Rozhovor se Side Winderem

Rozhovor se Side Winderem

06. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zítra se v Underground části klubu Chapeau Rouge uskuteční progressive & psytrance akce. Jako hlavní host vystoupí srbský projekt Side Winder, s kterým vám přinášíme následující rozhovor.
Ahoj Alexi, minulý rok ti vyšlo první album Faith na Ovnimmon records, které mělo velký ohlas na světové progressive psytrance scéně. Jak se zrodila spolupráce s tímto známým labelem?
Side Winder: Jsem rád, že album vyšlo zrovna na Ovnimoon rec. V roce 2007 jsem potkal Ovnimmona, tehdy ještě se svým psytrance projektem BPM. Od té doby jsem dobrými přáteli a Ovnimoon měl zájem vydat Side Winder album. Možná mé druhé album chystané na tento rok se bude ubírat stejnou cestou.
 
Album Faith obsahuje i několik remixů od producentů Zyce a Flegma, další od Sideform, kteří jsou též ze Sbrska jako ty. Další top progressive psytrance producenti Lyctum či E-Clip jsou taky ze Srbska. Můžeš nám říct čím to je, že právě progressive psytrance je tak popularní v tvé zemi?
Side Winder: Je těžké říct čím to je. Každopádně tu je ta správná pozitivní progressive energie všude okolo a to je možná tím důvodem, proč je u nás i tolik producentů zaměřených na progressive psy.
 
Vraťme se k tvé hudbě. Kdy jsi začal se svojí vlastní produkcí, byl to vždy progressive psytrance a nebo jsi dělal i něco jiného? Kdo tě hudebně ovlivnil?
Side Winder: S produkcí jsem začal okolo roku 2006 se svým prvním full on psytrance projektem BPM. Progressive přišel až později. Ovlivnilo mě plno umělců, od Michel Jarre po Daft Punk a plno dalších. Kromě progressive a psytrance dělám House, Tech-House, Minimal, Deep a nedávno jsem začal i s klasickou vážnou hudbou.
 
Co za software a hardware používáš ke skládání svých tracků?
Side Winder: Řídím se heslem: “Analog ears, digital minds”. Pro základ tracků používám programy jako Cubase, UAD a různé Soft Synths. A pro finální podobu nejrůznější hardware sequencery.

Hrál jsi v mnoha zemích. Máš nějaké oblíbené místo, kam se rád vracíš? Byl jsi už někdy v Praze?
Side Winder: Ne, bude to moje první návštěva Prahy a doufám, že to bude pořádná jízda. Každá země je v něčem specificky krásná, kulturou, lidmi, … Nemůžu tedy říci, že mám na úkor dalších míst jedno vyloženě oblíbené, kam se na party rád vracím. Měl jsem zatím štěstí na takřka všechny party i země, kde jsem hrál a rád na ně vzpomínám.
 
Těšíme se na tvůj live act, co můžeme očekávat?
Side Winder: Čistý dynamický progressive zvuk a plno pozitivní energie.
 
Dodal: Marek Feifrlik
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PROGRESSIVE PSYTRANCE PARTY

Pátek 8. 2. 2013
Vystupují:
SIDE WINDER (srb) & DJs Ejczka & Zooropix & Starf & Ondřej Psyla & Beyond Infinity & Hellman
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika