M.I.K.E. a Kai Tracid kralovali Trancefusion

M.I.K.E. a Kai Tracid kralovali Trancefusion

11. 02. 2013  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (3)
O uplynulém víkendu proběhla v pražském klubu SaSaZu party Trancefusion s podtitulem Old School Edition. Zahraniční čtveřici Johana Gielena, M.I.K.E, Kai Tracida a Tomcrafta doplnil jediný český zástupce Orbith. Jak akce dopadla se dozvíte v následujícím reportu.
Johan Gielen, M.I.K.E, Kai Tracid a Tomcraft to jsou jména, která snad nemusím nikomu představovat. V době své slávy to byli jedni z nejžádanějších DJ na festivalech a parties. Tomcraftovo Loneliness a Prosac zná snad každý kluber, stejně tak jako Tracidovi 4 just 1 day společně s Trance & Acid. Ještě dodnes mám v živé paměti živé vystoupení Push a Johana Gielena na Trance Energy v roce 2006. Takže co budu dělat v sobotu večer 9. února jsem věděl už od listopadu minulého roku, kdy jsem se o akci Trancefusion - Old School Edition dozvěděl.

Do klubu jsem dorazil chvíli před tři čtvrtě na jedenáct. Tou dobou pomalu končil set DJe Orbitha. Po krátkém rozkoukání a zaposlouchání se do jeho hudebního projevu jsem pochopil, že dostal za úkol připravit půdu pro hlavní hvězdy večera a tudíž mě jeho projev neoslovil. Na parketě bylo sice relativně plno, ale většina lidí se jen tak pohupovala a i při jeho posledním songu se rozhodně nedalo hovořit o nějaké nadupané atmosféře. Osobně jsem si kladl otázku, proč zrovna Orbith, když ten v době, kdy k nám jezdila jména, kterým dělal support, hrál na pomezí techna? Organizačně bych volil jiné jméno, ale nejsem ten, kdo by s tím měl co dočinění, tak proč ne.

Hodinu před půlnocí jej vystřídal za mixákem Tomcraft. Začátek jeho setu na mě působil spíše chladně a měl jsem z něj pocit, že Tomcraft hledá sám sebe. Nebyl to ten Tomcraft, kterého jsem slyšel v roce 2005 v Karlových lázních, kdy jsem měl tu čest ho poprvé slyšet. Naštěstí se mu v druhé polovině setu povedlo najít ty správné songy a nakonec předvedl i část toho, co jsem od něj očekával. Zahrál i jeho slavné Loneliness v originální podobě – hurá! Bál jsem se, že sáhne po té novější „horší verzi“, ale to se nakonec nestalo. Pro mě jednoznačně nej song z celého jeho setu. Lidí na parketu bylo už dost v tu chvíli a nechybělo nic, aby se párty konečně mohla rozjet na plné obrátky.



Tři čtvrtě hodiny po půlnoci Tomcrafta vystřídal Kai Tracid. Když jsem slyšel o jeho comebacku minulý rok, byl jsem byl vcelku překvapen. Jeho tracky byly v době jeho slávy jedny z nejhranějších. Byl legendou, která měla za sebou hraní na nejednom vyhlášeném tanečním festivalu. Ovšem jednoho dne se zčista jasna zcela ztratil z pole taneční scény. Doneslo se ke mně, že byl z dění okolo sebe natolik vyčerpán, že si potřeboval odpočinout. Proto jsem byl tak trochu v očekávání, jak se předvede na akci, která mu byla ušita přímo na míru. Na jeho energetický set z Karlových lázní v roce 2005 se nedá jen tak zapomenout. A byl to právě on, kdo celou párty posunul úplně někam jinam. Nejeden návštěvník očekával návrat jeho starých tracků. Zaznělo BBE - 7 Days & 1 Week, Energy 52 - Cafe Del Mare a Awex - It's Our Future. Panečku to byly ale klasiky! Došlo i na tvrdší Derb – Derb  společně s Hennes & Cold - The Second Trip (DJ Scot Project Remix). Nemohla chybět ani jeho produkce v podobě 4 just 1 day, Liquid Sky,  Conscious a Too Many Times.  V závěru zazněl Trance & Acid společně s Life Is To Short. Kai párty rozhodně pořádně nakopl. Nejednou dokázal vyhecovat dav. Ruce nad hlavami a značné ovace, to je přesně co párty dělá párty. Tohle jsem dlouho postrádal. Kombinaci starých známých DJ´s a starých tracků.



V půl třetí ráno nastoupil belgický suverén M.I.K.E. Na facebookových stránkách Trancefusion Party Prague jsem se před akcí dozvěděl, že promotéři od jeho managementu žádali odpověď na otázku, zda bude M.I.K.E nebo PUSH. Dostali dopověď „Bude M.I.K.E. a bude i PUSH“. Zprvu jsem se nad tím pozastavoval, protože vystoupení PUSH (bylo vždy live) jsem zažil v roce 2006 a věděl jsem, co obnáší. Tak trochu jsem očekával, že M.I.K.E. odehraje pouze klasický set a to se také stalo. Set byl postaven ze samých KLASIK. Takhle jsem si představoval, že se bude odehrávat celý večer. M.I.K.E. sázel jednu pecku za druhou a nikoho nepustil ze svých spárů. Celý parket měl ruce nahoře a všude kolem mě jsem viděl jen spokojené výrazy. M.I.K.E. hrál jak za starých časů a vybíral jen ty nejlepší tracky: Rank1 – Beats@rank1.com, Three Drives - Greece 2000, Marco V – Simulated, Motorcycle – As The Rush Come, Above & Beyond pres. OceanLab - Clear Blue Water, The Thrillseekers – Synaesthesia a Cygnus X – Syuperstings. Na tyhle songy se nedalo nepařit. V samotném závěru nemohla chybět jeho nejslavnější produkce PUSH - Universal Nation, M.I.K.E. jasně ukázal, kdo byl ten večer králem parketu. Nezlob se Kai, ale M.I.K.E. byl prostě lepší. Hotová euforie!!!



Jako poslední se u mixpultu objevil starý známý Johan Gielen. Na tohoto blonďatého sympaťáka jsem se velice těšil. Jeho zahraniční sety v roce 2006 až 2009 mě neskutečně bavily. V živé paměti mám i jedno jeho vystoupení v pražské Mecce z roku 2008. V SaSaZu začal trochu odlišně, než jsem očekával. M.I.K.E. přece jen nasadil laťku  hodně vysoko. Než jsem se vydal na cestu domů, slyšel jsem Safri Duo - Played A Live (Airscape Remix). Na cestu mi zahrál klasickou skladbu Delerium ft. Sarah McLachlan - Silence (Tiësto Mix).

Co říci závěrem? Snad především to, že se párty Trancefusion Old School Edition určitě vydařila a soudě podle atmosféry v klubu při všech setech a faktu, že víc jak 75% všech návštěvníků vydržela skoro až do konce, to rozhodně není jen můj názor. Co se organizace týče, tak jsem nenarazil na žádný problém. Zvuk byl sice podle mě malinko nevyvážen, ale není jednoduché se zalíbit každému. Skromný světelný park dokresloval skvěle atmosféru společně s vizualizací, která probíhala za DJ pultem. Nikde se netvořily nějaké větší fronty. Taková akce tu rozhodně chyběla a doufám, že nebyla ojedinělá svého druhu. Tým okolo Trancefusion přináší bezesporu ten nejlepší tranceový line-up v historii naší země.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANCEFUSION OLD SCHOOL EDITION

Sobota 9. 2. 2013
Vstup: prvních 300 ks 390 Kč, pak 490 Kč, 590 Kč na místě
Vystupují:
KAI TRACID (D), M.I.K.E. aka PUSH (BE), TOMCRAFT (D), JOHAN GIELEN (NL), ORBITH (CZ)
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

13. 02. 2013 | 17:29:07
+0 | -0

Kai Tracid

Prosím vás ví někdo jak se jmenuje track co je tady na videu od Kai Tracid a začíná cca 8:45. Díky moc :).
Darkwatcher
12. 02. 2013 | 20:21:34
+0 | -0

párty

mě se roport líbí od obou dvou...už jenom to vystihnutí atmošky...kdo se líbil komu víc je věc v kusu,ale tá páárty evidentně žila,Za to všechna čest pořadatelům.

12. 02. 2013 | 17:02:23
+0 | -0

Zas jeden co se naváží a prd udělal

Mistře Deane, sleduji to tu poměrně dlouho, vždy se najde někdo komu Honzinovy reporty nesednou, ale nikdo nemá koule se za svůj názor ani podepsat (To je i tvůj případ bohužel). Pokud by se Ti líbil třeba takovýto report (http://www.techno.cz/clanek/42574/report-z-trancefusion-old-school-edition-od-cesi) tak to potěš koště, to je jak report od člověka co má v hlavě jen slámu s prominutím
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika