Silicone Soul na březnových House Elements

Silicone Soul na březnových House Elements

10. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 29. 3. proběhne v pražské Roxy další ze série klubovek House Elements. Tentokrát jako oslava desátého výročí labelu Darkroom Dubs. Hlavní hvězdou budou skotští Silicone Soul, kteří tuto párty roztancovali naposledy v loňském dubnu. Měsíc poté vydali nové album The Soma 20 Remixes, takže se příznivci house music mají rozhodně na co těšit!
Craig Morrison a Graeme Reedie aka Silicone Soul se setkali již na škole. Ke konci 80. let a na začátku 90. let se stali závislými na kapele Primal Scream a jejich průkopnickému albu Screamadelica, které je vtáhlo do euforie taneční muziky. V druhé půlce 90. let zakládají nezávislé hudební vydavatelství Depth Perception, kde vydávají svůj vlastní track Silicone Soul, jehož název je později inspiruje k jejich producentskému jménu. Tato skladba se dostala až k Dave Clarkovi, spolumajiteli Soma Records, které patří mezi nejlepší taneční vydavatelství v Anglii, mimo jiné i díky impozantnímu seznamu vydaných skladeb.

Silicone Soul

První release jako Silicone Soul vydávají v roce 1998 na Soma Records a nese název The Strip. Tento rok vydávají pod Soma Records ještě All Nite Long EP, aby o rok později zbourali všechny hitparády s jejich legendárním Right On 4 Tha Darkness EP. Track Right On se dočkal mnoha remixů a Silicone Soul vyšvihl mezi top dje a producenty světa. Jmenovat výčet všech jejich počinů by bylo na dlouho, tak si jen shrňme, že v tuto chvíli mají na svém kontě vydaná 4 dlouhohrající alba a 4 oficiální mixované kompilace.
 

V roce 2003 zakládají vlastní label Darkroom Dubs, který se okamžitě dostal do povědomí většiny světových djs. Koncem května vydali Silicone Soul dosud poslední album The Soma 20 Remixes.

Silicone Soul nezůstávají pozadu ani s djingem. O svých djských kvalitách přesvědčují celý svět, díky jejich pojetí house a techhouse vyprodávají kluby po celém světě a i české publikum mělo několikrát možnost zažít tuto dvojici na party. V roce 2009 získávají dvě nominace v DJ Mag Best of British Awards a to v kategorii nejlepší album a nejlepší producenti. V roce 2011 sestavují k 20. výročí vzniku Soma Records dj mix s názvem 20 Years Of Soma Records a zároveň slaví 50. release jejich vlastního vydavatelství Darkroom Dubs.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOUSE ELEMENTS - SILICONE SOUL

Pátek 29. 3. 2013
Vstup: Do 23:00 150 czk, poté 200 czk
Vystupují:
Silicone Soul (UK), Biodan, Slater, Tazz a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika