitory ( Barefoot) nic víc,nic míň. Nezáleží co používáš, ale jak to děláš...

Hodně cestuješ, poznáváš nové místa, nové lidi....je vůbec nějaká zem, kam by ses chtěl podívat,či klub ve kterém jsi ještě nehrál a rád bys?

Zem, kterou bych rád jednou navštívil je určitě Japonsko! Je to jedno z míst,kde jsem ještě zatím nebyl a musí být úžasné! Je tam i spousta skvělých klubů a rád bych je jednou všechny viděl :-) Myslím si,že záleží celkové na atmosféře, Klub může být skvělý, ale když není plný nebo není dobrá atmosféra,může to být špatná zkušenost!
 

Přibliž nám prosím trošku blíže Portugalskou scénu? Jsou tam spíše kluby nebo i velké eventy jako všude jinde po Evropě?

Na tohle téma toho zrovna nemám moc co říct. Odstěhoval jsem se z Portugalska před 13 lety a nikdy jsem se o tamní scénu moc nezajímal. Tehdy tam byly podmínky pro techno akce dost bídné. Všechno se točilo maximálně okolo house a tech house. Teď se to tam tuším trochu hýbe, ale nijak zvlášt jako jinde v Evropě.

Nejenom mě, ale i dost lidí by zajímalo, jaký je "Ricardo Rodriguez" v osobním životě, když zrovna necestuje a nehraje. Co rád děláš ve svém volném čase?

Moje práce nekončí za dveřmi klubu. Jsem ve studiu každý den. Když zrovna neskládám,  zajímám se, co nového vyšlo za technologické vychytávky a také poslouchám nové tracky.  Mimo studio mám rád filmy, seriály, hraji hry nebo prostě nedělám nic. Někdy jsem prostě strašně líný, hahaha :)

Na akci "Minimal People" se už na tebe těší dost lidí,co bys jim rád vzkázal?

Budťe připravení na pořádnou párty!

Facebook události: http://www.facebook.com/events/434316283305477/

Dodal: Karel Pražák alias Monty
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINIMAL PEOPLE

Pátek 25. 1. 2013
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
Industrialyzer (PT), Spiriakos LIVE!, Makarov vs Steen, JB vs Flesh, Wilda vs Marty Fish, Karloss, Andreas Frame, Tokátko, Milo, Yacube, Peter Costa
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika