Hed Kandi v Mecce

Hed Kandi v Mecce

24. 02. 2013  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Světoznámá hudební značka Hed Kandi opět po několika měsících zavítala do Prahy. Dal se samozřejmě očekávat úplně jiný sound, než se hraje v pražských klubech a tak jsem ani já nemohl chybět.
Osobně jsem tak trochu znuděn vlnou progressive a electro house, která v posledních měsících zasáhla naše hlavní město. Stačí se podívat na program Meccy na měsíc únor nebo březen. Party Hed Kandi tam září jako světlo na konci tunelu a tak jsem se těšil, že po dlouhé době uslyším mnou oblíbený disco house plný chytlavých melodií a vokálů. Zkrátka hudbu, která značku Hed Kandi proslavila.

Do Meccy jsem dorazil těsně před první hodinou noční. Co mě zarazilo, byla nulová aktivita před vchodem. Až jsem se sám sebe musel zeptat, zda-li jsem si nespletl datum? Naštěstí ne a za chvilku jsem již stál uvnitř klubu, který v současnosti považuji za jeden z nejhezčích v ČR. Co mě ale bohužel ihned od začátku zarazilo, byla poněkud malá návštěvnost. Do nově zrekonstruované Meccy by se mělo vejít zhruba 1200 lidí. Na Hed Kandi jich však bylo dle mého odhadu 400 – 500 návštěvníků. Nenechte se ale zmást, ničemu to nevadilo. Taneční parket byl solidně zaplněn a na přítomných party people bylo vidět, že se dnes chtějí bavit a ne se pouze ukazovat, jak je tomu v pražských klubech zvykem. Atmosféra byla skutečně výtečná. Umocňovala ji hudba, na kterou jsem přišel, a sice parádní disco house linoucí se z úžasného sound systému, který Mecca nabízí. Po celém klubu byly rozmístěny dekorace Hed Kandi a jelikož měla únorová Hed Kandi party podtitulek „White party“ bylo zde i spousta lidí, kteří dodrželi dress code a oděli se do bílého. Krásně to vše do sebe zapadalo.

Vrchol večera přišel v zápětí od mého vstupu do klubu. Živé vystoupení černošského zpěváka Errola Reida. Tiskové zprávy lákaly na to, že je to dvorní zpěvák Axwella, který s ním stvořil ty největší hity. Tento velmi sympatický chlápek z Londýna také nezačal své vystoupení ničím jiným, než hitem Axwell feat. Errol Reid – Feel the vibe. Track pochází ještě z doby, kdy se Axwellova hudba ještě dala nazývat „house music“ a nutno říci, že charismatický zpěvák dostal publikum ihned do varu a to mu doslova zobalo z ruky. Nebylo tomu ani při dalších písních jako například Norman Doray & Tristan Garner feat. Errol Reid - Last Forever, Ghosts Of Venice feat. Errol Reid - Without You nebo Teamsters - Feels Like Love. Třešnička na dortu následovala s písní Axwell feat. Errol Reid – Nothing but love. Tuto neuvěřitelně emotivní píseň zpíval doslova celý klub a myslím, že od doby svého znovuotevření Mecca něco takového ještě nezažila.





Trochu komicky na mě během vystoupení Errola působily gogo tanečnice, které se vrtěly na pódiu. Nechodím do klubu kvůli tanečnicím, ale především kvůli hudbě a tak se posuňme o kousek dál. Uběhlo cca 45 minut a Errol Reid se rozloučil se všemi přítomnými a nutno dodat, že ovace sklidil opravdu veliké.

Pomyslných otěží se poté ujal DJ Stuart Ojelay z Anglie, který patří mezi mezinárodní rezidentní DJe značky Hed Kandi. A ten se držel toho, co jsem o této párty očekával. Melodický disco house, kde jsme mohli slyšet tracky jako David Jones – Emotions, Tradelove – Seven nation army, Kitten & The Hip - Don't You Worry, totální hudební legendu Reflekt Feat. Delline Bass - Need To Feel Loved, při které jsem se již viděl v létě na Ibize, anebo track od DJ Falk – Been a long time. Stuarta dokonale doprovázel saxofonista a spolu tvořili neuvěřitelnou atmosféru, která se linula celým večerem.

Kolem 4. hodiny ranní jsem se rozhodl jít domů. Když se Stuart začal výběrem tracků přibližovat tomu, co jsem ten večer slyšet opravdu nechtěl (například Bingo Players – Rattle), opustil jsem se pozvolna klub. Musím ale vyzdvihnout ještě jednu věc, a to přístup security klubu. Při vstupu do Meccy se vám totiž dostane příjemného přivítání nejenom od hostesek, ale hlavně od ochranky. To samé při rozloučení, kdy se mě vyhazovači zeptali, zdali bylo vše v pořádku a popřáli mi dobrou noc.

Celkově párty Hed Kandi hodnotím jako zdařilou. Hudebně jsem si skutečně přišel na své a doufejme, že nebude trvat dlouho a přivítáme v Praze dalšího z mezinárodních rezidentů této značky. Nevadil by mi například Andy Daniels nebo zástupkyně něžného pohlaví Krystal Roxx. To je ale pouze mé přání a já budu rád, když pořádající agentura uspořádá obdobnou party, ať bude hlavní hvězdou kdokoliv.   
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HED KANDI

Pátek 15. 2. 2013
Vystupují:
Hed Kandi djs - Errol Reid, Stuart Ojelay, dj Mike M, SaxoKid, David Cross, Koller, Milan Kroužil, Vítek Červený a Toby King & Audio:Hertz UK
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika